zaterdag 20 juni 2009

Afgrijzen en verbijstering op de Zondag.

Ik was laats naar de Krishna dhaam mandir geweest in de Weimar straat. Ik stond naast de murtie van Prabhupada. Ik keek naar deze en zag dat ze de bloemen er weer de hele week op het altaar hadden laten liggen,van de laatste guru puja. Bruine vlekken van de gedeeltelijk vergane bloemen mala op de handen van de detie en op zijn kleding, van de bloemen mala die men om de hals had laten hangen. Normaal zeg ik zijn hals van een deitie. Ik vind murtie's en deitie's meestal heel persoonlijk. Zelfs van degene waar ik geen band mee heb, maar later meer hierover. Ik had dit eerder gemeld aan Syamsundar dasa of meneer Citran genaamd, tempel eigenaar en ook meerdere malen aan zijn vrouw Citra. En het tegenwoordig bestuur van de tempel. Van de de heer Citran persoonlijk vernomen, dat het zijn dochters zijn, die deze tempel of predikcentra genaamd naar zijn eigen zeggen verder besturen. Ook deze heb ik het gemeld. Ook dat de murti's vaak geen water hebben doordeweeks en de deitie van de acarya zelfs , zoals ik heb geconstateerd vaak de hele week niet.
Ik had voor deze en de andere, water bekertjes gekocht, omdat de daar geïnstalleerde murties, zo ik opmerkte tot de persoonlijke toe, geen bekers hadden. Later bleek dat voor de familie Raam murties er zilveren bekertjes waren. Maar deze lagen nog bij die persoon thuis. En ik ook daar regelmatig zelf de bloemen van de Zondag de week ervoor, doordeweeks en of zelfs de volgende Zondag eraf haald (nadat ik dit aan een GBC lid Stoka Krishna van Radhadesh had gemeld, kom ik er niet vaak meer. Deze deed er niets aan, ik kon het wel blijven doen als seva).
Dat de murtie's van Sita Raam Laxman en Sri Raam ,Hanoemaan die op het altaar staan in de Weimar straat volgens Syamsundar dasa geen aandacht door de week nodig hebben is omdat deze niet geïnstalleerd zijn, de geinstalleerde persoonlijke Gauranga Nitai deiti's van zijn huis neemt hij weer mee. Degene die blijven staan zijn alleen op Zondag en feestdagen belangrijk, omdat deze zoals de deitie van de acarya Prabhupada daar dan vereerd worden voor zijn genade. Dit deed mij denken aan een verhaal van een man die bij de ISKCON was gegaan (bij deze afdeling) omdat deze veel persoonlijker met murties omgingen dan hij gewend was, waar hij daarvoor kwam gingen deze voor de veiligheid doordeweeks in een kast. Wat ik net beschreef op het gepromote altaar in het Bhakti magazine, een bewerkte foto, een truc opname. Maar wat daar echt gebeurt is een deiti aparadha of aparaadh. Daar gaan ze eewig voor naar de hel, offences tegen twee zuivere toegewijden, hun acarya en bhakta Sri Hanumanji die ook een Godheid is.

Halleloeja Hariebool nieuws teller en volg deze blog.

Geachte, jammer genoeg vaak anonieme lezers deze blog, ik heb een teller geplaats! En ook nu wordt ook een volger schrijf u in. Wordt u meteen in kennis gesteld van de nieuwste berichten.

recyclen niet moeilijk

plastic boodschappen tassen kunnen hergebruikt worden als pedaal emmer zakken of opnieuw boodschappen in te doen. Neem een goede eigen boodschappen tas mee dat bespaart geld en milieu. Voor hergebruik papier is ongeveer 60 % minder energie en water nodig dan nieuw. Het recyclen van een stapel kranten van een stapel kranten van een meter hoog kan een boom redden. Reclamefolders en kranten kunnen ook worden hergebruikt als vulmateriaal, En kranten kunnen verder ook nog worden hergebruikt als inpakpapier Van recyclede plastic flessen kunnen, hekken jassen tassen en meer gemaakt worden. Van gerecyclede blikjes kunnen vliegtuigen, huishoudelijke apparaten, meubilair en meer worden gemaakt. Kokertjes van filmrolletjes, lege jampotten kunnen worden hergebruikt om spijkers, schroeven, knopen en spelden te bewaren. Onnodige afdrukken kunnen kleiner worden geknipt en aan elkaar geniet als notitieblokken. Lege tissuedozen zijn handig voor het bewaren van lege plastic zakken. Blikjes van aluminium kunnen een onbeperkt aantal keren worden gerecycled.

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...