zaterdag 28 december 2013

Zelfgemaakt brood


Recept 460 ,gram bd meel een zakje gist plus wat zout, en een schep suiker. Ik heb een nieuwe of andere oven nodig want deze kan alleen maar op de hoogste stand. Ondanks dat is het toch een goed brood geworden, ik heb het deeg 3 keer gekneed,, rijzen en dan kneden, en voor het de oven inging nog een keer licht doorgekneed en ingesneden wat een leuk effect geeft.
DSCF1349bhakta Piet(er)

EHBO middeltjes tegen keelpijn

Een zere keel, pijnlijk, of dicht, brandend gevoel, leuk is het niet, en hier de huismiddeltjes bij uitstek. Meestal al te vinden in de keuken.

Bij keelpijn. Drink geen warme melk of koud water, dit verergerd meestal de kwaal. Melk laat een laagje achter op je keel, bij een droge keel gebruik je melk.

De eerste en beste gorgel met zout water. Helpt goed bij een opgezwollen keel, lauw water een vierde theelepel zout. Meerdere malen per dag herhalen.

Appelazijn, een eetlepel en een eetlepel honing en een beker goed heet water. Kan zonder de honing ook. Warm drinken.

Salie thee heet water erop gieten, 20 minuten afgedekt laten staan, met wat zout een theelepel. zie link. Salie uit Gods EHBO kist

Gember, mijn favoriet, en niet alleen voor de keel. Vijf centimeter gember schoonmaken en fijn snijden, als u een vijzel heeft dan stampen water opzetten de gember erin, aan de kook dan nog vijf minuten net aan de kook houden, zeven

Kruidnagel, in de mond en op kauwen.Het speeksel in de mond houden.

Knoflook, een teen schoonmaken en op zuigen en kneuzen tegen de tanden aan.

Kaneel, water aan de kook brengen, kaneel de opgerolde versie erin, even laten staan en dan met groene thee erbij. En ongezoet drinken, leer het jezelf aan, soms honing erbij maar verder niets. En vooral de honing niet meekoken, eerst gedeeltelijk laten afkoelen en dan pas de honing erbij. Echt een hele goede mix. Dat gedeelte van ongezoet, is omdat het een verslaving is, suiker! Een psychise, iets van de geest, en als men het zonder niet lekker vind, zoals koffie met melk, dat is ook uw/jouw geest. Dan moet je het gewoon niet nemen, als jij dit niet zonder verdunning of extra smaakstof naar binnen krijgt. Zie ook de nadelen van suiker. bhakta Piet(er) Ananda Malik prabhu

woensdag 25 december 2013

Pompoen Cucurbita plus basis recepten

Pompoenen zijn een zeer oud cultuurgewas. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. De pompoen wordt geleverd door soorten van het geslacht Cucurbita, dat iin totaal een dozijn soorten
  • Vijgenbladpompoen (Cucurbita ficifolia)
  • Reuzenpompoen (Cucurbita maxima)
  • Ayote (Cucurbita mixta)
  • Muskuspompoen (Cucurbita moschata)
  • Spaghettipompoen (Cucurbita pepo)
                                                                                               Pompoenen behoren net als de meloen en komkommer tot de familie van de Cucurbita. Botanisch zijn deze alle drie  vruchten,maar worden ze in de keuken als  groenten gebruikt. Pompoenen zijn uitermate gezond. Vooral soorten met een oranjerode kleurzitten vol met bétacaroteen. De secundaire plantenstoffen weren als antioxi-dant vrije radicalen af en kunnen het lichaam beschermen tegen kanker. Bovendien leveren de stoffen vitamine A en zorgen daardoor voor een goed gezichtsvermogen. Naast bétacaroteen bevat pompoen veel kalium en vitamineE, dat onze lichaamscellen beschermt.—

De pompoen in stukken snijden bij de oranje hoeft de schil er niet af. Wel bij de flespompein die zijn harder dan hout. In ruim water opzetten. Plusminus 20 minuten. Tot deze zacht is, niet snotterig hoor. U kan er soep van maken doe dan naar de hoeveelheid water er,groenten boullion erbij, en dan pureren.Garneren met peterselie of een blaadje Basilicum. U kan er nog wat gember bij doen vers of als poeder. Maar eerlijk gezegd vind ik persoonlijk alleen met een groenten boullion tablet het lekkerst. En offreren met een lepel kwarl of creme fraise erop maakt het heel bijzonder. Bhakta Piet(er) Ananda Malik

 

k.

zaterdag 21 december 2013

Twijfels en een dikke zoen.

Net op het moment dat ik besloot een geweldig mens te omhelzen, stond die op en liep de kamer uit! Ik keek uit naar mijn jas, en dacht loop ik haar nog even na, stond al half op, en het kwam bij mij op, dat ze al toch halfweg buiten was. En ging weer zitten op mijn stoel, en keek treurig naar mijn halfvolle kop groene thee, zonder suiker. Ik voelde ineens een paar warme vrouwen armen om me heen en kreeg een dikke zoen, ik vind jou een geweldig mens Pieter. Zij was nog even terug gelopen

Rosse koeken gemaakt met luizen.

Rosse koeken eten, met zo een roosse zoete laag? Zijn die met 120E gemaakt, dan eet u schildluizen. Dat betekend 120 E, 

Ik las ook dat hamburgers behalve , vet, smaakversterkers een menu meer 10000calorien dan u nodig heeft, ook poep kunnen bevatten!

dinsdag 17 december 2013

16 volgend jaar geen Red Bull meer kopen.

http://www.yfc.nl/blog-red-bull-geeft-je-leugens

In Groot-Brittannië mogen jongeren onder de 16 volgend jaar geen Red Bull meer kopen. De directie van een van de grootste supermarktketens daar vindt de drank te ongezond. Wat moeten we nou met dat spul?

In Nederland ontraadt het Voedingscentrum het gebruik van cafeïne voor kinderen onder de 13 jaar

Ecceem met havermout weg.

Last van die rode plekken, en wrijven, vooral bij kinderen,probeer dit eens. Neem pure havermout vlokken, en die maalt u zelf tot meel, zo fijn dat als u een lepel ervan in een glas water gooit, dat het als melk wordt. Gebruik dit mengsel in een bad, een beker vol. En het is goed te bewaren in een af te sluiten pot.Dit wordt ook in potten verkocht door een fabrikant, maar voor onder de euro heeft u hier 500gran van io deze methode. PS het wordt ook als schoonheidsbehandeling gebruikt. En als gelaats masker.En weer uit Dhanvantari’s medicijn kistje Gods EHBO kist de natuur en niet duur! Bij bhakta Pieter Ananda Malik Prabhu

Belangrijk doe er niets doorheen behalve water.

