vrijdag 31 december 2010

Recept. Pannenkoekjes met appel en carobe.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 pannenkoekjes
  • 2 handappels in blokjes
  • 50 gr carobe reep
  • diepvries bessen zwart of rood
  • Bereiding:

Maak wat flensjes, dunne pannenkoekjes. Bak de appelblokjes apart  in wat boter,haal van het vuur en vermeng die met de geraspte carobe (en houdt wat apart) . Vul de flensjes met de vulling op en plooi ze dicht.

Presentatie:

Warm de tot een buidel gevouwen pannenkoekjes op in de oven op een boterde plaat en leg ze vervolgens op een bord. Werk af met enkele geroosterde amandelen en een paar fijngehakte  pepermunt bladeren. Leg boven aan het bord het fruitassortiment en werk het geheel af met een beetje geraspte carobe.

dessert

Recept. Spinazieschotel veganisch (en vegetarische versie)

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kilo spinazie  

  • 20 gram boter 
  • 1 eetlepel melk
  • half blok tahoe of 250 gram panir
  • nootmuskaat     
  • zout
  • paneermeel

Bereidingswijze:

Was de spinazie en laat deze uitlekken. .. Verhit de boter in een pan. Voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en daarna een paar minuten smoren. Verkruimel de soja of panir, nootmuskaat en een snufje zout. Roer de soja/panir door de spinazie en schep het spinazie mengsel in een ovenschaal. Strooi er wat paneermeel over en laat de soja/panir  in de oven stollen. suggestie combineren met zilvervlies rijst of aardappel koekjes. Vergeet niet te danken of het aan de heer aan te bieden.

Recept. Macaroni Salade vegetarisch.

Macaroni Salade
Benodigdheden voor 4 personen:

1 pak Macaroni                         

1 komkommer
1 roomkaas                                              

Stuk vegetarische Hollandse kaas (100 gr)
1 klein potje biodynamische maiskorrels                                                                                                                                                                    2 tomaten fijn gesneden.

Een paar takjes peterselie (klein geknipt)

beetje (olijf)olie

Bereidingswijze:

Kook de macaroni beetgaar en zet koel weg (in zijn geheel laten afkoelen)

Snijd de komkommer, en de kaas in kleine partjes en meng deze met de peterselie door de koude macaroni

Schep alles goed door elkaar voeg een een beetje olie toe.

Tot slot het blikje mais met de roomkaas er door heen scheppen

Recept. Aspergesoep vegetarisch.

Aspergesoep                                                                                                                                                                                     IngrediĆ«nten:
1,5 kg asperges
1 liter water
1/2 liter melk
1/4 liter room
60 gr boter
60 gr bloem
1/2 theelepel asafoetida
1 bos peterselie
zout
Bereiding:
Zet een pan met ruim een liter op het vuur, en breng deze aan de kook.                                                                        Was de asperges in koud water
Schil de asperges grondig.
.Snijd de achter einden van de asperges af en voeg deze bij de asperge schillen.
Voeg de schillen en achterste eindjes bij het water en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
giet dit nu voorzichtig door een vergiet en vang het kookvocht op. de schillen etc. hebben we niet meer nodig.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, maak deze vooraf in wat warm  al tot een gladde massa zonder klonten. Voeg nu het kookvocht, de melk en de asafoetida toe en breng al roerend aan de kook.376px-Illustration_Asparagus_officinalis0b
Als het 2 minuten gekookt heeft, even mixen tot het een homogene soep is.
Snijd de geschilde asperges in stukjes van 1 centimeter groot en voeg deze aan de soep toe.

Ook de room en het zout bijvoegen
Breng de soep al roerend terug aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Garneren met gehakte peterselie

 

Botanische tekening van de ontwikkeling van de Aspergeplant. De Asperge is wit die wij in het algemeen in de winkelzien om mendeze zonder daglichthoud. De zogenaamde moderne groene zijn dus dezelfde maar met daglicht gekweekt, dat is ook zo met bloemkool.

Aspergesoep met broccoli

aspergesklein Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram dikke asperges

1 dl appelsap ,      3 a 4 ons broccoli,

2 groenten bouillon tabletten ,      ,

citroensap

zout en peper naar  smaak

Bereidingswijze:

Met een dunschiller de asperges schillen. Asperges halveren. Uiteinden in stukjes van ongeveer ½ cm snijden. In een pan doen: aspergestukjes, appelsap, 9 dl water, bouillontabletten. Aan de kook brengen en ca 15 minuten zachtjes laten koken. Intussen andere aspergehelften in stukken van ca 4 cm snijden. Aspergestukken eerst in de lengte in dunne plakjes en dan in lucifer dunne reepjes snijden. Aspergereepjes in een kommetje doen. Afdekken met vochtig gemaakt keukenpapier. Van de broccoli de stronk afsnijden. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Aspergebouillon boven een andere pan zeven.
Aspergebouillon weer aan de kook brengen. Aspergereepjes en broccoliroosjes toevoegen en in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar koken. Op smaak afmaken met zout, peper en enkele druppels citroensap. scheppen. En vergeet niet de Heer te danken! of aanbieden!

dinsdag 28 december 2010

Grootste Siva beeld ter wereld in Bhakta


143 feet of 43.59 hoog
Ik zocht op Google naar mijn blog, om te zien of deze op alleen bhakta te vinden was en kwam deze leuke informatie tegen. Bhaktapur zoals ook Mayapur. Dit beeld staat toepasselijk in Bhaktapur. Bhakta Shiva de maha bhakta van de heer geroemd met veel slokas in het wonderschone bhagavatam. vaisnavanam yatha sambhu]." (Srimad-Bhagavatam 12.13.16) Een pdf van iskcon News Shiva the auspicious one hier klikken
Hier geƫerd door een groot beeld. Dat zo u ziet goed wordt onderhouden uit respect voor vaisnavanam Shambhu door de plaatselijke bewoners.
Bhaktapur legt in Nepal, en is door de eeuwen heen een doorvoer route voor zijde en andere Chinese producten. Deze plaats met 40 tempels en een grote Hindoe populatie waar veel invloeden van bemerkbaar zijn, ook in de straat en plein namen. Deze zijn met de tempels ook de hoofd attractie. Een paar voorbeelden, Dattatreya Square, Changu Narayan (World Heritage Site), Surya vinak
Bron wickipedia
bhaktapur toeristen bureau informatie

maandag 27 december 2010

sevahulp in communicatie media 1

Wordt vervolgd

Sri Purohit svami kwam in 1935 aan


Korte biografie van Svami Purohit,
Sri Purohit svami was geboren in een religieuze welvarende brahmaanse familie in Badnera, Vidarbha, in India in Oktober 12, 1882 Badners, India. Hij kreeg de naam Shankar Gajannan Purohit. Hij studeerde filosofie en rechten, ( over de opleidingen zie ik dat er verdeeltheid is), deze opleidingen volgde hij op het Morris college Nagpur, en Decan College, Poona, en Bombay University. Trouwde en had drie kinderen. Hij ging niet werken in de rechten maar in plaats daar van leven in religieuse toewijding. Hij was opmerkelijk goed in de taal , ook sanskriet, en een overtuigd nationalist, en verdediger van de tilak* dat had de Engelse regering verboden maar door de publieke opinie aangevoerd door Purohit in de kranten als verdediger van de tilak weer afgeschaft.. Hij ging later in de onthechte levens orde (werd een monnik),@ en aanvaarde de bedelnap, en ging zo jaren door India. Tot hij op het aanraden van zijn leraar naar Engeland ging, in 1930. Hij vertaalde de Bhagavad Gita, en de Upanishads, en het was een nadeel dat zijn boeken niet algemeen bekender werden, al heeft men later een Biografie gemaakt die meer bekend is geworden de laatste jaren. Zijn vertalingen van de Upanishaden zijn in samenwerking met WB Yeats gedaan, de bekende schrijver.

Zijn boeken en vertalingen: Song of Silence; An Indian Monk; The Geeta; The Holy Mountain; Ten Principal Upanishads (with W.B. Yeats); Patanjali’s Aphorisms of Yoga; Avadhoota Gita.

