zondag 25 december 2016

Indiase katholieke kerk officieel aanvaard dat Dalit Christenen geconfronteerd worden als onaanraakbaren

Bron artikel.
 INDIA, 20 december 2016 (door Liz Mathews, India Express News): Voor de eerste keer in zijn geschiedenis, heeft de Indiase katholieke kerk officieel aanvaard dat Dalit Christenen geconfronteerd worden als onaanraakbaren en andere vormen van discriminatie, en dat "hun deelname aan het niveau van leiderschap. .. aan de hogere niveaus is  vrijwel nihil. " Dit is opgenomen in een beleidsdocument opgesteld en vrijgegeven door de Conferentie van de katholieke bisschoppen conferentie van India (CBCI), de apex besluitvormende orgaan van de gemeenschap (maandag ), dat tot doel heeft alle vormen van uitsluiting van de sociaal achtergebleven gedeelte af te schaffen en hen te machtigen . Het 44-pagina's tellende document, getiteld "Policy van Dalit Empowerment in de katholieke kerk in India," vraagt ​​de 171 bisdommen op de lange en korte termijn plannen hierover binnen een jaar in te dienen om alle vormen van discriminatie tegen Dalit-christenen te beëindigen. "Als er  praktijken op basis van kastendiscriminatie, moeten dergelijke praktijken onmiddellijk worden gestopt. In het geval van het niet te doen, moeten strengere maatregelen worden genomen door de betrokken kerkelijk gezag," aldus het document.

Baselios Kardinaal Cleemis Catholicos, voorzitter, CBCI, vertelde The Indian Express: "Het is een revolutionaire stap We geven toe dat het een ernstige sociale zonde, een probleem en Het is een zonde tegen de christelijke geest  Dit... is een stap om de praktijk van discriminatie binnen de kerk te beëindigen. het is de boodschap, alsmede een introspectie. "

misschien zullen wij op een dag vinden waar wij steeds naar


Alles houdt verband met Mij zoals parels


maandag 21 november 2016

soul relisation

It is my ambition to conquer the world by soul relisation by knowing the mind.
-- Swami Ananda Malik (1954-2....)

dinsdag 8 november 2016

Courgettesoep recept: ingrediënten voor 4 personen


Courgettesoep recept:
Ingrediënten voor 4 personen.

    1 kg courgetten
    1 theelepel (afgestreken) hing (=2 knoflookteentjes)
    Paar takken selderij of 3 a 4 stengels bleekselderij.
    1 tot 2 eetlepels olie
        1 l groentenbouillon
kl potje creme fraise of sojmelk (vegan)
Bak de courgette en eventueel de bleekselderij even om en om bakken, maak de liter groentenbouillon, doe de courgette in de bouillon laat nog even vijf minuten stoven, dan de creme fraisse er bij en met de blender glad pureren. Eeen variatie kan zijn een halve eetlepel massala erbij, En wat mosterd poeder. Zonder de creme fraise is courgette soep goed in te vriezen.
foto wikipedia

zaterdag 5 november 2016

Vasanta Panchami


Vasanta Panchami
Dit is een belangrijke dag on te gaan baden. Bijna lle Hindoes volgen het. Het is ook bekend als Magh Sukla Panchami als het valt in de maand Magh (januari-februari). Dit is het festival dat de eerste dag van de lente markeert.

Vasanta betekent voorjaar dit seizoen, is ideaal voor het uitoefenen van krachtige Yoga Sadhana.

Mannen, vrouwen en meisjes dragen gele doeken. De gele kleur is een teken van voorspoed en spiritualiteit. Het vertegenwoordigt de rijping van de lente gewassen. Zelfs het eten is met behulp van saffraan geel gekleurd. Alle mensen komen bijelkaar, En zingen liedjes die verband houden met de lente zingen.

Iedereen staat in de vroege ochtend op

woensdag 26 oktober 2016

Basis Recept voor roux

Een roux is de basis voor menige saus, soep of ragout. Mijn favoriet is broccoli soep klaargemaakt als een champignon soep. Nu dat doe je traditioneel met een roux. De roux bestaat uit een deel bloem en een gelijk deel boter. Dit is dus de basis, ook wordt er olijfolie voor gebruikt in dezelfde verhoudingen. Daar denk ik zelf meer aan een basis voor de goulash. Nu de boter smelten in de pan, wel met een dikke bodem. En als de boter gesmolten is en licht of lichtbruin, meteen de bloem er bij. En blijven roeren tot het een geheel is geworden, de bloem wordt dan gebakken.
Dus je hebt een blanke roux en een donkere roux. Voor de basis van een bechamel saus gebruik je een blanke roux. Voorbeeld 50 gram bloem a 50 gram boter. Je kan het met plantaardige margarine doen, maar dan word de smaakt ietsjepietsie anders!
de foto valt onder creative common