woensdag 11 december 2013

Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak

Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben.
zondag gaat Kortjakje naar de kerk is hier heel toepasselijk bij.Als men in het weekeinde naar de kerk of mandir gaat, en daar luisterd, zingt en eet.Teksten uit het heilig geschrift vol vuur naar boven komen. Zijn die vurige of ijverige slogans snel verdwenen bij de instructie elke dag! Elke dag een uur lezen, 16 rondes en om vier uur in de ochtend te beginnen. Puja, strikt vegetarisch, o ja en ook nog eens denk 24 uur per dag aan Mij, of altijd! Maar de vedische dagen hadden 32 uur naar een pandit, las ik eens!  Dus het is denk constant aan Mij. Dat is de reden dat men japa doet, om te herinneren. Maar 64 rondes was te veel, naar de uitleg over de westerse tak, en het werden er zestien. Maar ook hier hebben er velen moeite mee. Men moet werken, en kan niet zo vroeg op. Uitzonderingen zijn er altijd, maar wie volgt men in deze? Men volgt iemand zijn voorbeeld, maar in welke dingen, drie uur lezen per dag? Drie uur slapen? Dat kan men niet hoort men dan vaak. Ik las over discipelen, geen sanyasi, dat ereen elke dag om twee uur opstond,uit bed ging, nog in de nacht, om zijn vier en zestig ronden te doen. En zo zijn er meer, maar vaak is men te moe. Maar toch vraag ik mij af, wat betekend dan het lichaam niet zijn of geest.Ik ben maar een leek, niet geïnitieerd in dit gebeuren, dit wordt mij steeds verteld, als ik dit soort vragen stel, of men loopt weg. Ook de zegen van Parikshit hij wist dat hij na zeven dagen zou sterven, nou is dat een zegen zou u net als mij kunnen denken! En de maharaja, de koning Parikshit ging naar de oever van de rivier de Ganges, zitten vasten, zich voorbereiden op zijn dood.En toen kwam Suka deva gosvami en deze vertelde al die dagen lang, het Srimad bhagavatam. En na die zeven dagen ging de koning uit het lichaam, hij overleed. Waarom verteld men dit verhaal? Men is gek op dit soort vertellingen, vroeger ging men dood, en voordat kwam ereen heiligen langs, weg stilte meditatie.En de reden is als ik het mij het goed herinner dat men niet weet wanneer men overlijdt. Dus gebruikt u tijd goed! Zoals koning Parikshit maharaja om naar het Srimad bhagavatam te luisteren, mag van mij ook naar het Ramayana zijn, dat geeft hetzelfde effect. Maar al weet men dit, men gaat vrolijk verder met cursussen, boekhouden, opleidingen om econoom te worden, of vliegtuig ingenieur.Ik schrijf deze keer niet verder door, over dat werken voor een pensioen. In het verband met dit verhaal over koning Parikshit, of heeft u ook zo een zegen gehad? Ik las van de acarya dat een spiritueel persoon maar voor drie maanden vooruit planning maakt, maar wie volgt hem hierin (schrijven mag). Na die drie kan u er weer drie plannen. Misschien kan u nu begrijpen u nu waarom die tekst uit de bijbel Galaten 4-18 hier staat. Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben. Misschien herinnert zich men ook die tekst van de swami over dat seva, vooruitgang in Godbewuste of zielbewustzijn bewuste activiteiten niet verloren gaan, zodat men deze beter kan voortzetten dan de andere.

donderdag 5 december 2013

"Seks is interessant,

"Seks is interessant, maar het is niet belangrijk. Ik bedoel het is lichamelijk niet eens zo belangrijk als zich ontlasten . Een mens kan zeventig jaar of honderd jaar meegaan zonder een enkele keer seks maar hij sterft binnen een week aan een verstopping
Quote van Charles Bukowski vertaling en bewerking Pieter Franciscus (met permissie geplaats)

woensdag 4 december 2013

Selangor regering geeft financiele hulp aan geregistreerde Hindu tempels.

SELANGOR, MALAYSIA, November 26, 2013 (The Star):

Selangor regering geeft financiele hulp aan geregistreerde Hindu tempels.De regering heeft besloten finaciele bijstand te verlenen aan geregistreerde Hindu tempels, aangesloten bij de Malaysian Hindu sangam. Tijdens de officiele mededeling door de vertegenwoordiger van de afdeling armoede en grondbezit V. Ganabatirau vertelde dat de staten (district) vertegenwoordigers van Negri Sembilan, Perak and Malacca state hebben ook dit overgenomen in hun beleid. De ‘Hindu Sangam’is de paraplu om de huidige situatiete overzien, en om met de tempels samen te werken. Se regering heeft een comitee om de tempels in de gaten te houden en de Hindu sangam zal hier een actieve rol in spelen vertelde hij.

Dit lijkt goed nieuws maar het blijkt uit rapporten en andere bron van de  Malaysian Hindu Sangam president Datuk R.S. Mohan Shan dat slecht 600 tempels bij hun zijn aangeloten en meer 2500 tempels zijn dat niet!

maandag 2 december 2013

recept scones met kokosroom

 Scones met kokosroom. een niet zo gemakkelijk recept
Ingrediënten
Crème
200 gram Roomkaas (los kloppen)
1 Eetl  poedersuiker...
½ Theel Vanille-essence...
¼ beker Slagroom...
3 Eetlepels Gedroogde kokosnoot...
Jam ... 2 eetlepels
Scones
220 gram Bloem..
30 gram Suiker
Bakpoeder... 3 theelepels
... ¼ Theelepel zout
80gram Koude boter
50 gram  Gedroogde rozijnen. Even voorweken.
100 gram Gehakte walnoten...
Citroenschil...1 Theelepel
Slagroom, delen in twee porties
Voorbereiding
1) Voor de room; Klop roomkaas, de suiker  ' en vanille tot licht en luchtig. Voeg de slagroom geleidelijk toe blijven kloppend tot het geleidelijk dikker en meng deze met  de kokosnoot rasp. Zet dit een uur in de Koelkast.
2) Voor de scones; Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Voeg  de koude boter toe tot dat het lijkt op fijne kruimels. Rozijnen, walnoten en citroenschil toevoegen. Roer dan de room er snel door.
3) Kneed het deeg voorzichtig 4 - 5 keer op een met bloem bestoven oppervlakte en verdelen in de helft en dan 2 ballen ervan maken. Elke bal afvlakken 15 cm rond; en snijd elke cirkel in 8 gelijke driehoeken. Plaats de driehoeken 2 a 3 cm uit elkaar op een bakplaat. Bestrijk ze met de resterende room op bovenkant.
4) Bak ze in een voorverwarmde op 190 C gedurende 10-15 minuten of testen met een breinaald of pen, in de scones prikken en kijken of deze er droog, of schoon weer uit komt uit. Dan uit de oven en op een theedoek storten
5) Serveer ze heet, met een lepel kokosroom of jam naar keuze.

recept gemberkoekjes

oven 180 Celsius , tijd een uur, gemberkoekjes
  •  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/CrispyGingerbreadCookies.jpg
  • 175 gram bloem
  • 70 gram koude plantaardige margarine
  • 80 gram rietsuiker of stevia
  • 1/2 th lepel bakpoeder
  • 1 eetlepel gember  poeder of een eetlepel gestampte verse gember 
Al de ingrediënten in een kom, mengen met de handen, en licht kneden tot er een kruimelig deeg ontstaat, zoals appeltaart. Doe dit in een plastic zak, en laat het een uur staan (in de koeling). Als u verse gember gebruikt krijgt u een andere smaak.
Doe wat bloem op de aanrecht rol het deeg uit en snijdt er vierkantjes van (5 bij 5 cm) of gebruik een vormsteker. In het midden van de voorverwarmde oven 8 a 10 minuten bakken, hoe dikker de koek hoe langer het duurt. En uit de oven meteen het blik op een theedoek storten en minimaal een uur laten afkoelen. Tip voor de feestdagen, maak meer deeg, deel het in twee porties, en maak van de ene helft bijvoorbeeld boterkoekjes van met vanille

woensdag 27 november 2013

Stichting De Leemweg Rundveeopvang

1472877_417667861695274_1428920734_nStichting De Leemweg Rundveeopvang

Victoria ontsnapte in 1998 uit het slachthuis in Surhuisterveen, 6 dagen lang bleef ze op de vlucht. Toen ze haar weer te pakken hadden werd ze vrijgekocht door een journaliste Karin de Mik en bij ons op de Leemweg gebracht. Victoria is inmiddels alweer 17 jaar oud.
Afgelopen dinsdag is het weer een koe gelukt om uit hetzelfde slachthuis te ontsnappen ook zij is 6 dagen op de vlucht geweest voordat ze haar vandaag weer te pakken kregen.
Helaas is het plan is dat de koe alsnog geslacht zal worden..
Wij hopen dat zij net als Victoria wordt vrijgekocht en dan zal ook deze koe welkom zijn op de Leemweg!