*tilak een merk of teken op het voorhoofd gedragen door de hindoes, ornamentaal, of als een indicatie van de (religieuse) status. In zijn jeugd wilde hij al monnik worden, maar raakte toch getrouwd, noot van de schrijver De gewoonte was in India die tijd dat er huwelijks contracten werden afgesloten, al in de jeugd door de ouders van beiden partijen. Dit om een goed huwelijk te krijgen, ook naar de sastra, hetgeen cru overkomt maar om geen achteruitgang in maatschappelijke en religieuse positie te krijgen, en ook in de genen, erfelijksheid factoren, kennis. Er zijn in de sastra meer regels over huwelijken

maandag 20 december 2010

Een negatief commentaar zegt meestal meer over de persoon zelf…….

Commentaren? Een commentaar is wat ik nu schrijf, op de wereld, of een verslag van een dag in mijn leven. Commentaar krijgen waarom ik schrijf, ik maak mijn spaties te groot en taal fouten op zijn tijd. Nu dat is correct, maar dit noemt men ook commentaar.Eigenlijk wordt het meestal negatief gezien! Nu ik beken ik vond het niet prettig, mijn geest kwam in opstand hier tegen. Waarom leest iemand niet wat ik schrijf? In plaats van, wat wel mag mij attenderen473px-Foster_Bible_Pictures_0009-16yyy op spelfouten dan kan ik deze corrigeren, waar ik ook dankbaar voor ben. Maar, weer commentaar, waar schreef ik eigenlijk over? Het was een gebed, en ook voor kinderen een stukje. Kijk ik ben niet boos, maar teleurgesteld, gaat het om mijn creativiteit of ABN Nederlands? Ik schrijf, en daardoor uit ik mij, daardoor komen mijn gedachtes naar boven en die leg ik vast. En door dit te doen bevrijd ik een deel van mijzelf, mijn creatievere zelf. Een gekleurde bril schrijf ik van mij af. BeĆÆnvloedingen van anderen, die ik steeds beter gaat herkennen als ik schrijf. Eigenlijk publiceer ik, en wie daar iets op tegen heeft dat ik mijn religieuze getinte gedachten, en mijn visie op wat ik zie of lees hier neer zet. attendeer ik hierbij op, dat men dit niet hoeft te lezen. En naar een andere blog of site kan gaan, surfen! U hoeft dit niet te lezen!. Eerlijke gefundeerde kritiek mag, zonder schutting taal, of andere taal vervuiling. . Maar beperk niemand om zich geestelijk of spiritueel te uiten.

blogspot Tags van :

woensdag 15 december 2010

Zelf reflectie

In u zelf, van binnen kijken, in een moment van stilte. Niet overspoeld, verduisterd door gedachten, en negatieve invloeden van buitenaf. Oordeel en vooroordeel strijden door een reeks herinneringen opgeroepen om de macht. Angst, medelijden wat heeft het leven ons gebracht? Een jeugd, met of zonder tuin, een hond die om ons heen rent en kwispelt blij je weer te zien. De kat bij het raam. Die beelden strijden tegen de plicht om te gaan afwassen, koken en boodschappen doen, strafwerk. Hoe was onze jeugd, is die door deze invloeden verlicht of in een wrokkig duister geworpen. Beelden, negatieve invloeden van buiten af jij mag dit niet en wat heb jij daar niet aan. Slettig wat loopt dat kind al met die jongen. De handen die elkaar vasthouden, terwijl zij in  hun onschuld samen naar school wandelen. Wie heeft deze twee op die manier gezien! Ik en zij weten dit. Mijn laatste snoepje, wat ik weggeef aan die ander een vreemde voor je ouders en de mensen in de straten. Waar wij doorheen liepen naar school, en een straat voor de school, zij die mijn hand losliet, anders werd ik gepest, geplaagd, invloeden van buiten af. Programmering, beĆÆnvloedingen. Leren naar een boek vol oorlogen, ziekten en pestilentiĆ«n. De Bijbel die mijn zieltje trachtte te boeien, wat wonderwel lukte. Met dood en verderf, strijd met instortende muren en steden, die in vlammen opgingen. Kijk dat waren pas avonturen, en ook ontucht wat het was wist ik toen niet. Maar alleen dat heerlijke niets doen alleen maar te hoeven luisteren. Dit kwam als eerste naar boven, zelf reflectie, naar mijn leven, twijfels? Heb ik wel genoeg gehad! Dat lees ik in steeds in die magazines. NaweeĆ«n van de oorlog, een armelijke jeugd, trauma’s onzekerheden. Het is waar, deze worden op het levenspad

donderdag 9 december 2010

Maatschappij. Biologische artikelen in de schappen.

Een nieuwe website over biologische levensmiddelen zal het komende jaar worden ontwikkeld. Fabrikanten, winkels, webwinkels, supermarkten etc. zullen worden benaderd om zich te presenteren op deze site. www.biologischelevensmiddelen.nl
Commentaar
Nu het steeds moeilijker wordt om de mensen hun geld te laten overmaken per pinpas in de supermarkt. Kwam het idee op dat die Biologische winkels het toch wel redelijk gaan doen bij de commercie op. Sommige concerns hebben al hun eigen landerijen (AH), velden voor productie van bijvoorbeeld ijsberg sla (nog niet EKO klaar). En deze concerns hebben in hun ketens van winkels nu behalve Zonnatura producten, biologische artikelen! Nu ik ben ook van biologische origine naar uitleg van mijn oude biologie leraar. Zo u kan begrijpen begreep ik de reclame niet sla en komkommer is toch biologisch het zijn natuur producten. Ik had nog in mijn geheugen of gedachten de oude benaming voor gezonde eerlijke voeding, Biodynamische geteelde gewassen. Zonder gif en kunstmest geen mono culturen en alleen van eigen bodem. Komt het van ver dan is het al tegen de BD natuur in. Dat noemt men dacht ik negatief bijkomende milieu effecten door vervoer en mono teelt. Spanje en Portugal is een eind reizen met een komkommer of krop ijsberg sla naar hier. De ecologische voet afdruk wordt ook groter door het brandstof verbruik, en de arbeidsuren. Van het brandstof gebruik van slechts een vrachtwagen stoken wij een huis warm. Alleen al van deze hoeveelheid diesel of kerosine tijdens het vervoer gebruikt.Ook las ik laats dat de supermarkten een groot aandeel hebben in voedsel verspilling door het weggooien van voedsel of levensmiddelen, teveel ingekocht. Nu deze zijn naar de reclame verantwoord mee aan het denken (voor hun winst). Denk eens aan het karma om het spiritueel uit te drukken. Goed offeren en danken kan schelen op het karma maar doet dit het ook op uw bewustzijn?

zondag 5 december 2010

Reclame snijdt aan 2 kanten

Bij het ontstaan van de moderne industriĆ«le maatschappij werd een snelle afzet van grote aantallen massa producten, door een degelijke beĆÆnvloeding van de wensen van consumenten, steeds meer nodig geacht. Reclame, en in een breder verband marketing, voldeden aan die noodzaak. Daarmee versterkten zij in niet geringe mate de verdere groei van de industriĆ«le maatschappij, en leidden volgens velen tot het ontstaan van massa of eenheid in consumeren: het zinloze bevredigen van onechte wensen die door de reclame (industrie) zijn aangepraat. Tegen deze manier van het onderbewustzijn manipuleren, met beeld in reclame is ook van meet af aan bezwaar gemaakt, het sterkst nog aan het eind van de jaren zestig, toen ook de  vergaande manipulatie door de reclamemakers werden doorzien, door onder meer Vance Packard die daarover enkele boeken schreef. Ook wordt reclamemakers gewetenloosheid verweten, omdat zij altijd bereid zijn om reclame voor welk product dan ook te maken, op welke manier dan ook - zo werd er jarenlang reclame gemaakt voor sigaretten met de claim dat roken gezond zou zijn of u aantrekkelijk maakt; of dat kant en klaar producten gezond zijn. Intussen is reclame een complete media vorm,“volkomen onmisbaar geworden“, eigenlijk gemaakt voor diezelfde internationale concerns en ondernemers. Ook voor diensten van de overheid wordt tegenwoordig reclame gemaakt.
1389 bezoekers

vrijdag 3 december 2010

rode peper en klompen.

voorbeeld Wat is het verschil, achter de wolken schijnt altijd de zon. Karel de Grote zei in mijn koninkrijk schijnt altijd de zon. Dit is in contrast met de heilige geschriften, in het eeuwig koninkrijk is het alleen maar altijd licht , maar hier op aarde ook, volgens Karel de Grote dan. Vreemde hiervan is dat ik dat nooit echt begrepen hebt, de aarde is een bol. Niet zo glad als een pingpong bal, maar een bol. Naar mijn mening zit ik rechtop! En niet ondersteboven!  Dit vond ik als kind al vreemd. Het is me weleens uitgelegd, maar teken is een cirkel, en dan op de vier windstreken een kruisje aan de buiten zijden. En nu bent u het bovenste kruisje of x. Voor uw gemoedsrust moet u zich maar even indenken dat ik tijdens     mijn yoga asana een hoofd stand maakt

dinsdag 30 november 2010

De toegewijde kraai, een vertelling over Sri Raam en Laksman.

