woensdag 11 februari 2009

Boeddhisme en rituelen.

Ik las wat over boeddhisme,  en dat kwam om ik op zoek was naar verschillende manieren, of methoden van wierook offeren. Ik ben bezig met een site over allerlei manieren van vereren, daarin komt ook  over boeddhistische rituelen. En door hierover te lezen, en te zoeken op het internet kwam ik erachter dat in het boeddhisme een groot aantal rituelen zijn in verband met offeren en verering, met mantra's, gebeden en bloemen.
Ook een tekst kwam ik op dezelfde site tegen over initiatie. Er werden beloften gedaan, zoals geen drank, geen adultery seks dat moet ik nog even opzoeken, en een belofte om van donaties te leven (deze over donaties moet men niet te letterlijk nemen), om eerlijk te zijn in daad en woorden. De beloftes zijn zoals de Dalai Lama  in een boek om de geest gericht te houden op zijn monnikschap.Het geeft de geest geen kans meer op afdwalen vertelde hij verder en het maakt je sterker.
Nog even over donaties, men krijg het idee van bedelen! Nu dat is letterlijk, als men in een klooster leeft , een voorbeeld in Thailand daar gaan groepen monniken er dagelijks er op uit voor voedsel, geld is zeldzaam. Maar velen geven een kom rijst, of bonen, soms een beetje olie. De meesten gevers van deze donaties of giften zijn zelf arm.