dinsdag 26 november 2013

recept kookroom, eenvoudiger recept

Om het eenvoudig te houden u heeft room en volle melk nodig ik ga uit van voor het gemak van 250 ml de verhoudingen blijven hetzelfde bij een andere hoeveelheid.

recept kookroom, eenvoudiger recept

80 % volle melk 15 % room plus ongeveer 4 a 5 gram zetmeel, tapioca, of maizena 8x 25 ml melk =200 ml plus 37 a 38 ml room (dit is heel exact)  en 2 tot 5 gram tapioca of ander zetmeel, maak het zetmeel aan met de melk . De kookroom  moet even dik worden als de room alleen. Vergeet niet als u het verwarmt dat de kookroom dikker wordt, door verdamping en het zetmeel, deze combi schift niet.

recept kookroom, eenvoudiger recept

En als u twijfelt over uw kookvaardigheden of nog makkelijker een roomsaus, neem dan koffie melk schift ook niet, beetje maizena erbij, en een dikke romige saus. Maizena lost beter op dan bv bloem en veel mensen hebben wat tegen aardappel zetmeel, maar dat werkt ook goed.

maandag 25 november 2013

Negatieve gedachtes overwinnen.

.Negatieve gedachtes kennen wij bijna allemaal op zijn tijd, van alweer de was, en alweer naar de kerk, en meer. Weer Zondag, wordt u zich hiervan bewust negeer dan de meeste van die gedachten laat deze net als vissen in een vijver voorbij zwemmen, als u ze wilt vangen, komt er meestal meer modder of onzuiverheden naar boven. Forceer niet! Emoties zoals verdriet en afkeer en ook vreugde hebben een anker in ons bewustzijn, ze zijn gebaseerd op een ervaring uit het verleden, net als dat u iemand ziet die u vriendelijk overkomt en dan blijkt later dat deze persoon op iemand lijkt die u kent, of gekend heeft of net zo glimlacht. Associaties hoe meer u ermee bezig bent deze te doorgronden, des te meer stof (gedachtes) dit doet opwaaien, of modder. Van het ene onderwerp springt het dan naar het ander, gevolgtrekkingen worden er gemaakt enzovoort punt erachter. Het enige wat helpt hier tegen is kennis! Lezen, dus niet verdrukken, maar lezen En dan niet de krant, aangezien die gedachten, op gebeurtenissen volgen, kan u deze op andere sporen zetten door boeken te lezen over filosofie, ik houd zelf van geschiedenis en mythologie, en koken, en ben daarom geïnteresseerd in yoga en religie, zo degene die hier wel  vaker komen weten. Als ik naar een appel kijk, kan ik het hele vrucht beginsel voor de ogen zien, tot deze volgroeid is, en als logisch gevolg van wat ik daarnet schreef, ook hoe men een lekkere taart ervan kan maken, eenvoudig met bladerdeeg.  Dit komt door die associaties, zo werkt de geest door de zintuigen, informatie verzamelend. Een negatief zelfbeeld komt uit dezelfde bron, en dit kan u veranderen door regelmatig in gedachten te herhalen dat u goed bent, een paar keer per dag. Herhaal eens Pieter is lief, Pieter is lief, lees eens terug!  Wees niet te zwaar tegen uzelf. Onthoud dit, als u aan yoga doet, of net bent begonnen, dan bent u al een yogi! En elke keer dat u yoga doet wordt u beter! En lees geen kranten meer. En denk eraan de maatschappij en mensen zijn al jaren bezig u te beïnvloeden om een ander te zijn dan u bent. Dus wanhoop niet, het veranderd echt. En neem gerust privé via deze blog contact met mij op. Als u advies nodig heeft. Dat kan onder deze blogpost, en als u dat vermeld wordt het bericht alleen door mij gelezen, Ohm shanti Haribol bhakta Piet(er)
Ik geef ook begeleide meditaties, workshops die helend werken, en negatieve invloeden verdrijven, negativiteit kan namelijk ook door invloeden van buitenaf komen, en hier bedoel ik niet als voorbeeld, familie omstandigheden mee, zoals overlijden valt onder verlies en hierdoor het verdriet. En mits men er niet in blijft hangen, goed voor de ontwikkeling van mededogen. Als het verdriet teveel beïnvloedt, wilde u het houden,, en niet loslaten. Aanvaarden dat iets materieel niet blijvend is. Onthoudt alleen de goede dingen schrijf ze elke dag *minimaal negen, even glimlachen telt ook mee. Als er slechte dingen opkomen leer er van, en verander het dan ten goede.

Garuda Wisnu beeld van 150 meter hoog in Bali.

 Garuda Wisnu beeld van 150meter hoog in Bali.
Bali Indonesia. Na 16 jaar gekibbel is men begonnen op Bali met het bouwen van de Garuda Wisnu Kencana   Constructie. Het standbeeld dat hoger en groter dan het Vrijheid beeld in Amerika in zijn uiteindelijke vorm moet worden. Op Bali zegt en schrijft met Vishnu met een W, het viel op in de Amerikaanse pers vandaar dat ik dit vermeld, het is niet ongewoon omdat men hier ook Vrindavana als Brindaban schrijft en dan schrijft men ook Bishnu naar het romaanse schrift of literatie.
Het Garuda Wisnu Kencana standbeeld wordt meer dan 150 meter hoog en zal 3000 ton wegen. Met koper en brons en met voetstuk 64 meter breed. Het beeld wordt het grootste beeld van de wereld, in Indonesië schrijven ze Vishnu met een W zoals u wel eerder zal hebben opgemerkt. En ook sommige Hindoestenen schrijven het zo ook een kennis van mij die het zo ook in zijn Indiase paspoort heeft staan.meer over het park op https://en.wikipedia.org/wiki/Garuda_Wisnu_Kencana


De Sri Lanka rechtbank stopte de jaarlijkse rituele slachting in Hindoe tempels over het gehele eiland.

COLOMBO, SRI LANKA, August 29, 2013 (Times Of India): Een  Sri Lanka rechtbank stopte de jaarlijkse rituele slachting in Hindoe tempels over het gehele eiland. Door een petitie ingediend door een  boeddhistische monniken groep Jathika Bhikku Federation (Federation of Buddhist Monks) hadden deze petitie ingediend, als bezwaar tegen de rituele dieren slachtingen activiteiten van Munneswaram Kovil in Chilaw. "De rechtbank in persoon van Raja Dep verscheen voor de actievoerders en verklaarde dat iedereen die een rituele dieren offer wilde uitvoeren. Vanaf dit moment een vergunning moet hebben. Zo dat iedereen die dieren slacht voor een offering een slager is.
Sri Bhadra Kali Amman Kovil in Munneswaram, Chilaw trekt duizenden pelgrims van allerlei gemeenschappen en religieen. En het dieren offer wordt uitgevoerd op de laatste dag van het festival. In 2011 bestormde een minister de offerplaats en bevrijde duizenden dieren, geiten en kippen. De boeddhistische meerderheid, nationalistische groeperingen zijn fel tegen deze rituelen, en willen deze rituelen totaal uitbannen.
Er stond niet bij waar deze rituelen op gebaseerd zijn, ik weet alleen dat in de periode dat Boeddha leefde het op grote schaal gebeurde en dat een Indiase vorst, Ashoka die de Boeddha in de leer volgde, algemeen het vegetarisme in India bevorderde, Door vlees eten uit te bannen, de jacht te verbieden, een verbod op runderen te slachten en ook restricties op vis eten en vangen.Hij is de enige koning die zoveel mededogen had voor de dieren, dat hij ervoor zorgde dat zij niet meer geslacht werden, maar ook medische zorg kregen zoals ook de inwoners van zijn rijk, dat hij hier nog steeds om bekend staat.Dat hij het in zijn gehele koninkrijk Groot India vegetarisme invoerde (nog groter dan het huidige India nu is)

De vaisja vroeg, rsi wat is de basis?