Op een dag liepen Heer Raam en Laksmana langs de oevers van het meer Pampa. Laksmana zag aan de overzijde van van het meer een grote kraai, die zich heel vreemd gedroeg. De kraai liep naar het water toe, keek naar het water boog zijn kop. En rende dan terug naar het bos, zonder te drinken.. Laksmana zag de kraai dit keer op keer doen. Laksmana die een groot respect had voor zijn broer Heer Raam zijn mening. Broer Raam. Broer Raam waarom vertoont deze kraai zo een vreemd gedrag? Waarom zou deze vogel nu zoiets doen?
Heer Raam wierp een blik op de vogel en vertelde, Laksmana , ik kan dit aan jou verklaren.. Deze kraai, is een toegewijde, en heel toegewijd aan Mij. Deze is zo toegewijd dat deze de hele dag mijn naam reciteert, constant mijn naam op zijn tong heeft. Maar juist nu is deze dorstig, heel dorstig! Maar om het water te drinken moet deze stoppen met het herhalen van mijn naam. En deze vogel kan het niet verdragen om dit te doen. Op zulke wijze was de toewijding van deze kraai voor Heer Raam. Dat deze kraai altijd de naam van Heer Raam bleef herhalen..

woensdag 24 november 2010

Gespot, religieuze en volkskunst


scan0012gevonden op de speurtoct naar benodigdheden voor mijn boekje
Ik was aan het surfen en zocht naar E boeken. Digitale documenten (pdf) die ik of lees of de download link hiervan op deze of een andere blog publiceer. Kan er niet meer mee doen dan deze boeken over religie en yoga in digitale vorm op deze manier wat meer bekendheid te geven. En dan kom ik leuke dingen tegen.Zoals deze kaart
Ook voor de E Book reader,epub en meer Bhakta Piet(er)

zaterdag 20 november 2010

Vegetarisch eten met vleesvervangers de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden per dag.

Tabel 1 - Aanbevolen hoeveelheden per dag voor kinderen
1 tot 4 jaar
4 tot 12 jaar
12 tot 20 jaar
Melk (producten)
200 Ć  300 ml
300 Ć  450 ml
300 Ć  450 ml
Kaas
10 gram
10 Ć  20 gram
20 Ć  40 gram
Vleesvervangers
of 70 gr tempƩ / tofu / vleesvervanger
of 50 Ć  75 gr seitan/ peulvruchten (gaar)
of 25 Ć  40 gr noten
of 70 gr tempƩ / tofu / vleesvervanger
of 50 Ć  75 gr seitan / peulvruchten (gaar)
of 25 Ć  40 gr noten 

of 70 gr tempƩ / tofu / vleesvervanger
of 50 Ć  75 gr seitan / peulvruchten (gaar)
of 25 Ć  40 gr noten
Boter/margarine
20 gr
20 gr
20 gr
Wat hebben volwassenen nodig?
De onderstaande hoeveelheden worden genoemd door het
Voedingscentrum; dit heeft een volwassene dagelijks nodig om gezond te kunnen leven. Bij de vleesvervangers wordt ervan uit gegaan dat deze de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 100 gram vlees vervangen.
Aan bevolen hoeveelheden per dag voor volwassenen
Melk
300 Ć  450 ml
Kaas
20-40 gram
Vleesvervangers
of 100 gr tempƩ / tofu / vleesvervanger
of 75-100 gr seitan / peulvruchten (gaar)
of 40 gr noten
Boter/margarine
20 gr

woensdag 17 november 2010

Verse kokosmelk voor saus

Neem een kokosnoot en slaat er een gat, laat het sap in een bak lopen in Verse kokosmelk wordt snel
bhakta Piet(er) vegetarische recepten
ranzig, daarom wordt een beetje zout toegevoegd om het een paar uur lang goed te houden. Een alternatief  de kokosmelk met een theelepel mais meel (opgelost in een beetje water, anders gaat het klonteren) te koken. Langzaam verwarmen en blijf tijdens een paar minuten constant roeren. Deze kokossaus is ook nog de volgende dag eetbaar.

Bubuh injin (zwarte rijstpudding)

Recept
Zwarte rijstpudding
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
Indonesische keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Koken
Soort gerecht: Dessert                                                                              IngrediĆ«nten
110 gr. zwarte kleefrijst
75 gr. witte kleefrijst
2 pandanbladeren
1 liter water
1 ons bruine basterd suiker
1 blok Santen

Voorbereiding

Spoel beide rijstsoorten goed in ca 2 minuten, onder de lopende, koude kraan.
Laat het uitlekken.
Doe 1 liter water met beide soorten rijst en de pandan bladen + het blok Santen en de suiker in een pan met dikke bodem
Laat op matig vuur ca 40 minuten sudderen.

Bereidingswijze

Kruid met een snufje zout.
Haal van het vuur af en laat het afkoelen. Is er een toko in uw buurt dan kan u er goela djawa palmsuiker doorheen doen ipv de basterd suiker.De authentieke wijze is deze zoetigheid te offeren. Denk aan uw Godheid en bied het aan, dan smaakt het beter en is ook meer afgekoeld.

Kruimel appel taart






Techniek:
Appeltaart
Soort gerecht: zie boven

Ingrediƫnten
Appel : 3 zoetzure appels in blokjes gesneden, 4 eetl. suiker, 1 tl kaneel.
Deeg: 150 gram bloem, 125 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, mespunje zout

Bereidingswijze

De ingrediĆ«nten voor appelmengsel door elkaar mengen.De boter met twee messen in stukjes snijden door de bloem.  
Met de hand met de bloem mengen het een kruimig mengsel is. Dit op de appelmengsel doen.
Bak dit in een voorverwarmde oven een half uur bij 200 graden,

Blacka carob rice pudding

Blacka rijstpudding
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Pieter Franciscus keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Koken
Soort gerecht:
Nagerecht


Ingrediƫnten voor 6 personen
* 1 liter volle melk.
* 100 gram suiker.
* 500 gram (arborio) rijst.
* 100 gram carobe poeder.
*..snufje.kaneel.    *1 blik zoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de suiker in een pan met zware bodem op een laag vuurtje. En driekwart van de in de melk opgeloste carobe
voeg zodra de melk kookt de rijst toe en kook deze 20 minuten tot hij goed gaar is en alle melk heeft opgenomen.
afhankelijk van de gebruikte rijstsoort zult u er tussendoor wat extra melk moeten toevoegen,of aan het einde van de kooktijd een teveel aan melk afgieten.
voeg de kaneel  toe en schep deze zorgvuldig door de rijstpudding.
haal de pan van het vuur en doe de pudding over in een diepe kom.
strooi de rest van de gecondenseerde melk met de opgeloste carobe erin  erover en serveer warm. Tip neem wat hete melk om de gecondenseerde melk uit het blik te krijgen en los meteen het kwart carobe toe.

Serveertips

Een echt eigen nagerecht.
lekker met geklopte slagroom.

Zelf gemaakte aardbeien saus.

