zaterdag 13 januari 2018

Basilicum niet alleen voor in de keuken!

Basilicum is een kruid waarvan de bladeren worden gebruikt in de keuken. Basilicum heeft een sterke geur en aroma en wordt vooral veel in de Italiaanse keuken en bij tomatengerechten gebruikt.
 Recent is er veel onderzoek gedaan naar de etherische oliën die in basilicum voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat basilicum potente antioxidante, antivirale en anti microbiële eigenschappen heeft. Dus de basilicum is ook nog gezond!
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Basilicum_(soort)

vrijdag 12 januari 2018

Oud zeer!

Oud zeer!
Oud zeer heeft zijn wortels in het verleden, dit zijn de gebeurtenissen die jou nog steeds op zijn tijd moeilijkheden bezorgen, in de vorm van gevoelens van pijn, of ongenoegen, misschien zelfs verontwaardiging! Of woede!
Dit oude zeer kan op allerlei manieren worden losgemaakt door iets wat er gebeurt wat er op lijkt!    En dat roept een herinnering op, voorbeeld het zien van een begrafenis wagen roept  misschien die beelden van een begrafenis op waar er bij jou emoties  loskwamen, of zo een gebeurtenis uit het verleden is nooit goed verwerkt! Meestal komen er eerst de gevoelens naar boven, en dan kan er duidelijk naar boven komen wat de oorzaak er van is. Vaker gebeurt het dat de emotie of gevoelens als een sluier of een gordijn de oorzaak ervan verbergen
Maar het komt allemaal uit dat goede geheugen van ons. En ook die reacties ( gevoelens)zijn karma! En vergeet vooral niet dat jij en ik niet de enige zijn die dit hebben!Dus als jij een reactie krijgt van een ander, die naar jouw mening niet correct is, denk er dan eerst even over na, laat die eerste emotie die opkomt voorbijgaan!Dan kan jij bijvoorbeeld vragen waarom de ander zo reageert! Misschien was jij niet geheel duidelijk, of kan je de ander duidelijk maken dat hij of zij wel recht heeft op een eigen mening, maar jij ook! #bhakta Piet(er)

vrijdag 15 december 2017

Vleesvervangers heel gewoon.


 Hier de wat minder bekende Linzen, net als bruine en witte bonen valle onder de peulvruchten, en zijn al ver terug in de geschiedenis bekend als voedselgewas! Linzen bevatten veel ijzer, eiwitten en vitamine B.Dus ideaal om te mixen met andere bonen (peulvruchten) om bijvoorbeeld een burger te maken! Drie verschillende linzen

Ik sta er zelf ook vaak niet bij stil, dat ik een dubbele hoeveelheid voedsel op mijn bord hebt liggen, zoals laats tofoe en bruine bonen, beiden vallen onder "de vleesvervangers" !

donderdag 30 november 2017

dankbaar zijn

Onderzoeken wijzen uit dat dankbaar zijn en dankbaarheid tonen in je werk of sociale leven, mensen meer behulpzaam en effectiever maakt! De sociale samenhang in de gemeenschap wordt hierdoor bevorderd. Maar ook wijst het onderzoek uit dat minder dan tien procent hun dankbaarheid uit of toont!
Dankbaar zijn en tonen houdt niet op als het weekeinde begint, vooral thuis in de de eigen familie kring dit te laten blijken is belangrijk! Wees dankbaar ook als het net weer goed gaat! Voorbeelden te over, tijdens het sporten, boodschappen doen, eten, dankbaarheid tonen maakt je positief en geeft een geluksgevoel, van tevredenheid van binnenuit!
bron diverse magazines, boeddhisme,

donderdag 12 oktober 2017

dankbaar zijn en dankbaarheid tonen

Onderzoek wijst uit dat dankbaar zijn en dankbaarheid tonen in je werk of sociale leven, mensen meer behulpzaam en effectiever maakt! De sociale samenhang in de gemeenschap wordt hierdoor bevorderd. Maar wijst onderzoek uit dan minder dan tien procent hun dankbaarheid uit of toont!
Dankbaar zijn en dankbaarheid tonen houdt niet op als het weekeinde begint, vooral thuis in de de eigen familie kring dit te tonen is dit belangrijk! Wees ook dankbaar, tijdens het sporten, boodschappen doen, voorbeelden te over, dankbaarheid tonen maakt je positief en geeft een geluksgevoel, van tevredenheid van binnenuit! Bron kentucky university

woensdag 11 oktober 2017

This earth is my mother prayer to the mother

This earth is my mother;

I love her daily and be thankful for her gifts which nurturing me, whole day!, She give met strength. Covered what I have lost, reveals what I need,        I admired her beauty. She is the grace why everything can live.

ovenschotel wel zo gemakkelijk?

ovenschotel wel zo gemakkelijk?
Ik kijk er meestal tegenaan, weet je wel! Een ovengerecht? En toch zijn er eenvoudige ovenschotels te maken, vooral nu de winter al op de stoep staat, is een stevige bonen schotel wel lekker, en dan nog snel klaar ook!
Deze bonen schotel is voor vier personen, aangezien ik de helft, in de vriezer doe, voor de volgende week! Dat scheelt dan weer in tijd, en kosten!
ingrediënten
1 blik bruine bonen   1half blik erwten, klein blikje mais, 2 paprika's, 1 blik tomaten, 1 blikje tomaten puree, halve eeetlepel paprika poeder,1pak vega gehakt (Jumbo heeft het in het asortiment) of een half blok tofu even los maken, tot kruim en dan even bakken in een halve tot een hele lepel sambal, plus minus vier a vijf stengels bleekselderij, 1 theelepel hing (staat gelijk aan 2 tenen knoflook) halve theelepel chilipoeder. 1 theelepel komijn. Kijk er kan kaas bij, maar omdat er al soja producten, en bonen in de schotel verwerkt wordt krijg je dan teveel voedingstoffen binnen. En het wordt vooral vetter! 60 a 70 gram soja is al voldoende om het vlees + kaas te vervangen voor een hele dag!
oven voorverwarmen op 200 celcius, voor de kaas te laten gratineren!
Bakpan:  De bleekselderij klein snijden (halve centimeter dik) even bakken in de olijfolie of anders, roomboter smaakt echt goed maar dan niet te heet bakken, de tofu bakken en rulen met de sambal, de hing, puntje komijn erbij, halve eetlepel paprika poeder, de hing, en de paprika's in dunne repen of blokjes! Hetzelfde doe je ook met de vegangehakt. Het blikje tomatenpuree er bij. Nog even bakken dan de bruine bonen erbij, niet laten uitlekken!! Dan de erwtjes die je wel eerst even laat uitlekken, en spoel die ook even af, anders wordt het te zoet! Even doorwarmen en op dit punt dacht ik bij mijzelf waarom heb ik dit een ovenschotel genoemt? Omdat er in het basis recept kaas opgaat die gegrild wordt! Nu wilt u er een krokant laagje op, doe dan alles in een vuurvaste schaal over, kaas er op en tien minuten zo onder de gril. En hier kan je beter even bij blijven staan! Anders wordt het te donker!