De vaisja kwam bij de rsi, en vroeg matreya geef mij alstublieft een eenvoudige basis voor het leven. De rsi gaf onmiddelijk antwoord, aandachtig zijn. De vaisja sprak matreya? Waar slaat dit op !? Ik vroeg u om een paar eenvoudige principes voor het leven! De rsi antwoorde, aandachtig zijn, aandachtig zijn. Nu antwoorde de vaisja ietwat gergerd, ik zie hier nu niet de lotus bloem lezing in.   De rsi antwoorde aandachtig zijn                                                                              Aandachtig zijn.                                                                                                          . Aandachtig zijn!  Geergerd zei de man, wat betekend aan-dachtig zijn eigenlijk?                    Waarop de rsi antwoorde aandacht-ig!
Voor degene die niet bekend zijn met yoga, aandachtig zijn is bewust zijn., dus Zijn en niet hebben.
 De vaisja kwam bij de rsi, en vroeg matreya geef mij alstublieft een eenvoudige basis voor het leven. De rsi gaf onmiddelijk antwoord, aandachtig zijn. De vaisja sprak matreya? Waar slaat dit op !? Ik vroeg u om een paar eenvoudige principes voor het leven! De rsi antwoorde, aandachtig zijn, aandachtig zijn. Nu antwoorde de vaisja ietwat gergerd, ik zie hier nu niet de lotus bloem lezing in.   De rsi antwoorde aandachtig zijn                                                                              Aandachtig..zijn.                                                                                                          Aandachtig zijn!  Geergerd zei de man, wat betekend aan-dachtig zijn eigenlijk?                    Waarop de rsi antwoorde aandacht-ig!
Voor degene die niet bekend zijn met yoga, aandachtig zijn is bewust zijn., dus Zijn en niet hebben.

maandag 11 november 2013

The Hymns of the Rigveda Translated by Ralph T. H. Griffith 2nd edition, Kotagiri (Nilgiri) 1896, for Spiritual Awakening FREE EBOOK, gratis.

 

download link  http://www.sacred-texts.com/hin/maha/mahatxt.zip

 

Knowledge for Spiritual Awakening

FREE EBOOK

Recept, Courgette wortelsoep.

720 a 750 Kc per portie
  • 1 courgette
  • 3 a 400 gram peen (klein snijden)
  • 3 groentenboullion
  • half boje selderij of bleekselderij
  • 1bakje roomkaas
  • staafmixer
De aubergine in dobbelsteentjes snijden even roerbakken, en ondertussen een pan water op, 1 liter. De bouillon tabletten met de kleingesneden peen, met de selderij erbij plus minus 15 minuten laten koken, en dan pureren, dan de geroerbakte courgette erbij, alleen warm maken indien nodig, in de kommen er een schep roomkaas er boven op. Bhakta Pieter

donderdag 7 november 2013

Efeziërs 6:12, hemelse planeten of sferen

12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

jongbloed editie staten bijbel

12 Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht.

Waarom deze teksten uit de Bijbel, omdat de Bijbel veel spiritueler en mystieker is dan velen denken. Vaak wordt het door christenen ook ontkend, van meerdere hemelen en geesten bestaan niet! In contradictie met het nieuwe testament en Jezus dreef de geesten uit  Legioen en ze gingen in de zwijnen over.                                                                       De teksten uit de oude vertalingen en gebeden spreken over hemelen

De bijbel is ook zeer geliefd door magiers, wel even benadrukken dat men dan de voorkeur geeft aan de Latijnse versie van de Bijbel, het boek van Salomo als het grote voorbeeld hieruit. Het punt, of de kern van mijn verhaal is dat spiritueliteit geen onderscheidt kent tussen zwart of wit, de “witte” teksten en gebeden werken op beider vlak. Ze worden door heiligen en magiers gereciteerd.Waarschijnlijk is dat de reden dat alleen de priesters van kerk de gebeden en missalen mochten reciteren. Maar vergeet niet na voorgaande, dat de namen, en de heilige teksten altijd zuiveren. En oud verhaal onder velen van ons bekend, is van de stier die onderweg naar de markt bezweek. Zijn eigenaar behandelde het dier slecht en liet het te zware lasten dragen en gaf het dier meer slaag dan te eten  Maar verder met het verhaal.

Een vrouw van losse zeden zag op weg naar de stad, een groep mensen om iets heen staan, Wat gebeurdt daar, dacht zij, en besloot ook te gaan kijken.En daar lag een stier bezweken onder zijn zware last, bezig te sterven. En plots zei een van de omstanders laten wij allemaal een goede daad aan de stier schenken! De vrouw, keek naar de stier die daar in eengestuikt lag, en dacht bij zichzelf, ik heb waarschijnlijk nooit wat goeds gedaan, maar als ik wat goeds gedaan heb schenk ik het aan de stier. En wat gebeurdt…. daar in de hel waar Yamaraja met Citrugupta om het vuur zit. Yamaraja wilt net in het levensboek van de ziel van de stier kijken, en ziet dat de bladzijden ineens blanco worden. En Yamaraja springt op!    En begint van blijdschaap om het vuur heen te dansen. De ziel mocht hierdoor meteen door naar een hoge brahmaanse geboorte. Maar hoe kon dit gebeuren?   Wat bleek, de vrouw van losse zeden had een papagaai, en die papagaai riep en zong de hele dag door een sloka uit het Mahabharath, en dat had haar die goede opbrengst gegeven, die de stier zijn goede hergeboorte gaf.   Sta hier eens bij stil als u de heilige teksten reciteerd. En ook dat Ganesha die heiligen teksten heeft opgeschreven. Bhakta Piet(er)

dinsdag 5 november 2013

Recept, bloemkool stamppot hoofdgerecht

ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1.5 kg kruimig aardappelen
  • 3 EL olie of margarine
  • 1 beker melk
  • 2 EL mosterd
  • stamper
  • peper en zout naar smaak
Recept, bloemkool stamppot hoofdgerecht
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken, en doe dit ook met de bloemkool. Samen in een pan met water en plus minus 20 minuten laten koken (niet te gaar), afgieten en de melk er bij , ik mix de mosterd voor het gemak van te voren met de melk, en dan stampen. Tegen het eind de peper nog even meestampen. Ik gebruik een mosterd zonder azijn, merk Coleman. Bhakta Piet(er)
Zwinkerndes Smiley








Recept, bloemkool

maandag 28 oktober 2013

Recept, tamarinde sap maken


De Tamarinde (Tamarindus indica) is een tropische boom uit de familie van de Vlinderbloemen (Leguminosae oftewel Fabaceae). Tamarinde is verkrijgbaar in toko's of supermarkten.

Om het te gebruiken, breek je een stuk van ongeveer drie centimeter van het blok af en week je het in een kom of beker met heet water. Haal de tamarinde er na 15 minuten tot een half uur uit, verwijder de pitten, kneed het goed boven een schaaltje en knijp het sap eruit. Zeef het sap zodat je alleen het vocht gebruikt. De overgebleven tamarinde kan maandenlang goed blijven in een plastic zakje, mits bewaard in de koelkast.

De pulp van de vruchten wordt gebruikt om tamarinde siroop te maken. Hieruit wordt frisdrank gemaakt. De pulp is ook een belangrijk ingrediënt in verschillende sauzen, zoals worcestersaus, en in de Aziatische keuken.

De vruchten, schors en bladeren worden vaak medicinaal gebruikt. In sommige culturen heeft de tamarindeboom ook een mystieke betekenis en wordt de boom als heilig beschouwd.