 
Een saus die vooAardbei_plantral koud wordt gegeven bij allerlei puddingen en ijs.
Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:                                                                            veggie keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Eenvoudig
Soort gerecht:
Sauzen/dressings

IngrediĆ«nten voor 4 personen                                             Aardbei
                                                                                              (Fragaria)                                                                                 is een geslacht van bloeiende planten
                                                                   uit de rozenfamilie (Rosaceae),  



  • 2 el citroensap
  • 2 el appelsap
  • 50 gram suiker
  • Hulpmiddelen Staafmixer

    Bereidingswijze

    Maak aardbeien schoon, was ze en maak ze droog. Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze met de suiker citroensap en het appelsap in een pan. Breng alles aan de kook en laat de aardbeien op vrij laag vuur tot moes koken. Pureer de aardbeien in een blender of druk ze door een zeef. Laat de saus afkoelen.Tip de steeltjes met blad pas na het wassen verwijderen, dit komt de smaak ten goede.
  • Kruimel taart Nederlands

    Ingrediƫnten voor 6 personen09-appel-28-keuleman-kl[1]-767056

    Voor het deeg
    200 gram zelfrijzend bakmeel
    125 g rietsuiker
    120 g boter in kleine klontjes
    Voor de vulling
    500 g appels, geschild en in stukjes
    80 g suiker
    1 zakje vanille suiker                                  2 theelepels kaneel

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden
    2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en vanille suiker. Roer de klontjes boter erdoor en en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft
    3. Meng de appels met de suiker en de kaneel en leg dit in een ingevette lage ovenschaal
    4. Strooi de deeg kruimels erover en druk het iets aan
    5. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de kruimel taart tot het deeg lichtbruin en krokant is.

    Vergeet niet te gedenken, dat elke appel een wonder van de schepping is.Van een zaadje tot boom, van bloem tot een appel.

    water uit de kraangezond en milieu vriendelijk,

    Voor gemiddeld € 1,50 krijg je in Nederland maar liefst 1.000 liter kraanwater, dat zijn zo’n 5.000 glazen. Kraanwater is dus helemaal niet duur in Nederland wordt er geen chloor of fluor in het water toegevoegd fluor werd in 1973 voor het laats gebruik. De plastic pet flessen de kleine 1/2 liters vooral zijn milieu onvriendelijk en onnodig om dat ons kraan water net zo nat is, en excellent van kwaliteit.

    Recept Feta in bladerdeeg vegetarisch


    Dit recept is voor vegetarische feta-bladerdeeghapjes. Het is een zeer eenvoudig en gemakkelijk recept om te maken. Je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig. Ingrediƫnten:


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     - 1 pakje diepvries bladerdeeg                                                                                                                          - 200 gram feta (vegetarisch gestremd, halal)                                                                                                      - Een handvol gehakte peterselie 
     Instructies: 
    1. Laat zoveel plakjes bladerdeeg ontdooien als je wilt maken.                                                                     2. Prak de feta met een vork tot kleine kruimels in een kom.                                                                            3. Roer de gehakte peterselie door de feta.                                                                                                     4. Leg een schep van het feta-peterseliemengsel op elk plakje bladerdeeg.                                                      5. Vouw de bladerdeegplakjes dicht en plak de randjes vast met water. 
    6. Druk de randen dicht met een vork, zodat er strepen ontstaan. 
    7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
    8. Bak de hapjes ongeveer 15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. 
     Eet smakelijk! Je kunt de vegetarische gestremde feta vinden bij Turkse of Marokkaanse winkels, vaak in blikken van een kilogram voor minder dan 5 euro. Deze kaas blijft na opening lang goed, omdat het in zout water wordt bewaard.

    Vegetarische gestremde kazen en verkoop adressen in Nederland .

    In Nederland verkrijgbare vegetarische kazen..Ik vond de vermelding van de adressen en verkooppunten voor vegetarische gestremde kaas belangrijk genoeg voor de blog, als u er meer weet gaarne een berichtje.ps Ook met kruiden knoflook en bieslook, het staat ook aangegeven op de verpakking
    AH alle biologische kazen
    AH Tophat Cheddar
    AH zachte roomkaas
    AH Westfriese kruidenkaas
    Apetina blokjes in pekelwater
    Apetina feta in olie
    Apetina feta en olijven in olie
    Arla Broodzuivel met tzatziki smaak
    Arla Broodzuivel met ananas
    Arla Broodzuivel Toscana
    Arla Danablu 125 gr
    Arla Danablu in plakjes
    Arla Finello Pizzakaas
    Arla Finello Mozzarella Light
    Aurora: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Bastiaansen: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    BioCumulus: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Biofarm Originele Griekse biologische feta
    Bleu de Wolvega blauwschimmelkaas
    Boursin Light (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Boursin Naturel
    Boursin Poivre (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Brodowin mozzarella
    Buurackers feta naturel
    Buurackers feta tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    De 3 Geitjes: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Doolin: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Enzo mozzarella
    Euroshopper brie
    Euroshopper kruidenkaas, (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Groene Koe jong
    Groene Koe jong belegen
    Hanedoorn feta
    Hanedoorn Sheep
    Hansketien feta
    Hansketien feta basilicum
    Hansketien feta rozemarijn
    Hooidammer: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Jumbo, alle biologische kazen
    Klaver Fenegeriek
    Klaver Mosterd & Peper
    Klaver Rucola
    Klaver Nagelkaas
    Klaver Westfriese Kruiden
    Klaver Gember
    Klaver Sambal
    Klaver Wasabi
    Klaver Contadino
    Klaver Contadino di Capra
    Klaver Olive Oil
    Klaver Pesto (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Klaver Premium
    Klaver Noord-Hollandse 50+
    Latois cottage cheese (zie recept)
    Leerdammer original
    Leerdammer lightlife
    Leerdammer caractĆØre
    Loverendale Jong
    Loverendale Jong-belegen
    Loverendale Belegen
    Loverendale Brandnetel
    Loverendale Komijn
    Loverendale Tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Loverendale Wortel-kruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Loverendale Fenegriek
    Loverendale Jong
    Loverendale Brandnetel
    Loverendale Komijn
    Loverendale Tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Loverendale Wortel-kruiden
    Loverendale Fenegriek
    Loverendale Gouda jong (gepast.)
    Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.)
    Loverendale Gouda belegen (gepast.)
    Loverendale Gouda jong (gepast.)
    Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.)
    Loverendale Gouda belegen (gepast.)
    Mascarpone
    Ɩma cottage cheese
    Ɩma mozzarella (nakijken of dit van buffelmelk is)
    Patria: haloumi
    Philadelphia Naturel
    Philadelphia Naturel Light
    Philadelphia Kruiden
    Philadelphia 3-Pepers
    Philadelphia Paprika & Kruiden Light (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Port Salut
    Ravenswaard: alle kleine kazen (4-5kg) zijn wel vegetarisch en de grote (10-12kg) niet
    Saanenhof: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Terschellinger: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Thor Heste feta met groene kruiden (knoflook?)
    Trenta
    Van Houwelingen: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Viva Natura - naturel 50+
    Viva Natura - honing-klaver
    Weerribben: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Zuiver Zuivel: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Voor verkoopadressen:
    AH: Albert Heijn
    Aurora: Aurora
    BioCumulus: Groothandel Udea BV
    Biofarm: Groothandel De Nieuwe Band
    Bleu de Wolvega: Groothandel De Nieuwe Band
    Boursin: Boursin
    Brodowin: Groothandel Odin
    Buurackers: Zorgboerderij Buurackers
    Doolin: [onbekend]
    Enzo: Aldi
    Euroshopper: Albert Heijn
    Frico: Frico
    Groene Koe: Campina
    Hanedoorn: Aurora
    Hansketien: Groothandel De Nieuwe Band
    Hooidammer: Kaasmakerij Henri Willig BV
    Jumbo: Jumbo supermarkten
    Klaver: Klaver Kaas BV
    Latois: Groothandel Udea BV
    Leerdammer: Bel Group Nederland
    Loverendale: Loverendale
    Ɩma: [onbekend]
    Philadephia: Kraft Foods
    Port Salut: Bel Group Nederland
    Terschellinger: Biologische kaasfabriek De Terschellinger
    Thor Heste: Groothandel De Nieuwe Band
    Viva Natura: Aurora
    Trenta: Westland Kaasspecialiteiten B.V. en Zijerveld & Veldhuyzen BV
    Zuiver Zuivel: Campina
    Jumbo supermarkt jonge kaas voorverpakt 400 gram vegetarisch gestremd

    Recept. Cous cous bereiden vegetarisch

    Bereiden voor 4 personen

    1. Kook 500 ml water. Strooi 300 gram couscous in een schaal en schenk het water erop. Laat 5 min. wellen. Roer de korrels met een vork los. En klaar.

