zondag 12 januari 2014

Alles wat we zijn

"Alles wat we zijn, is het gevolg van wat wij verlangen, vormen met onze gedachtes."

uitspraken van Siddharta Gautama Boeddha samengebracht, en gecompileerd door Bhakta Piet(er)

-  -

woensdag 8 januari 2014

basis recept peulvruchten






Bonen, of peulvruchten deze kan men het best vers of gedroogd kopen. Bijna alle bonen en erwten moeten 24 uur in de week, dus in ruim water worden gelegd. Om te weken een uitzondering hierop zijn linzen.  Op de kikkererwten na moeten de peulvruchten 45 tot 60 minuten gekookt worden, linzen en aduki bonen respectievelijk 45 minuten. Voor het gemak kan u meer bonen klaarmaken dan u nodig heeft en de rest invriezen.

zaterdag 28 december 2013

Zelfgemaakt brood


Recept 460 ,gram bd meel een zakje gist plus wat zout, en een schep suiker. Ik heb een nieuwe of andere oven nodig want deze kan alleen maar op de hoogste stand. Ondanks dat is het toch een goed brood geworden, ik heb het deeg 3 keer gekneed,, rijzen en dan kneden, en voor het de oven inging nog een keer licht doorgekneed en ingesneden wat een leuk effect geeft.
DSCF1349bhakta Piet(er)

EHBO middeltjes tegen keelpijn

Een zere keel, pijnlijk, of dicht, brandend gevoel, leuk is het niet, en hier de huismiddeltjes bij uitstek. Meestal al te vinden in de keuken.

Bij keelpijn. Drink geen warme melk of koud water, dit verergerd meestal de kwaal. Melk laat een laagje achter op je keel, bij een droge keel gebruik je melk.

De eerste en beste gorgel met zout water. Helpt goed bij een opgezwollen keel, lauw water een vierde theelepel zout. Meerdere malen per dag herhalen.

Appelazijn, een eetlepel en een eetlepel honing en een beker goed heet water. Kan zonder de honing ook. Warm drinken.

Salie thee heet water erop gieten, 20 minuten afgedekt laten staan, met wat zout een theelepel. zie link. Salie uit Gods EHBO kist

Gember, mijn favoriet, en niet alleen voor de keel. Vijf centimeter gember schoonmaken en fijn snijden, als u een vijzel heeft dan stampen water opzetten de gember erin, aan de kook dan nog vijf minuten net aan de kook houden, zeven

Kruidnagel, in de mond en op kauwen.Het speeksel in de mond houden.

Knoflook, een teen schoonmaken en op zuigen en kneuzen tegen de tanden aan.

Kaneel, water aan de kook brengen, kaneel de opgerolde versie erin, even laten staan en dan met groene thee erbij. En ongezoet drinken, leer het jezelf aan, soms honing erbij maar verder niets. En vooral de honing niet meekoken, eerst gedeeltelijk laten afkoelen en dan pas de honing erbij. Echt een hele goede mix. Dat gedeelte van ongezoet, is omdat het een verslaving is, suiker! Een psychise, iets van de geest, en als men het zonder niet lekker vind, zoals koffie met melk, dat is ook uw/jouw geest. Dan moet je het gewoon niet nemen, als jij dit niet zonder verdunning of extra smaakstof naar binnen krijgt. Zie ook de nadelen van suiker. bhakta Piet(er) Ananda Malik prabhu

woensdag 25 december 2013

Pompoen Cucurbita plus basis recepten

Pompoenen zijn een zeer oud cultuurgewas. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. De pompoen wordt geleverd door soorten van het geslacht Cucurbita, dat iin totaal een dozijn soorten
  • Vijgenbladpompoen (Cucurbita ficifolia)
  • Reuzenpompoen (Cucurbita maxima)
  • Ayote (Cucurbita mixta)
  • Muskuspompoen (Cucurbita moschata)
  • Spaghettipompoen (Cucurbita pepo)
                                                                                               Pompoenen behoren net als de meloen en komkommer tot de familie van de Cucurbita. Botanisch zijn deze alle drie  vruchten,maar worden ze in de keuken als  groenten gebruikt. Pompoenen zijn uitermate gezond. Vooral soorten met een oranjerode kleurzitten vol met bétacaroteen. De secundaire plantenstoffen weren als antioxi-dant vrije radicalen af en kunnen het lichaam beschermen tegen kanker. Bovendien leveren de stoffen vitamine A en zorgen daardoor voor een goed gezichtsvermogen. Naast bétacaroteen bevat pompoen veel kalium en vitamineE, dat onze lichaamscellen beschermt.—

De pompoen in stukken snijden bij de oranje hoeft de schil er niet af. Wel bij de flespompein die zijn harder dan hout. In ruim water opzetten. Plusminus 20 minuten. Tot deze zacht is, niet snotterig hoor. U kan er soep van maken doe dan naar de hoeveelheid water er,groenten boullion erbij, en dan pureren.Garneren met peterselie of een blaadje Basilicum. U kan er nog wat gember bij doen vers of als poeder. Maar eerlijk gezegd vind ik persoonlijk alleen met een groenten boullion tablet het lekkerst. En offreren met een lepel kwarl of creme fraise erop maakt het heel bijzonder. Bhakta Piet(er) Ananda Malik

 

k.

zaterdag 21 december 2013

Twijfels en een dikke zoen.

Net op het moment dat ik besloot een geweldig mens te omhelzen, stond die op en liep de kamer uit! Ik keek uit naar mijn jas, en dacht loop ik haar nog even na, stond al half op, en het kwam bij mij op, dat ze al toch halfweg buiten was. En ging weer zitten op mijn stoel, en keek treurig naar mijn halfvolle kop groene thee, zonder suiker. Ik voelde ineens een paar warme vrouwen armen om me heen en kreeg een dikke zoen, ik vind jou een geweldig mens Pieter. Zij was nog even terug gelopen

Rosse koeken gemaakt met luizen.

Rosse koeken eten, met zo een roosse zoete laag? Zijn die met 120E gemaakt, dan eet u schildluizen. Dat betekend 120 E, 

Ik las ook dat hamburgers behalve , vet, smaakversterkers een menu meer 10000calorien dan u nodig heeft, ook poep kunnen bevatten!