De Tamarinde (Tamarindus indica) is een tropische boom uit de familie van de Vlinderbloemen (Leguminosae oftewel Fabaceae). Oorspronkelijk komt de tamarinde uit Oost-Afrika. In de prehistorische tijd werd de boom naar India gebracht, vanwaar hij zich bijna over alle tropische gebieden verspreidde als nuttige plant. De Tamarinde wordt gekweekt als sier- en nuttige plant in tropische regio's.

De Tamarinde is een groenblijvende boom die tot 25 meter hoog kan worden, met een dichte, afgeronde kruin. De bladeren zijn samengesteld, geveerd en 5-15 cm lang. Ze zijn grijsgroen van kleur en worden afwisselend geplaatst. De tamarinde heeft kleine gele bloemen met kleine oranje of roodachtige strepen over de kelkbladen. Er bestaat ook een variëteit met witte bloemen. De bloemen groeien in trossen van 10-15 stuks.

De vruchten van de tamarinde zijn 7-20 cm lange, bruine peulvruchten. De vruchten bevatten ovale, harde zaden die omgeven zijn door donkerbruin, zurig aromatisch smakend vruchtvlees. De boom begint meestal na 4-6 jaar vruchten te dragen en kan jaarlijks tot 300 kg vruchten produceren.

Naast het gebruik van het hout in de meubelmakerij, werden de takken vroeger ook gebruikt als zweep tijdens de slavernij, zoals te zien is in de Spaanse bok.

Bron: Wikipedia en Bhakta Pieter Recept




zaterdag 19 oktober 2013

Waarom shanti shanti


Volgens de heilige Geschriften van het hindoeïsme zijn de bronnen van belemmeringen en problemen afkomstig uit  deze drie rijken.
  • Fysieke of Adhi-Bhautika rijk, de  bron van problemen/obstakels vanuit externe wereld, zoals van wilde dieren, mensen, natuurrampen enz.
  • Goddelijke of Adhi-Daivika rijk  kan een bron van problemen/obstakels zijn uit spirituele wereld van geesten, goden, geesten, halfgoden/engelen en meer.
  • Intern of Adhyaatmika rijk,  bron van problemen afkomstig  van /belemmeringen die voortvloeien uit iemands eigen lichaam en geest, zoals pjin, ziekten, luiheid, niet aandachtig zijn enz.
    Dit word genoemd "Tapa-Traya" of de drie klassen van problemen. Wanneer Shanti mantra's worden gereciteerd, worden belemmeringen uit deze rijken afkomstig verondersteld te worden gepacificeerd.
    Na de aanroepingen of afscheid , afsluiting van de erediensten  gericht aan  de goden wordt dit meestal gezongen, aarti of bhajan genaamd de laatste kalmeert de geest het meest, en om echt een vredige geest te verkrijgen  werkt het als mantra beter, De eerste keer 432 keer herhalen, zonder tussenpozen en pauzes, als de concentratie goed is deze hoeveelheid verdubbelen, verdeelt over dag, in de ochtend en voor het slapen gaan, de volgende dagen dit verhogen door zo een dezelfde hoeveelheid er tussen de middag erbij te gaan doen. De bedoeling is de recitatie driehonderd duizend maal te doen binnen de periode van drie maanden. noot, nooit minder op een dag gaan doen, en ook deze periode alleen vegetarisch eten geeft perfecte resultaten, de tijd is gebaseerd op de cyclus van de maan, aangezien men geen andere kalender had. Pandits geven ook wel eens het advies erbij geen suiker, en of geen graan.. Ilzelf heb zelf soortgelijks gedaan door drie dagen lang alleen thee te nemen, verder niets, en het rijk van de Adyaatmika was  hierdoor weer gepacificeerd.

woensdag 16 oktober 2013

Recept, filodeeg rol met panir en abrikozen.

Filodeeg is een dun deeg gemaakt van bloem, water en olie. Het wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken voor gerechten zoals baklava, börek en spanakopita. Filodeeg is dun en kwetsbaar en wordt verkocht in gestapelde vellen. Om uitdroging te voorkomen, worden de vellen vaak lichtjes bestrooid met bloem of maïzena. Het deeg kan worden gebruikt door het op te vouwen, te stapelen of in lagen te leggen voor verschillende gerechten. Filodeeg kan knapperig worden gebakken in de oven of op het fornuis. Het is belangrijk om snel te werken met filodeeg, omdat het snel kan uitdrogen en breken. Een vochtige doek kan helpen om de vellen zacht en flexibel te houden tijdens het werken. Filodeeg is een veelzijdig ingrediënt dat zich goed aanpast aan verschillende recepten en resulteert in een knapperige en luchtige textuur, perfect voor zowel zoete als hartige gerechten.  foto AsglALP


 

Voor vier personen-      eiwit 22 gram, vet 24 gram, koolhydraten 48 gram.                                                                                                                                                                               480 kcal, per persoon.

  • 2 eetlepel olie
  • 300 gram pompoen
  • 200 a 250 gram panir
  • 50 gram abrikozen ( een dag van te voren in de week zetten)
  • 1 pak filodeeg laten ontdooien
  • mespunt gedr koriander (beter is verse, dan 2 a 3 eetlepels gehakt)
  • mespunt kaneel
  • half bosje peterselie
  • 3 eetlepels boter

Bereiding, oven 180 celcius voorverwarmen

De pompoen klein snijden, bakken in de olie totdat deze net zacht gaat worden (geen pap er van maken). Eruit halen en dan de panir licht goud bruin bakken met de peterselie en de andere kruiden, meteen de pompoen erbij, en even voorzichtig door elkaar heen scheppen, zoals ik al eerder schreef geen pap er van maken. De filo uitspreiden op bakpapier op het blik , net over elkaar heen zodat u de balplaat bedekt, zorg dat de filo goed vast aanelkaar zit, anders even met een kwastje met water aan elkaar plakken, en bestrijk ze met de boter. Dan de vulling erop en in het midden want wij gaan vanaf de zijkanten het deeg over de vulling heen en dan een rol vormen. Een lange rol. Bestrijk de rol met wat water u kan er nog sesam zaad op strooien en ik vergat de peper en zout naar smaak, bij de vulling. Bak de rol in 20 minuten goudbruin. U kan in plaats van de panir, ook tofoe gebruiken. Een leuk effect is met een stuk papier een zijkant af te dekken en dan wat paprika erop strooien. Geeft wat extra kleur er aan. Vergeet niet te offreren Recept van Bhakta Piet(er) ps. Dit recept is voor alleen prive  gebruik. Bij gebruik in verenegings periodieken mijn naam en blog adres vermelden. Zoals bij  al mijn recepten en artikelen van mijn hand

zondag 13 oktober 2013

vegetarisch recept, marinade Ambon

  • 2 deciliter water
  • een vierde blok santen
  • 3 el vloeibare tamarinde of ontpitte
  • 4el palmsuiker of rietsuiker
  • 1 a 2 laurier blaadjes

Dit bij elkaar even aan de kook brengen tot de ingriedenten zijn opgelost. Dan van het gas af. En hier de soja brok of panir in marineren. dit geeft het beste effect als u het 24 uur in de marinade laat, de panir of sojabrok in olie en met een lepel sambal bakken

woensdag 9 oktober 2013

Recept. Gekookte brandnetel met panir.