    Recept Gevulde kool bladeren met gerst

    wat grote koolbladeren                                                                                         2 rode paprika's
    75 g gerst
    350 ml water
    1/2 tl gemalen korianderzaad
    1/2 bos gehakte peterselie
    1.groene peper

  • Spoel de gerst goed onder stromend water in een zeef, breng het water aan de kook
  • Kook de gerst in ongeveer een klein uur op een klein pitje met deksel op de pan, doe even voor tijd de koolbladeren er boven op. Laat na het koken de gerst even uitstomen, met het gas  uit en een schone theedoek tussen deksel en pan
  • Vet een ovenschaaltje waar minimaal 4 koolrollen inpassen in en verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden
  • Snij de paprika's in de lengte in repen en verwijder de steel en zaadlijsten en zaadjes. 
  • Doe de gekookte gerst in een schaaltje en voeg de peper, peterselie en het gemalen korianderzaad toe. Meng deze goed door elkaar
  • Verdeel het gerstmengsel in 4 leg deze op de kool bladeren rol de paprika mee en rol of vouw ze verder dicht .
  • Leg de gevulde kool bladeren voorzichtig in de ingevette ovenschaal
  • Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 10 tot 15 minuten goed garen Zet dan de oven uit en laat de schaal met de kool rollen nog ze 10 minuten staan.
  • Tip houdt 5 a 6 grote kool bladeren voor dit hoofd gerecht apart,groen of rood maakt niet uit, en haal de dikke nerf er gedeeltelijk uit. ps  Als u rode kool bladeren gebruikt dan groene paprika. Dit recept is creatief eigendom en alleen voor privĆ© en familie gebruik.
  • Recept Chili vegetarisch

    Ingrediƫnten

    • 300 gram zilvervlies rijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 strui bleekselderij gesnipperd
    • 1 rode paprika  in reepjes
    • 2 potten bruine bonen(biologisch, a 360 g)
    • 1 pak gezeefde tomaten
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 2 tl.orogano                                                                                                      * 1 verse peper zaadlijsten verwijderen
    • 6 eetlepels milde yoghurt naturel (biologisch)
    1. Bereiden

      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een braadpan en bak de bleekselderij lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur mee (schep regelmatig om). Voeg de bruine bonen met de gezeefde tomaten, komijn, oregano, zout en (vers gesneden) peper toe. Stoof de chili 10 minuten met de deksel schuin op de pan op middelhoog vuur, zonder deze te laten koken. Schep de rijst met de chili in vier kommen en schep er de yoghurt op. Serveer direct. tip neem een klein potje yoghurt en meng er een een eetlepel kerrie door en deze over de kommen of borden   tip kijk ook eens op de site  bruine bonen verhalen
    b.d. bonen kosten in de supermarkt 69 cent echt biodynamische onbespoten bonen!

    Recept Griesmeel pudding veganisch


    Image result for griesmeelpudding1 liter melk, mespuntje zout, citroenschilletje, 60 g suiker, 100 g griesmeel, rozijnen, geschaafde amandelen, 1 tl maizena.

    Ingrediƫnten

    Bereidingswijze

    De sojamelk met zout, suiker, citroenschil aan de kook brengen. Voeg hieraan toe de amandelen en rozijnen. Voeg de griesmeel toe maar blijf roeren. Ongeveer 7 minuten op zacht vuur door koken, maar steeds blijven roeren. De maizena eerst oplossen in wat sojamelk, en geleidelijk toevoegen.
    Verwijder de citroenschil en giet de pudding in een met water omgespoelde puddingvorm.
    Laat de pudding afkoelen en stort de pudding op een groot bord over.
    Traditioneel is serveren met bessensap erover.
    u kan ook gewone melk hiervoor nemen.

    Recept Aubergine ballen vegetarisch.

    Als bijgerecht
    750 gram aubergines
    2 tl  chilivlokken of een verse peper
    1 ons  geraspte belegen kaas
    4 el kikkererwtenmeel, niet afgestreken
    1 half bosje gehakte peterselie
    2 el bloem
    olie om te frituren
    • Schil de aubergines en snij ze in de lengte in repen. Kook het in licht gezouten water in een grote pan in ongeveer 20 minuten goed gaar.
    • Laat de aubergine repen goed uitlekken en knijp al het vocht er uit. Snij de repen heel klein en doe deze in een grote kom.
    • Voeg nu de klein gesneden peper zonder zaad en zaadlijsten toe, de kaas, kikkererwtenmeel en peterselie toe. Kneed het mengsel goed door en zet de schaal afgesloten minimaal een half uur in de koelkast.
    • Haal dan de schaal weer uit de koelkast en verdeel de bloem op een bordje. Neem het aubergine mengsel en raai hier ballen van ongeveer 3 centimeter groot en rol ze door de bloem.
    • Frituur ze in porties in de hete olie. Gaat prima samen  met tomaten pasta saus.bhakta Piet(er)

    Recept Peren taart.

    Ingrediƫnten voor 6 personen

    Pyrus%20communis%201 Ingrediƫnten:
    Voor het deeg:
    175 gram meel
    75 gram boter
    Voor de taart:
    1 kg peren geschild en in partjes
    75 gram boter
    75 gram poedersuiker
    100 gram gemalen amandelen
    2 eetlepels bloem
    4 eetlepels aardbeien jam
    Verder heb je nodig een quiche schaal/lage bakvorm

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng meel en boter tot een korrel deeg, dat het een bal kan vormen. Dek het deeg af met plasticfolie en leg zolang in de koelkast.Schil de peren en snij in partjes. Meng in een kom de boter met de suiker en voeg het amandel meel toe. Rol het deeg uit en leg in de vorm. Schep het amandel mengsel op het deeg en druk de peren netjes in dit mengsel.Bak de taart 15 minuten bij 200 graden. Verlaag dan de oven naar 180 graden en bak dan nog 15 minuten tot het deeg stevig aanvoelt en licht bruin van kleur is.Laat de taart afkoelen op een rooster en warm intussen de jam op in een pannetje. Bestrijk hiermee de taart.
    .bhakta Piet(er)

    zondag 7 november 2010

    avidyayam antare vartamanah svayam dhirah panditam-manyamanah janghanyamanah pariyanti mudha andhenaiva niyamana yathandhah Katha upanishad 1.2.5

    Zoals de Katha Upanisad (1.2.5) verteld, avidyayam antare vartamanah svayam dhirah panditam-manyamanah janghanyamanah pariyanti mudha andhenaiva niyamana yathandhah "Gevangen in de greep van ontwetendheid, zelfbenoemde experts zichzelf bescouwend als geleerde autoriteiten.Zij wandelen over deze verdwaasd als een blinde die geleid wordt door een blinde Caught in the grip of ignorance, self-proclaimed experts consider themselves learned authorities. They wander about this world befooled, like the blind leading the blind.""

    dinsdag 5 oktober 2010

    Gedicht Licht

    Licht dat valt als cirkels op de met bladeren bedekte grond.
    Rond rond rond.
    Noten rollen over de grond,
    terug naar Aarde's schoot,
    zielen terug in de kringloop van leven en dood.
    Sneeuw als tijk
    bos verandert gelijk als in een schimmig dodenrijk
    witte lijkgewaad, ijspegels als naalden
    hangen tot op de grond.
    De wind ontbloot tot op het bot de grond
    alleen de koude doet hiervan kond
    bhakta Piet(er)

    Spaatje Blauw, gedicht

    Flonkert in het glas
    bubbel, lucht door de stroom heen omhoog
    De keel voelt al minder droog,

