maandag 11 november 2013

The Hymns of the Rigveda Translated by Ralph T. H. Griffith 2nd edition, Kotagiri (Nilgiri) 1896, for Spiritual Awakening FREE EBOOK, gratis.

 

download link  http://www.sacred-texts.com/hin/maha/mahatxt.zip

 

Knowledge for Spiritual Awakening

FREE EBOOK

Recept, Courgette wortelsoep.

720 a 750 Kc per portie
  • 1 courgette
  • 3 a 400 gram peen (klein snijden)
  • 3 groentenboullion
  • half boje selderij of bleekselderij
  • 1bakje roomkaas
  • staafmixer
De aubergine in dobbelsteentjes snijden even roerbakken, en ondertussen een pan water op, 1 liter. De bouillon tabletten met de kleingesneden peen, met de selderij erbij plus minus 15 minuten laten koken, en dan pureren, dan de geroerbakte courgette erbij, alleen warm maken indien nodig, in de kommen er een schep roomkaas er boven op. Bhakta Pieter

donderdag 7 november 2013

Efeziërs 6:12, hemelse planeten of sferen

12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

jongbloed editie staten bijbel

12 Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht.

Waarom deze teksten uit de Bijbel, omdat de Bijbel veel spiritueler en mystieker is dan velen denken. Vaak wordt het door christenen ook ontkend, van meerdere hemelen en geesten bestaan niet! In contradictie met het nieuwe testament en Jezus dreef de geesten uit  Legioen en ze gingen in de zwijnen over.                                                                       De teksten uit de oude vertalingen en gebeden spreken over hemelen

De bijbel is ook zeer geliefd door magiers, wel even benadrukken dat men dan de voorkeur geeft aan de Latijnse versie van de Bijbel, het boek van Salomo als het grote voorbeeld hieruit. Het punt, of de kern van mijn verhaal is dat spiritueliteit geen onderscheidt kent tussen zwart of wit, de “witte” teksten en gebeden werken op beider vlak. Ze worden door heiligen en magiers gereciteerd.Waarschijnlijk is dat de reden dat alleen de priesters van kerk de gebeden en missalen mochten reciteren. Maar vergeet niet na voorgaande, dat de namen, en de heilige teksten altijd zuiveren. En oud verhaal onder velen van ons bekend, is van de stier die onderweg naar de markt bezweek. Zijn eigenaar behandelde het dier slecht en liet het te zware lasten dragen en gaf het dier meer slaag dan te eten  Maar verder met het verhaal.

Een vrouw van losse zeden zag op weg naar de stad, een groep mensen om iets heen staan, Wat gebeurdt daar, dacht zij, en besloot ook te gaan kijken.En daar lag een stier bezweken onder zijn zware last, bezig te sterven. En plots zei een van de omstanders laten wij allemaal een goede daad aan de stier schenken! De vrouw, keek naar de stier die daar in eengestuikt lag, en dacht bij zichzelf, ik heb waarschijnlijk nooit wat goeds gedaan, maar als ik wat goeds gedaan heb schenk ik het aan de stier. En wat gebeurdt…. daar in de hel waar Yamaraja met Citrugupta om het vuur zit. Yamaraja wilt net in het levensboek van de ziel van de stier kijken, en ziet dat de bladzijden ineens blanco worden. En Yamaraja springt op!    En begint van blijdschaap om het vuur heen te dansen. De ziel mocht hierdoor meteen door naar een hoge brahmaanse geboorte. Maar hoe kon dit gebeuren?   Wat bleek, de vrouw van losse zeden had een papagaai, en die papagaai riep en zong de hele dag door een sloka uit het Mahabharath, en dat had haar die goede opbrengst gegeven, die de stier zijn goede hergeboorte gaf.   Sta hier eens bij stil als u de heilige teksten reciteerd. En ook dat Ganesha die heiligen teksten heeft opgeschreven. Bhakta Piet(er)

dinsdag 5 november 2013

Recept, bloemkool stamppot hoofdgerecht

ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1.5 kg kruimig aardappelen
  • 3 EL olie of margarine
  • 1 beker melk
  • 2 EL mosterd
  • stamper
  • peper en zout naar smaak
Recept, bloemkool stamppot hoofdgerecht
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken, en doe dit ook met de bloemkool. Samen in een pan met water en plus minus 20 minuten laten koken (niet te gaar), afgieten en de melk er bij , ik mix de mosterd voor het gemak van te voren met de melk, en dan stampen. Tegen het eind de peper nog even meestampen. Ik gebruik een mosterd zonder azijn, merk Coleman. Bhakta Piet(er)
Zwinkerndes Smiley








Recept, bloemkool

maandag 28 oktober 2013

Recept, tamarinde sap maken


De Tamarinde (Tamarindus indica) is een tropische boom uit de familie van de Vlinderbloemen (Leguminosae oftewel Fabaceae). Tamarinde is verkrijgbaar in toko's of supermarkten.

Om het te gebruiken, breek je een stuk van ongeveer drie centimeter van het blok af en week je het in een kom of beker met heet water. Haal de tamarinde er na 15 minuten tot een half uur uit, verwijder de pitten, kneed het goed boven een schaaltje en knijp het sap eruit. Zeef het sap zodat je alleen het vocht gebruikt. De overgebleven tamarinde kan maandenlang goed blijven in een plastic zakje, mits bewaard in de koelkast.

De pulp van de vruchten wordt gebruikt om tamarinde siroop te maken. Hieruit wordt frisdrank gemaakt. De pulp is ook een belangrijk ingrediënt in verschillende sauzen, zoals worcestersaus, en in de Aziatische keuken.

De vruchten, schors en bladeren worden vaak medicinaal gebruikt. In sommige culturen heeft de tamarindeboom ook een mystieke betekenis en wordt de boom als heilig beschouwd.


De Tamarinde (Tamarindus indica) is een tropische boom uit de familie van de Vlinderbloemen (Leguminosae oftewel Fabaceae). Oorspronkelijk komt de tamarinde uit Oost-Afrika. In de prehistorische tijd werd de boom naar India gebracht, vanwaar hij zich bijna over alle tropische gebieden verspreidde als nuttige plant. De Tamarinde wordt gekweekt als sier- en nuttige plant in tropische regio's.

De Tamarinde is een groenblijvende boom die tot 25 meter hoog kan worden, met een dichte, afgeronde kruin. De bladeren zijn samengesteld, geveerd en 5-15 cm lang. Ze zijn grijsgroen van kleur en worden afwisselend geplaatst. De tamarinde heeft kleine gele bloemen met kleine oranje of roodachtige strepen over de kelkbladen. Er bestaat ook een variëteit met witte bloemen. De bloemen groeien in trossen van 10-15 stuks.

De vruchten van de tamarinde zijn 7-20 cm lange, bruine peulvruchten. De vruchten bevatten ovale, harde zaden die omgeven zijn door donkerbruin, zurig aromatisch smakend vruchtvlees. De boom begint meestal na 4-6 jaar vruchten te dragen en kan jaarlijks tot 300 kg vruchten produceren.

Naast het gebruik van het hout in de meubelmakerij, werden de takken vroeger ook gebruikt als zweep tijdens de slavernij, zoals te zien is in de Spaanse bok.

Bron: Wikipedia en Bhakta Pieter Recept