Gekookte brandnetel Alleen de jonge blaadjes gebruiken, en de stengels of takken verwijderen, 10 minuten koken in water, laten uitlekken, fijnhakken en smoren in de olie met klein gesneden selderij, of bleekselderij, naar het seizoen .Crème fraise of groentebouillon toevoegen (crème fraise maakt de kruidige smaak wat milder). Het gerecht iets inkoken en kruiden zoals lavas met zout, peper (verse groene peper) Serveer dit met verse panir ongeperst als een roerbak schotel, met zilvervlies rijst. Gaat uit van 2 flinke volle handen blad per persoon, het slinkt net als spinazie en andijvie
bhakta Pieter Ananda Malik prabhu


Recept, dressing voor fruitsalade, een gember wortel siroop


50 gram suiker
150 ml water
4 bolletjes gember
1 geraspte wortel
sap van 1 limoen of 1,5 citroenen

Doe de suiker, water en gember in een steelpan en verwarm dit al roerend totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de heel fijn geraspte peen of wortel en het sap van de citroen/limoen toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat het een stroperige consistentie heeft. Laat de dressing afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

Deze dressing is heerlijk over fruit of een fruitsalade. Wees er dankbaar voor, er zijn veel mensen die niet genoeg voedsel hebben om te eten!

Borage heilzaam lekker.

BORAGE brengt rust naar het huis. De bloemen worden gebruikt in salades en garnering, en bevorderen een goed gevoel. Borage wordt tradioneel gekweekt voor culinaire en medische doeleinden, maar tegenwoordig wordt het vaak alleen voor de olie gekweekt.. Vers heeft Borage een frisse komkommer smaak, de bloem heeft een honingachtige smaak en is goed eetbaar en wordt op desserts gebruikt. Oud gebruik van Borage, als een thee en dan wat zeezout erbij en in het seizoen korenbloemen, en dan maak men er de vloer mee schoon, vanuit het volksgeloof en kennis sprenkelt men dit ook in de vier hoeken van de kamer., kleine hoopjes Borage werden hier ook voor gebruikt. Zoals men in India symbolen voor het huis maakt om het kwade af te weren, en ook symbolen om Laksmi een keer per jaar uit te nodigen om hun huis te bezoeken, zodat het geluk binnenkomt. PS men kan ook zout, zeezout in de hoeken van de kamer plaatsen naar de Vayu, ik weet de juiste naam niet  een soort Feng Shui, harmoniseerd dit, zout houdt ook straling tegen, en in deze kleine hoeveelheden, krijgt men  een positiever vibratie in huis.

Abrus precatorius, pestiilje of good luck

De Abrus is een plant die van origine uit de tropische gebieden komt, en waarvan de zaden giftig zijn. En opvallend genoeg gebruikt worden voor gebeds snoeren , mala’s. En ook als talisman worden meegedragen.  In India is de plant niet inheems, zoals ook Hawai en de zuidelijke staten van Amerika niet, vandaar dat men dat een pestiliente noemt in de vakkringen van botanici en de bosbouw en natuurbehoud. Men nam deze mee naar andere landen, en als men ze verloor of anders, En als daar het klimaat  gunstig was kwamen ze uit, en zo verspreiden de plant zich. Het valt bijna niet voor te stellen dat zo een zaadje door zijn uiterlijk, al als geesten en demonische invloeden verdrijvend wordt gezien Wat voor Westerse ogen juist als giftig en blijft er ver van uit ziet.

dinsdag 8 oktober 2013

Calendula Officinalis de Goudsbloem, de huisapotheek.

Calendula Officinalis de Goudsbloem had al vele toepassingen gedurende de menselijke geschiedenis.

Het heeft van alles in huis, als anti muggen plant en om insecten af te stoten in volksgeneeskunde . Goudsbloem is ook populaire bij aromatherapie. De Goudsbloem wordt  ook gebruikt in de vorm van lotions, crèmes, en kompressen, terwijl tincturen of thee in de homeopathie. En in  de volksgeneeskunde, Calendula  wordt gebruikt voor het volgende: samentrekkend, antibacteriële, spijsvertering, reproductieve gezondheid. Bijensteken, dermatitis, psoriasis en insectenbeten kunnen er mee worden behandeld als gevolg van de helende kracht geproduceerd door deze botanische EHBO kist . Calandula zalf is een prima toevoeging voor uw huisapotheek, tegen ondiepe snijwonden en schaafwonden, muggebeten, en ook gewoon lekker bij ruwe handen bijvoorbeeldt na de afwas.

Voor de natuurgeneeskunde is vooral Sri Dhanvantarti bekend, al worden naar de oude kennis ook vel mantra’s gebruikt wat minder bekend is, kruiden met mantra’s of van iets vasten is eigenlijk Sri Dhanvantari. Hij wordt al in het Ramayana genoemd

Verbascum in het Engels Hare's beard .

De Verbascum in het Nederlands stalkaars genoemd heeft in het Engels een opvallende naam Hare’s –beard en kaarsen lont candle wick omdat deze zo mooie gele kleur van bloemen heeft en ook een statige plant. Maar het blijkt weer dat de namen van de Heer in de USA al vaak werden genoemd, wat een zegen, een keer zo een naam van de Heer en alle zonden weg, hoe zuiverend zijn die namen niet, dat er staat dat men een steen die alles goud kon veranderen op de vuilstort gooide omdat men de heiligen naam had. En wie dit weet, wil dan nog een opleiding doen om ingeneur , econoom of zo te worden? Schrijf gerust een commentaar hieronder.

Mieren. Milieu en dier vriendelijke tips om insecten uit huis te weren


De beste verdedeging is alles weghalen wat ze aantrekt, kruimels, suiker. Doe alles in af te sluiten bussen of potten. Als de binnendringers blijven komen, probeer dan deze eenvoudige middelen.

  1. Neem een planten sproeier, met zeep water en sproei over ze heen. Houd de spuit de eerste tijd bij de hand.
  2. Komkommer pitten en schillen, leg die waar ze binnenkomen, de meeste mieren hebben hier iets op tegen
  3. Mint thee, Menthol zalf, en kruidnagelen, pepermunt blad (gedroogde).
  4. Volg ze tot het mieren  nest, en gebruik cayenne peper, citrus olie, of kaneel leg dit op een lijn, (een van de middelen) en blokkeer zo de route, met tijgerbalsem werkt dit prima weet ik uit eigen ervaring.
  5. Laat een nachtlampje branden en doe wat knoflook tenen tussen kieren waar ze uit hunnen komen, de menthol zalf werkt hier ook goed bij.

Het zijn ook levende wezens en deze middelen zijn kindvriendelijk In de Gita staat zelfs de kleinste schepselen zijn Mij dierbaar

Brownies, volkoren koekjes

Ingredienten

  1. 1/2 cup boter
  2. 1/2 cup honing
  3. 1 rijpe banaan geprakt
  4. 1 zakje Vanille suiker 
  5. 1 3/4 cup volkoren meell
  6. 1 TL zout
  7. 1/2 TL baking soda
  8. 1 TL kaneel 
  9. 1/2 TL nootmuskaat 
  10. 1 1/2 cup havermout (vlokken)
  11. 1/2 cup rozijnen (optioneel)

Bereidingswijze.

Als u geen cup maat heeft , dan kan u een koffiekop of melkbeker gebruiken,

of klik op de link voor mijn omreken tabel van cup naar grammen. Klik hier

Warm de oven voor 190  graden leg bakpapier klaar , neem een kom en mix de boter ,honing, en de geprakte banaan met de vanillie en mixen tot het een gladde massa is.

  1. In een 2e kom, meng de bloem, zout en de andere ingriedenten op de havermout na tot het goed door elkaar is  
  2. AVoeg nu de banaan mis erbij, en goed doormengen, doe nu de havermout erdoor en de rozijnen als u ze gebruikt wel geweld. Goed door elkaar heen mengen, vooral die gezonde recepten! Ik heb er meestal een wantrouwen tegen. Wnt ze kunnen zwaar op de maag liggen. En vooral als ze even lichtbruin zijn meteen de oven uit. Echt 10 minuten tot 15 minuten, en niet langer! De tijdsduur houdt ook verband met de dikte. 
  3. Deze koekjes schept u met een dessertlepel op het bakpapier En laat de koekjes ook afkoelen op het bakpapier.
Haribol Ohm shanti Harih vrede en liefde op je weg bhakta Piet(er)

Fahrenheit naar Celcius omrekenen voor de keuken.