    Recept. Spicy Chili wraps vegetarisch

    Benodigheden,
    1 bakje plantaardige vlees vervanger (Jumbo)
    1 struik Bleekselderij
    1 blikje Tomaten puree
    1 zakje gemengde sla (Aldi of budget)
    1 pot Kidney bonen of bd Bruine bonen
    1 tl Mosterd (Jumbo mosterd zonder azijn)
    1 bakje Yoghurt 200 gram of 2dl
    1 snufje Koriander
    2 tl Paprika
    1 gedroogde Chillie (in kleine stukjes breken)of een verse Spaanse peper zonder zaad.
    1 el Oregano
    ( u kan ook Italiaanse kruiden mix nemen voor pasta gerechten en daar nog een halve eetlepel hot paprika bijdoen)
    De wraps maakt uzelf omdat de meeste wraps niet vegetarisch zijn en toevoegingen hebben. Maak een deeg met boter, of pannekoeken.
    Wij beginnen.De yoghurt met de Koriander mengen met wat Paprika poeder, laat de bonen uitlekken, haal het deksel niet helemaal los, zodat er nog wat vocht inblijft. Zet een koekenpan op het vuur, wat olie erin en bak de al gesneden Bleekselderij die u in plakjes van een halve centimeter heeft gesneden op een snijplank, ik neem aan dat u dan het recept al gelezen heb!Doe hier na een paar minuten de kruiden bij, en laat op een zacht vuur staan tot de Bleekselderij glazig wordt. Voeg dan de plantaardige vleesvervanger toe dit ziet eruit als soep balletjes maar smaakt wel (lichtbruin bakken), en de Chilie of Spaanse peper erbij. En voeg de bonen toe. Alleen verwarmen tot de bonen warm zijn. As extra voor de keur een bikje mais erbij doen, maar dat doe zelf meestal omdat ik denk dat ik te weinig heb klaargemaakt, Yoghurt met Peterselie gemengt als garnering voor het bonenmengsel is ook een eenvoudige en smakelijke combi voor over de wraps, ikzelf doe er een theelepel sambal doorheen. Eet smakelijk.Voor meer Bruine bone recepten en perikelen. www.bruinebonen.blogspot.com

    maandag 27 september 2010

    Recept Japanse dipsaus

    Japanse dipsaus, voor sushi of friet!
    1,25 dl soyasauce
    2,5 cm Gember schillen en fijnhakken.
    1 thee lepel rietsuiker
    Deze ingriedenten goed mengen, en indien mogelijk van te voren bereiden.
    Een andere pittiger saus op dezelfde basis is met een theelepel Sambal oelek.

    donderdag 23 september 2010

    Vishnu sahasranama blz 1

    Vishnu Sahasranaama
    Door het reciteren van deze namen verdwijnen zonden en ziekten, zeg deze namen achter elkaar op en ziektes zijn verdwenen. Er gebeurt meer dan voorgaande door recitatie. En de beschrijving wordt nog uitgebreid.

    Saanthakaaram bhujangasayanam
    Padmanabham suresam
    Vishvaadhaaram gagana-sadrisam
    Megha varnam subha angam
    Lakshmee kaantam kamala nayanam
    Yogibhir dhyaana gamyam
    Vande vishnum bhava bhava haram
    Sarva lokaika naatham


    OM Achyutaya Namaha
    OM Anantaya Namaha
    OM Govindaya Namaha
    OM Keshavaya Namaha
    OM Narayanaya Namaha
    OM Madhavaya Namaha
    OM Govindaya Namaha
    OM Vishnave Namaha
    OM Madhusoodanaya Namaha
    OM Trivikramaya Namaha
    OM Vamanaya Namaha
    OM Sridharaya Namaha
    OM Rishikeshaya Namaha
    OM Padmanabhaya Namaha
    OM Damodharaya Namaha

    OM Sri Vedavyasa rishihi
    Anushtup Chandhaha
    Vishwaroopa Mahavishnu devatha

    OM Vishwasmai Namaha
    OM Vishnave Namaha
    OM Vasatkaaraya Namaha
    OM Bhoota Bhavya Bhavat Prabhave Namaha
    OM Bhootakrite Namaha
    OM Bhavaya Namaha
    OM Bhootatmane Namaha
    OM Bhootha Bhavanaya Namaha
    OM Paramatmane Namaha
    OM Mrukthanam Paramaye gataye Namaha
    OM Avyayaya Namaha
    OM Purushaya Namaha volgende

    Vishnu sahasranama blz 4

    OM Trikakubdhamne Namaha
    OM Pavithraaya Namaha
    OM Mangalaaya Parasmai Namaha
    OM Eashaanaaya Namaha
    OM Praanadaaya Namaha
    OM Praanaaya Namaha
    OM Jyeshtaaya Namaha
    OM Shreshtaaya Namaha
    OM Prajaapataye Namaha
    OM Hiranyagarbhaaya Namaha
    OM Bhoogarbhaaya Namaha
    OM Maadhavaaya Namaha
    OM Madhusoodhanaaya Namaha
    OM Eashwaraaya Namaha
    OM Vikramine Namaha
    OM Dhanvine Namaha
    OM Medhavine Namaha
    OM Vikramaaya Namaha
    OM Kramaaya Namaha
    OM Anuttamaaya Namaha
    OM Durradharshaaya Namaha
    OM Kritagnaaya Namaha
    OM Kritaye Namaha
    OM Aatmavate Namaha
    OM Sureshaaya Namaha
    OM Sharanaaya Namaha
    OM Sharmane Namaha
    OM Vishwaretasseh Namaha
    OM Prajabhavaaya Namaha
    OM Ahne Namaha
    OM Samvatsaraaya Namaha
    OM Vyaalaaya Namaha
    OM Pratyayaya Namaha
    OM Sarvadarshanaaya Namaha
    OM Ajaaya Namaha
    OM Sarveshwaraaya Namaha
    OM Siddhaaya Namaha
    OM Siddhaye Namaha
    OM Savadiye Namaha
    OM Achyutaaya Namaha
    OM Vrishakapaye Namaha
    OM Ameyatmane Namaha
    OM Sarvayogavinihsritaaya Namaha
    OM Vasave Namaha
    OM Vasumanase Namaha
    OM Satyaya Namaha

    Vishnu sahasranama blz 5

    OM Samatmane Namaha
    OM Sammitaaya Namaha
    OM Samaaya Namaha
    OM Amoghaaya Namaha
    OM Pundareekakshaaya Namaha
    OM Vrishakarmane Namaha
    OM Vrishaakritaye Namaha
    OM Rudraaya Namaha
    OM Bahusirase Namaha
    OM Babhruve Namaha
    OM Vishvayonaye Namaha
    OM SuchiSravase Namaha
    OM Amritaaya Namaha
    OM SaswathSthanave Namaha
    OM Vararohaaya Namaha
    OM Mahatapase Namaha
    OM Sarvagaaya Namaha
    OM Sarvavidvaanave Namaha
    OM Viswaksenaaya Namaha
    OM Janaardanaaya Namaha
    OM Vedaaya Namaha
    OM Vedavide Namaha
    OM Avyangaaya Namaha
    OM Vedaangaya Namaha
    OM Vedavide Namaha
    OM Kavaye Namaha
    OM Lokadyakshaaya Namaha
    OM Suradyakshaaya Namaha
    OM Darmadyakshaaya Namaha
    OM Kritakritaaya Namaha
    OM Chaturatmane Namaha
    OM Chaturvuehaaya Namaha
    OM Chaturdrishtaaya Namaha
    OM Chaturbhujaaya Namaha
    OM Bhraajishnaave Namaha
    OM Bhojanaaya Namaha
    OM Bhoktre Namaha
    OM Sahishnave Namaha
    OM Jagadaadijaaya Namaha
    OM Anadhaaya Namaha
    OM Vijayaaya Namaha
    OM Jaitre Namaha
    OM Viswayonaye Namaha
    OM Punarvasave Namaha
    OM Upendraaya Namaha
    OM Vaamanaaya Namaha

    Vishnu sahasranama blz 6

    OM Praamshave Namaha
    OM Amoghaaya Namaha
    OM Shuchaye Namaha
    OM Oorjithaaya Namaha
    OM Ateendraaya Namaha
    OM Sangrahaaya Namaha
    OM Sagayi Namaha
    OM Dritaatmane Namaha
    OM Niyamaye Namaha
    OM Yamahaya Namaha
    OM Vedya-aya Namaha
    OM Vaidya-aya Namaha
    OM Sadayogine Namaha
    OM Virdhne Namaha
    OM Maadhavaya Namaha
    OM Madhve Namaha
    OM Athinidraya-aya Namaha
    OM Mahamaya-aya Namaha
    OM Mahotsahaya Namaha
    OM Mahabalaya Namaha
    OM Buddheye Namaha
    OM Mahaviryaya Namaha
    OM Shakthye Namaha
    OM Mahadhutheya Namaha
    OM Anirdhashyavapushe Namaha
    OM Shrimate Namaha
    OM Ameyatmane Namaha
    OM Mahadridhagge Namaha
    OM Maheshvasaya Namaha
    OM Mahibratre Namaha
    OM Shrinivasaya Namaha
    OM Santhgathye Namaha
    OM Aniruddhaye Namaha
    OM Suranandhaya Namaha
    OM Govindaya Namaha
    OM Govindaa Pataye Namaha
    OM Marichaye Namaha
    OM Damanaya Namaha
    OM Hansaya Namaha
    OM Suparanaya Namaha
    OM Bhujagothamaaya Namaha
    OM Hiranyanaabhaya Namaha
    OM Sutapase Namaha
    OM Padmanaabhaya Namaha
    OM Prajapathaye Namaha
    OM Amrityave Namaha

