donderdag 12 februari 2009

Stroom is ook Krishna zijn energie

Apparatuur, die op de zogenaamde stand-by stand of slaapstand staat, gebruikt toch nog energie. Zet daarom de apparatuur helemaal uit. Dit kost toch nog een aantal tientjes per jaar minder.
Ook Transformatoren, telefoonopladers, de magnetron, video stand-by kosten op jaar basis veel geld, haal de stekker eruit. Zet stereo en de boxen van de computer op een tijdschakelaar.Wist u dat een wasdroger algauw 600 kWh per jaar verbruikt. Ook dat als de vlam van het gasfornuis onder de pan vandaan komt is dit van geen nut, de vlam onder de pan houden dus. Veel meer tips op de site zuinig met stijl
Ik las een keer dat in India Srila Prabhupada 's nachts over de ashram liet en muskieten netten goed hing. en deed daar ook de lichten uit. Ook vermeld dat hij een keer in een ruimte binnen kwam en daar stond nog een ventilator aan, en er was verder niemand aanwezig, en hij zette de ventilator uit. En hij vertelde zijn discipelen, dat deze altijd de lichten, en apparaten uit moeste doen als zij weggingen. Zodat deze zuiniger met stroom om zouden gaan, en bewust ervan werden dat elektrische stroom ook energie van Krishna is. Krishna bewustzijn is energie bewust zijn.

woensdag 11 februari 2009

Boeddhisme en rituelen.

Ik las wat over boeddhisme,  en dat kwam om ik op zoek was naar verschillende manieren, of methoden van wierook offeren. Ik ben bezig met een site over allerlei manieren van vereren, daarin komt ook  over boeddhistische rituelen. En door hierover te lezen, en te zoeken op het internet kwam ik erachter dat in het boeddhisme een groot aantal rituelen zijn in verband met offeren en verering, met mantra's, gebeden en bloemen.
Ook een tekst kwam ik op dezelfde site tegen over initiatie. Er werden beloften gedaan, zoals geen drank, geen adultery seks dat moet ik nog even opzoeken, en een belofte om van donaties te leven (deze over donaties moet men niet te letterlijk nemen), om eerlijk te zijn in daad en woorden. De beloftes zijn zoals de Dalai Lama  in een boek om de geest gericht te houden op zijn monnikschap.Het geeft de geest geen kans meer op afdwalen vertelde hij verder en het maakt je sterker.
Nog even over donaties, men krijg het idee van bedelen! Nu dat is letterlijk, als men in een klooster leeft , een voorbeeld in Thailand daar gaan groepen monniken er dagelijks er op uit voor voedsel, geld is zeldzaam. Maar velen geven een kom rijst, of bonen, soms een beetje olie. De meesten gevers van deze donaties of giften zijn zelf arm.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen