zaterdag 29 september 2018

Spinazie met room pasta

Nodig een zak spinazie is meestal van af vierhonderd gram verpakt wat meer of minder maakt niet echt uit voor het recept op zich! Het is meer wat jij zelf lekkerder vindt! Een flesje kookroom! En voor vier personen 200 gram geraspte kaas (vegetarisch gestremd). Een verse rode peper gesneden wel het zaad en de zaadlijst er eerst van verwijderen! Je mag ook een halve hier voor nemen! Ikzelf bak deze even licht apart in een of twee eetlepels olijfolie, dat geeft meer pit aan het gerecht! Wat zwarte peper en pizzakruiden een afgestreken eetlepel. De spinazie wassen uitlaten lekken, en droog deppen in een theedoek. Als de pasta gaar is, niet te zacht vooral! Giet je de pasta af met de deksel op de pan! Niet al het kookwater hoeft er uit, dan de room en de spinazie er door heen er door heen scheppen met de kruiden! Zodra de spinazie geslonken is kan er opgediend worden! Even nog een tip, als je de rode peper tegelijk tijd met de room en de spinazie er bij doet wordt die pittiger, dus houdt je niet zo van pittig doe de peper dan op het laatste moment erbij! Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen! 


Er legt nog vol op spinazie in de schappen van de supermarkt, dus vandaar het volgende recept.
Een portie pasta voor vier personen, en dit bereiden naar de instructies op het pak! (op de foto Penne)

vrijdag 28 september 2018

De adelaar en zijn spirituele betekenis!

foto Wikipedia
De adelaar en zijn spirituele betekenis!
De adelaar wordt als een boodschapper van de goden beschouwt in de meeste culturen op deze wereld.
Zie jij een adelaar in een droom, dan heb jij een spirituele verbinding, om misschien wat dieper in je onderbewuste te duiken, zie de dingen eens van een andere kant, van de ander of een compleet ander perspectief!                                                                                                                                                     Adelaars zien betekend veranderingen op komst of in je relatie of je werk!                                                  De adelaar helpt jou ook als spirituele gids om oplossingen te zien!                                                                                                         



                                                                                Maar wees gewaarschuwd het is een hele sterke dominante energie!                                   
Deze vogel komt ook als spiritueel symbool voor in de bijbel, gedragen op adelaar vleugels,                    als een symbool van de heilige geest! In de christelijke iconografie is de arend het symbool van de evangelist Johannes, die de Adelaar van Patmos wordt genoemd. 
                                                                                                                                                                             En ook in de heilige geschriften van India, is de adelaar spiritueel vertegenwoordigt!                               Als Garuda de drager van Vishnu, En voor de Saivite als een teken dat Shiva aanwezig is!                                 
De heilige vogel bij de indianen, de spirit! Egyptenaren zagen de adelaar als de zon, de ziel, koninklijk god zelf in de vorm van de gouden adelaar! Het is tevens het attribuut van Jupiter, in de Romeinse mythologie de oppergod en god van de hemel en het onweer.

De adelaar staat voor
intuïtie,                                                                                                                                                 
seksuele kracht,
helderziendheid,
spiritualiteit,
heling

pasta , spinazie met tempé





Spaghetti met tempeh-bhaktamagazijn
3 ons spaghetti.  Blok tempé, groenten bouillon , een a anderhalf ons van die kleine tomaatjes! Wat boter zo een 30 gram, flesje 250 ml kookroom of slagroom, 150 gram spinazie! Een theelepel Hing (Asafoetida ) staat gelijk aan twee tenen knoflook!



De tempé in kleine blokjes bakken in wat boter of olie in Even bruin aan alle kanten bakken en opzij zetten! De spaghetti, je kan ook tagliere nemen maar spaghetti is voordeliger. Bereid deze naar de instructies op het pak klaarmaken met een blokje groenten bouillon
n de braadpan met wat boter of olie erbij de kleine tomaatjes gehalveerd bakken, maar heel even  ze mogen niet uit elkaar vallen!  Dan de grof gehakte spinazie er bij bakken, dus even laten slinken met de kookroom ((250ml)  en nog drie a vier minuten met de tempé er bij laten sudderen in de pan, dus even langzaam laten doorwarmen, dit op de uitgelekte bami op het bord scheppen, offreren maar!