    Vishnu sahasranama blz 7

    OM Sarvadgasho Namaha
    OM Simahaya Namaha
    OM Sandhotre Namaha
    OM Sandhimate Namaha
    OM Sthitaraya Namaha
    OM Ajaaya Namaha
    OM Durmarshanaya Namaha
    OM Shastre Namaha
    OM Vishrutatmane Namaha
    OM Surarigne Namaha
    OM Gurave Namaha
    OM Gurutamaya Namaha
    OM Dhaamne Namaha
    OM Sathyaya Namaha
    OM Satyaparaakamaaya Namaha
    OM Nimishaya Namaha
    OM Animishaya Namaha
    OM Strgvino Namaha
    OM Vaachaspataye Udhardhiye Namaha
    OM Agranye Namaha
    OM Gramanye Namaha
    OM Shrimate Namaha
    OM Nyayaya Namaha
    OM Netre Namaha
    OM Sameernaaya Namaha
    OM SahastraMrudhne Namaha
    OM Vishwatmane Namaha
    OM Sahastrakshaaya Namaha
    OM Sahastrapade Namaha
    OM Aavarthanaya Namaha
    OM Nivrutthatmane Namaha
    OM Sanmruthay Namaha
    OM Sampramardanaya Namaha
    OM Ahassamvartakaya Namaha
    OM Vahniye Namaha
    OM Anilaya Namaha
    OM Dharanidharaya Namaha
    OM Suprasadaya Namaha
    OM Prasannatamane Namaha
    OM Vishwadhrage Namaha
    OM Vishwabhuje Namaha
    OM Vibhave Namaha
    OM Satkartre Namaha
    OM Satkrutaya Namaha
    OM Sadhave Namaha
    OM Jahannuye Namaha

    Vishnu sahasranama blz 8

    OM Narayanaya Namaha
    OM Naraya Namaha
    OM Asankhyeyeya Namaha
    OM Aprameyatmane Namaha
    OM Vishishtaya Namaha
    OM Shuchaye Namaha
    OM Siddharthaya Namaha
    OM Siddhasankalpaya Namaha
    OM Siddhidayah Namaha
    OM Siddhisadaanahaya Namaha
    OM Vrushahineya Namaha
    OM Vrushabhaya Namaha
    OM Vishnave Namaha
    OM Vrushparvane Namaha
    OM Vrushodaraya Namaha
    OM Vardhanaya Namaha
    OM Vardhamanaya Namaha
    OM Vivikthaaya Namaha
    OM Shruthisaagaraya Namaha
    OM Subusajaaya Namaha
    OM Dhurdharaya Namaha
    OM Vagmine Namaha
    OM Mahendraya Namaha
    OM Vasudaya Namaha
    OM Vasave Namaha
    OM Naikarupaya Namaha
    OM Brihadroopaya Namaha
    OM Shipivishtaya Namaha
    OM Prakashanaya Namaha
    OM Ojastejodyuthidharaya Namaha
    OM Prakaashatmane Namaha
    OM Prataapanaya Namaha
    OM Riddhaya Namaha
    OM Spashtaksharaya Namaha
    OM Mantraya Namaha
    OM Chandranshave Namaha
    OM Bhaskaradyuthaye Namaha
    OM Amritaamsoodbhavaya Namaha
    OM Bhanave Namaha
    OM Shashabindave Namaha
    OM Sureshvaraya Namaha
    OM Oshdhaaya Namaha
    OM Jagat Setave Namaha
    OM Satyadharmaparakramaya Namaha
    OM Bhootabhavyabhavannathaya Namaha
    OM Pavanaya Namaha

    Vishnu sahasranama blz 9

    OM Paavanaya Namaha
    OM Analaaya Namaha
    OM Kaamdhne Namaha
    OM Kaamakruthe Namaha
    OM Kaanthaya Namaha
    OM Kaamaya Namaha
    OM Kaamapradaya Namaha
    OM Prabhave Namaha
    OM Yugadhikruthe Namaha
    OM Yugaavarthaya Namaha
    OM Naikamayaya Namaha
    OM Mahashanaya Namaha
    OM Adrishyaya Namaha
    OM Vyaktaroopaya Namaha
    OM Sahastrajite Namaha
    OM Ananthajite Namaha
    OM Ishtaya Namaha
    OM Vishishtaya Namaha
    OM Shishteastaya Namaha
    OM Shikandine Namaha
    OM Nahushaya Namaha
    OM Vrishaya Namaha
    OM Krodhgne Namaha
    OM Krodhakritkartaa Namaha
    OM Vishwabahave Namaha
    OM Mahidharaya Namaha
    OM Achyuthaya Namaha
    OM Prathithaya Namaha
    OM Praanaya Namaha
    OM Praandaaya Namaha
    OM Vaasavanujaya Namaha
    OM Apaam Nidhaye Namaha
    OM Adhishtaanaya Namaha
    OM Apramatthaya Namaha
    OM Prathishtataya Namaha
    OM Skandaya Namaha
    OM Skanda Dharaya Namaha
    OM Dhuryaya Namaha
    OM Varadhaya Namaha
    OM Vaayu Vahanaya Namaha
    OM Vasudevaya Namaha
    OM Brihatbhaanave Namaha
    OM Aadidevaya Namaha
    OM Purandaraya Namaha
    OM Ashokaya Namaha
    OM Taraanaya Namaha

    Vishnu sahasranama blz 10

    OM Taraya Namaha
    OM Shuraya Namaha
    OM Shourye Namaha
    OM Janeshwaraya Namaha
    OM Anukulaya Namaha
    OM Shatavarttaya Namaha
    OM Padmeene Namaha
    OM Padmenebekshanaye Namaha
    OM Padmanabhaya Namaha
    OM Aravindaakshaaya Namaha
    OM Padmagarbhaya Namaha
    OM Sareerabhrite Namaha
    OM Maharddheye Namaha
    OM Shraddhaya Namaha
    OM Vriddhatmane Namaha
    OM Maha Kshaya Namaha
    OM Garudadwajaya Namaha
    OM Atulaya Namaha
    OM Sharabhaya Namaha
    OM Bheemaya Namaha
    OM Samayagnaya Namaha
    OM Havirharaye Namaha
    OM SarvaLakshanalakshanaya Namaha
    OM Lakshmivate Namaha
    OM Samithinjayaya Namaha
    OM Viksharaya Namaha
    OM Rohitaya Namaha
    OM Maargaya Namaha
    OM Hetave Namaha
    OM Damodaraya Namaha
    OM Sahaya Namaha
    OM Mahidharaya Namaha
    OM Mahabhagaaya Namaha
    OM Vegavathe Namaha
    OM Amitaashanaya Namaha
    OM Udbhavaya Namaha
    OM Kshobanaya Namaha
    OM Devaya Namaha
    OM Shrigarbaya Namaha
    OM Parameshwaraya Namaha
    OM Karnaaya Namaha
    OM Karatre Namaha
    OM Vikaratre Namaha
    OM Gahanaya Namaha
    OM Guhaya Namaha
    OM Vyavasayaya Namaha