200 Fahrenheit = 93 Celsius

205 Fahrenheit = 96 Celsius

210 Fahrenheit = 99 Celsius

215 Fahrenheit = 102 Celsius

220 Fahrenheit = 104 Celsius

225 Fahrenheit = 107 Celsius

230 Fahrenheit = 110 Celsius

235 Fahrenheit = 113 Celsius

240 Fahrenheit = 116 Celsius

245 Fahrenheit = 118 Celsius

250 Fahrenheit = 121 Celsius

255 Fahrenheit = 124 Celsius

260 Fahrenheit = 127 Celsius

265 Fahrenheit = 129 Celsius

270 Fahrenheit = 132 Celsius

275 Fahrenheit = 135 Celsius

280 Fahrenheit = 138 Celsius

285 Fahrenheit = 141 Celsius

290 Fahrenheit = 143 Celsius

295 Fahrenheit = 146 Celsius

300 Fahrenheit = 149 Celsius

305 Fahrenheit = 152 Celsius

310 Fahrenheit = 154 Celsius

315 Fahrenheit = 157 Celsius

320 Fahrenheit = 160 Celsius

325 Fahrenheit = 163 Celsius

330 Fahrenheit = 166 Celsius

335 Fahrenheit = 168 Celsius

340 Fahrenheit = 171 Celsius

345 Fahrenheit = 174 Celsius

350 Fahrenheit = 177 Celsius

355 Fahrenheit = 179 Celsius

360 Fahrenheit = 182 Celsius

365 Fahrenheit = 185 Celsius

370 Fahrenheit = 188 Celsius

375 Fahrenheit = 191 Celsius

380 Fahrenheit = 193 Celsius

385 Fahrenheit = 196 Celsius

390 Fahrenheit = 199 Celsius

395 Fahrenheit = 202 Celsius

400 Fahrenheit = 204 Celsius

405 Fahrenheit = 207 Celsius

410 Fahrenheit = 210 Celsius

415 Fahrenheit = 213 Celsius

420 Fahrenheit = 216 Celsius

425 Fahrenheit = 218 Celsius

430 Fahrenheit = 221 Celsius

435 Fahrenheit = 224 Celsius

440 Fahrenheit = 227 Celsius

445 Fahrenheit = 229 Celsius

450 Fahrenheit = 232 Celsius

455 Fahrenheit = 235 Celsius

460 Fahrenheit = 238 Celsius

465 Fahrenheit = 241 Celsius

470 Fahrenheit = 243 Celsius

475 Fahrenheit = 246 Celsius

480 Fahrenheit = 249 Celsius

485 Fahrenheit = 252 Celsius

zaterdag 5 oktober 2013

Recept Thaise pindasaus

  • 100ml  ongezoet appelsap
  • Geroosterd sesam zaad
  • tamari
  • Een halve peper, of Cayene, halve theelepel want deze saus is in origine heel heet)
  • pindakaas
  • Hing (2 tenen knoflook is halve theelepel hing)
  • 2 centimeter gember
  • rietsuiker (kan u weglaten)
  • Kokosnoot melk (blik) of water.
  • Mijn basis saus.   Ikzelf meet de pindakaas niet af, ik neem een paar lepels, doe er een theelepel gemberpoeder bij, vaker vers een a 2 centimeter  de bruine schil eraf en stampen met een vijzel. , een scheut zoete sojasaus, en een a twee eetlepels kerrie, de peper doe ik er op het laats aan toevoegen, dan wordt deze minder scherp maar proeft men wel meer de smaak van het gerecht, met peper in plaats van andersom. Basis bij mij in de keuken is melk gebruiken voor de pindasaus. voor de meer exotische pindasauzen gebruikt ik een blok santen, ook voor voor bovenstaande Thaise, een achtste blok eerst in water oplossen, (koken dus). Het is goedkoper dan blik en heeft meer smaak, om echt de smaak te krijgen hoe men deze Thaise pindasaus maakt moet u verse kokos gebruiken. Plus het vruchtvlees, fijn gehakt. De Tamarinde is wat zurig, en die blijft lang goed. Dus een lepel is genoeg.

donderdag 3 oktober 2013

Brooddeeg over? Appel brood maken.

Ik maak vaak teveel brooddeeg aan, ik ga uit van een brood van 800 gram. En ik vergeet dan vaak dat het water en gist, plus de extra beker havermout voor de extra zemelen plus het gebroken lijnzaad ook meeweegt. Houdt 2 a 3 ons apart en rol het uit snijdt het in repen, neem een lepel of twee suiker plus halve lepel kaneel en 2  appelen, u kunt nu de appelen met suiker kaneel mengsel mengen, of volg het recept verder. Neem een pasteivorm of van boterkoek, en vet deze in. Plak een reep tegen de zijkent en duw hier schijfjes appel tegenaan. en dan weer deeg, en plakjes appel probeer ze in de vorm van een schijfje sinasoppel te houden en zo blijft u afwisselen houdt het creatief de oven al voorverwarmd op 220 graden, de kaneel met de suiker erdoor gemengt erover heen strooien, dan blijft de appel frisser van smaak.. U kan er kleine stukjes boter er bij opleggen, maar dan meer suiker en kaneel gebruiken. En dan 20 minuten in de oven. Schrijf mij gerust hoe u het vond smaken, ik zelf gebruik een lepel rietsuiker ervoor. Om het niet te zoet te maken dan is het meer brood.En met de extra kaneel en rietsuiker is het appel kaneel brood heerlijk maar, we moeten aan de lijn blijven denken, met al die offeringen aan Vishnu

Hari Haribol Ohm shanti Harih vrede en liefde op uw levensweg Bhakta Piet(er)

Recept, Volkoren wraps

  • ingriedenten
  • 75 gram volkorenmeel
  • olijfolie of boter
  • water
  • zout

Bereiding

Meng het meel plus een scheutje olie of een lepel boter, doe er lepel voor lepel water bij! u moet een deeg kneden dat niet meer plakt, doe ook wat meel op het werkblad. En kneed het daar op door, meestal laat het deegmengsel al los van de zijkanten van de kom of bak.En dan nog even dooorkneden op de aanrecht Dan afgedekt een uur laten staan, en hiervan twee balllen maken die u dun gaat uitrollen. Vandaar het meel op het werkoppervlak dan de koekenpan met een beetje olie heet maken en de wraps bakkken tot ze bruine vlekken krijgen.

dinsdag 1 oktober 2013

Geen uien en toch de look smaak en geur, Look zonder Look.

Look zonder look, is een plant die groeit bijna overal in Europa als u de bladeren kneust of wrijft, komt er een knoflook achtige geur vrij.  U kan hem goed in de keuken gebruiken, deze plant viel mij op omdat look zonder look geen familie is van de ui, of knoflook maar een kruisbloemige.
look zonder look
De plant valt onder de Brassicaceae.
Waaronder de kolen, zoals de witte en rode, maar ook radijs meer info over deze plant in het Nederlands op Wikipedia

De plant heeft ook helende stoffen in zich. maar dan moet er een thee van gezet worden, maar dat is een hele klus, ook voor compressen  op wonden

zondag 29 september 2013

Bhagavad Gita 15.6 na tad bhāsayate sūryo na śaśāńko na pāvakaḥ yad gatvā na nivartante tad dhāma paramaḿ mama


na tad bhāsayate sūryo
na śaśāńko na pāvakaḥ
yad gatvā na nivartante
tad dhāma paramaḿ mama

BG 15.6: That supreme abode of Mine is not illumined by the sun or moon, nor by fire or electricity. Those who reach it never return to this material world.
Die Allerhoogste verblijfplaats van mij wordt niet verlicht door de zon, niet door vuur. Degene die het bereiken keren nooit weer naar de materiële wereld