    Vishnu sahasranama blz 11

    OM Vyavasthaanaya Namaha
    OM Samsthaanaya Namaha
    OM Sthaanadhaya Namaha
    OM Dhruvaaya Namaha
    OM Pararddhaye Namaha
    OM Paramaspastaya Namaha
    OM Thustaya Namaha
    OM Pushtaya Namaha
    OM Subekshanaya Namaha
    OM Ramaya Namaha
    OM Viramaya Namaha
    OM Virjaya Namaha
    OM Maargaya Namaha
    OM Neyaya Namaha
    OM Nyaya Namaha
    OM Anyaya Namaha
    OM Veeraya Namaha
    OM Shaktimataa Shreshtaya Namaha
    OM Dharmaya Namaha
    OM Dharmaviduttamaaya Namaha
    OM Vaikuntaya Namaha
    OM Purushaya Namaha
    OM Praanaya Namaha
    OM Praandaaya Namaha
    OM Pranavaaya Namaha
    OM Prithve Namaha
    OM HiranyaGarbhaya Namaha
    OM Shatrugnaaya Namaha
    OM Vyaapthaaya Namaha
    OM Vaayave Namaha
    OM Adhokshajaaya Namaha
    OM Rituhve Namaha
    OM Sudarshanaaya Namaha
    OM Kaalaaya Namaha
    OM Paramestine Namaha
    OM Parigrahaaya Namaha
    OM Ugraaya Namaha
    OM Samvatsraaya Namaha
    OM Dakshaaya Namaha
    OM Vishraamaaya Namaha
    OM Vishwadakshinaaya Namaha
    OM Visthaaraaya Namaha
    OM Sthaavarasthaanave Namaha
    OM Pramaanaya Namaha
    OM Bijaay Avyayaaya Namaha
    OM Arthaaya Namaha

    Vishnu sahasranama blz 12

    OM Dharmine Namaha
    OM Sathe Namaha
    OM Asathe Namaha
    OM Ksharaaya Namaha
    OM Aksharaaya Namaha
    OM Avijnaatre Namaha
    OM Sahasthraanshve Namaha
    OM Vidhaathre Namaha
    OM Krihthalakshanaaya Namaha
    OM Ghabasthineymaye Namaha
    OM Sattvasthaaya Namaha
    OM Simhaaya Namaha
    OM BhoothaMaheshwaraaya Namaha
    OM Aadidevaaya Namaha
    OM Mahadevaaya Namaha
    OM Deveshaaya Namaha
    OM Devbrihadgurave Namaha
    OM Uttaraaya Namaha
    OM Gopathaye Namaha
    OM Gopthre Namaha
    OM Jnaanagamyaaya Namaha
    OM Puraatanaaya Namaha
    OM Shareerabhruthabhruthe Namaha
    OM Bhokhthre Namaha
    OM Kapeendraya Namaha
    OM Bhuridhakshinaaya Namaha
    OM Somapaaya Namaha
    OM AmruthaPaaya Namaha
    OM Somaaya Namaha
    OM Purujite Namaha
    OM Purusattamaaya Namaha
    OM Vinyaaya Namaha
    OM Jayaaya Namaha
    OM Satyasandhaaya Namaha
    OM Daashaahi Namaha
    OM Saatvataa Pataye Namaha
    OM Jeevaaya Namaha
    OM Vinayithasaakshine Namaha
    OM Mukundaaya Namaha
    OM Amitavikramaaya Namaha
    OM Ambhonidhaye Namaha
    OM Ananthatmaane Namaha
    OM Mahodadhishayaya Namaha
    OM Anthakaaya Namaha
    OM Ajaaya Namaha
    OM Mahahahi Namaha

    Vishnu sahasranama blz 13

    OM Dharmine Namaha
    OM Sathe Namaha
    OM Asathe Namaha
    OM Ksharaaya Namaha
    OM Aksharaaya Namaha
    OM Avijnaatre Namaha
    OM Sahasthraanshve Namaha
    OM Vidhaathre Namaha
    OM Krihthalakshanaaya Namaha
    OM Ghabasthineymaye Namaha
    OM Sattvasthaaya Namaha
    OM Simhaaya Namaha
    OM BhoothaMaheshwaraaya Namaha
    OM Aadidevaaya Namaha
    OM Mahadevaaya Namaha
    OM Deveshaaya Namaha
    OM Devbrihadgurave Namaha
    OM Uttaraaya Namaha
    OM Gopathaye Namaha
    OM Gopthre Namaha
    OM Jnaanagamyaaya Namaha
    OM Puraatanaaya Namaha
    OM Shareerabhruthabhruthe Namaha
    OM Bhokhthre Namaha
    OM Kapeendraya Namaha
    OM Bhuridhakshinaaya Namaha
    OM Somapaaya Namaha
    OM AmruthaPaaya Namaha
    OM Somaaya Namaha
    OM Purujite Namaha
    OM Purusattamaaya Namaha
    OM Vinyaaya Namaha
    OM Jayaaya Namaha
    OM Satyasandhaaya Namaha
    OM Daashaahi Namaha
    OM Saatvataa Pataye Namaha
    OM Jeevaaya Namaha
    OM Vinayithasaakshine Namaha
    OM Mukundaaya Namaha
    OM Amitavikramaaya Namaha
    OM Ambhonidhaye Namaha
    OM Ananthatmaane Namaha
    OM Mahodadhishayaya Namaha
    OM Anthakaaya Namaha
    OM Ajaaya Namaha
    OM Mahahahi Namaha

    Vishnu sahasranama blz 15

    OM Dhaarunaaya Namaha
    OM Dravinapradaya Namaha
    OM Divasprashe Namaha
    OM Sarvadhrikvyaasaya Namaha
    OM Vachaspathaye Ayonijaaya Namaha
    OM Trisaamne Namaha
    OM Saamgaaya Namaha
    OM Saamne Namaha
    OM Nirvaanaaya Namaha
    OM Bheshjaaya Namaha
    OM Bhishaje Namaha
    OM Sanyaaskrithe Namaha
    OM Shamaaya Namaha
    OM Shaanthaaya Namaha
    OM Nishtaaya Namaha
    OM Shaanthye Namaha
    OM Parayanaaya Namaha
    OM Shubhaangaaya Namaha
    OM Shantidaaya Namaha
    OM Shthraste Namaha
    OM Kumudaaya Namaha
    OM Kuvaleshaayaya Namaha
    OM Gohithaaya Namaha
    OM Gopthaye Namaha
    OM Gopthre Namaha
    OM Vrushabhakshaaya Namaha
    OM Anivarthane Namaha
    OM Nivruthaatmaane Namaha
    OM Sankshepthre Namaha
    OM Kshemakrithe Namaha
    OM Shivaaya Namaha
    OM Srivatsavakshase Namaha
    OM Shrivaasaaya Namaha
    OM Shripataye Namaha
    OM Shrimataa varaaya Namaha
    OM Shridaaya Namaha
    OM Shrishaaya Namaha
    OM Shrinivaasaaya Namaha
    OM Shrinidhaye Namaha
    OM Shrivibhaavanaaya Namaha
    OM Shridharaaya Namaha
    OM Shrikaraaya Namaha
    OM Shreyase Namaha
    OM Shrimate Namaha
    OM Lokthrayaashrayaya Namaha
    OM Svakshaaya Namaha

    Vishnu sahasranama blz 16

    OM Svangaaya Namaha
    OM Shataanandaaya Namaha
    OM Nandaye Namaha
    OM Jyothirganeshwaraya Namaha
    OM Vijeetaatmane Namaha
    OM Vidheyaatmane Namaha
    OM Satkeerthaye Namaha
    OM Chinnasanshaayaya Namaha
    OM Udheernaaya Namaha
    OM Sarvatahchakshushe Namaha
    OM Aneeshaaya Namaha
    OM Shaashavatsthiraaya Namaha
    OM Bhooshyaaya Namaha
    OM Bhooshanaaya Namaha
    OM Bhootaye Namaha
    OM Vishokaaya Namaha
    OM Shokanaashanaaya Namaha
    OM Archishmate Namaha
    OM Archithaaya Namaha
    OM Kumbhaaya Namaha
    OM Vishuddhaatmane Namaha
    OM Vishodhanaaya Namaha
    OM Aniruddhaaya Namaha
    OM Aprathirathaaya Namaha
    OM Pradhyumnaaya Namaha
    OM Amitavikramaaya Namaha
    OM Kaalneminigne Namaha
    OM Veeraaya Namaha
    OM Shouraye Namaha
    OM Shoorajaneshwaraaya Namaha
    OM Trilokaatmane Namaha
    OM Trilokeshaaya Namaha
    OM Keshavaaya Namaha
    OM Keshigne Namaha
    OM Haraye Namaha
    OM Kaamdevaaya Namaha
    OM Kaampaalaya Namaha
    OM Kaamine Namaha
    OM Kaanthaaya Namaha
    OM Krithaagamaaya Namaha
    OM Anirdheshyavapushe Namaha
    OM Vishnave Namaha
    OM Veeraaya Namaha
    OM Ananthaaya Namaha
    OM Dhananjayaaya Namaha
    OM Brahmanyaaya Namaha