 Dit is de oude uitleg of vertaling
Allen door Mijn persoonlijke uitstraling (energie) tejas =schittering

havermout koekjes met zuidvruchten

Ingrediënten
  • 150 gram havermout
  • 100 gram dadels ( ontpit gewicht)
  • 110 gram hazelnoten
  • 50 gram rietsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • paar eetlepels boter
  • 100 gram krenten
  • 1oo ml water
Bereiding.
Rooster de havermout vlokken, met de hazelnoten deze eerst even hakken.
Als de havermout geroosterd is de pan van het vuur en de boter met suiker  laten smelten, tot de suiker goed is opgelost, niet te heet want het mag niet donker bruin worden als een lichte siroop. De zelfrijzend bakmeel met het water door elkaar heen kneden gebruik minder of meer water want de havermout gaat er ook nog doorheen (. plus de andere ingrediënten de dadels hakken met de krenten samen en deze bij de deegmassa toevoegen, de warme suiker stroop erdoor, en afgedekt een uur laten staan. De oven voor verwarmen op 180 Celsius.  De massa  als hoopjes op de ingevette bakplaat storten en plus minus 20 minuten in de oven als u dunne koekjes maakt dan zijn ze sneller gaar, goudbruin ze meteen eruit halen . Als u oven heter is wordt bij stand 3 of 4. Ovens hebben vaak standen van een tot acht, maar ook tot tien daarom verschillen de temperaturen. Bij de diverse standen. Voor koek eens 160 graden proberen dan blijft de koek zachter. . Want gaar is gaar. Bhakta Piet)er’

Salvia officinalis, huis tuin keuken EHBO


Salvia officinalis. Salie
spoelen. Dus heen en weer bewegen in de mond, inslikken, en weer een slok, het is niet lekker maar je voelt je weer snel gezond. Ook tijdens de overgang is het heel heilzaam. Ook voor rituele reiniging wordt de salie gebruikt, dit is het bekend van de Indianen.
Salie kan u eenvoudig zelf kweken neem hier voor de gewone die is sterker dan de paarsachtige variateitenSalie, een plant die veel helende krachten bezit. Bekend van de thee en siropen. Antiseptisch daarom wordt het vaak voor keelklachten gebruikt het is ook antibacterieel. dat laatste weet ik niet uit eigen ervaring maar wel dat het als drankje prima helpt bij keelpijn, het eenvoudigste is er een thee van zetten. Maar niet teveel Salie, want het is zeer sterk van smaak, bij keelpijn flink gorgelen, voor mondklachten


kruidenleer, wicca, natuurgeneeskunde, sjamanisme

vrijdag 27 september 2013

Recept voor Kruidnoten

Hier volgt een recept voor 
kruidnoten:
1 3/4 kopjes zelfrijzend bakmeel ( 200 g )
1/2 kopje pure rietsuiker  ( 100 g )
7 el boter ( 100 g )
2-3 el melk (sojamelk veganistisch)
4 theelepel speculaaskruiden
1/2 theelepel bakpoeder

bereiding:
Meng alle ingrediënten in een grote kom en kneden net zo lang tot het niet meer aan uw handen blijft zitten, tot een bal. In een kom afdekken met een iets vochtige theedoek.En een uur laten rusten. U moet in staat zijn om het deeg te vormen tot een bal zonder het vasthouden aan je handen . Bedek het deeg bal met plasticfolie en zet ze opzij voor een uur . Dan trekken de kruiden er pas goed in, wat de smaak verhoogt.
Dit laat de kruiden toe hun magie te laten werken .
Verwarm de oven voor op  160 a 170 graden Celsius ) dat is stand 2 of 3 gasoven, dit verschilt bij gasovens. Ikzelf houdt het tussen die 2 standen in. . Vet een bakplaat in of bakpapier (ook invetten) .
Maak je handen nat en rol kleine deegballen van plus minus een a anderhalve centimeter . Leg de balletjes op de bakplaat. En met uw duim  zachtjes aandrukken op elk balletje om ze iets af te vlakken . Bestrijk ze met wat melk. Bak ze ongeveer 20 minuten, of tot de koekjes blazen en deze een iets donkerdere tinten  bruin krijgen . Laat afkoelen  en offreren..

Recept. Cake zonder bloem glutenvrij

p>Ingriedenten

  • 2 koppen geraspte kokos,
  • 1 koppen rietsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 koppen gesmolten boter
  • 3 koppen volle melkpoeder
  • 3/4 kop water

Bereiding.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Meng alle ingrediënten tot een dik beslag, even met de blender . Giet dit mengsel in
een goed ingevette bakblik en bak de “cake” circa 25
minuten, tot de cake goudbruin is. Deze cake
heeft de neiging om te gaan borrelen tijdens het
bakken en kan over de randen lopen, dus kan men
beter een diep bakblik gebruiken. Als het te dik is iets water toevoegen.

Gebruik dezelfde kop of beker om de ingriedenten af te meten.

Bhakta Piet(er)

maandag 23 september 2013

Karnemelk als eivervanger

Karnemelk gebruiken geeft ten eerste geen zure smaak aan uw gerecht, men kan het voor saucen gebruiken. Zelf een mayoneyse vervanger op basis van karnemelk maken, dit gaat ongeveer als hangop, de karnemelk als yogurt in een doek en ophangen. Wat u over houdt nahet uitlekken mixen met mosterdpoeder, geelwortelpoeder (curcuma) U kan hier zelfs yoghurt voor gebruiken dan houdt u een flinke hoeveelheid cremig residu over als kwark. Exellent, heel goed voor sauzen, en creme's mixen met poedersuiker dit in plaats van die vette boter creme op gebak. voor hartig  mengen met kruiden, en uw vegetarische barbequi is een succes.
Maar naar de cake, als u geen cake achtig gebak maakt waar normaal 6 of 8 eieren ingaan dan kunt u karnemelk gebruiken  IPV een ei. Maar nog een ding men bedoelt eigenlijk de originele botermelk, en botermelk komt vrij bij het bereiden van boter. Tegenwoordig gaat het machinaal, en de karnemelk wordt als yoghurt gemaakt, men voegt bacterien toe aan melk, uit melkzuur.
Terug naar het bakken karnemelk maakt het baksel beter houdbaar, ziet er goed uit.
Tip doe karnemelk nooit bij een gerecht wat staat te koken op het vuur laag zetten of eraf halen, anders gaat het schiften. En gebruik witte bloem. Nou wat is het verschil met melk dan, bij het koken is de reactie dus hetzelfde maar doe er gewoon extrawat boter bij en dan houdt het vet van de boter dit nare effect tegen. En verder gewoon uitproberen, doe ik ook! Bhakta Piet(er) productions

zondag 22 september 2013

Engelse cup naar grammen omgerekend, een cupmaat verschilt in gewicht naar de inhoud een cup suiker weegt 200 gram, een cup siroop 322 gram

Kristalsuiker: 1 kop = 200 gram
Bruine suiker: 1 kop, verpakt = 220 gram
Gezeefde witte bloem: 1 kop = 125 gram
Witte rijst, ongekookt: 1 kop = 185 gram
Witte rijst, gekookt: 1 kop = 175 gram
Boter: 1 kop = 227 gram
Amandelen, geschaafde: 1 kop = 108 gram
Olie: 1 kop = 224 gram
Siroop: 1 kop = 322 gram
Melk zonder vet: 1 kop = 245 gram
Melk, gezoete gecondenseerde: 306 gram
Broccoli, roosjes: 1 kop = 71 gram
Rozijnen: 1 kop, verpakt = 165 gram
Melk, droog: 1 kop = 68 gram
Yoghurt: 1 kop = 245 gram
Water: 1 kop = 236 gram
Poedersuiker: 1 C = 110 g
Cacao: 1 C = 125 g