woensdag 2 juni 2010

Recept groene asperges met romige kaassaus zonder alcohol.

Voor vier personen.
Ruim een kilo groene asperges. 2 ons pittige boeren kaas. 1 deciliter druiven sap zo een klein pakje. Halve theelepel asitoefida. Een bakje roomkaas (69 cent niet duurder) Zout en peper.
Schil het onderste deel van de groene asperges en kook ze 3 a 5 minuten. Breng de druiven sap   al roerend tot het kookpunt en voeg de kaas toe, rasp deze even kijk uit dat deze niet gaat klonteren indien nodig wat meer druiven sap) en mix de zachte roomkaas erdoor. Wat peper en nootmuskaat naar smaak, en giet deze over de asperges vergeet niet de asperges af te gieten.

recept. Brocoli soep

Ingrediƫnten.

800 gram  brocoli.

200 gram panir.                                                                                                 30 gram boter.                                                                                                     30 gram bloem.                                                                                                  7,5 deciliter groenten bouillon.                                                                              1 deciliter slagroom                                                                                               peper en zout en peterselie naar smaak

kookde schoon gemaakte brocoli, in de groenten bouillon in 10 minuten gaar. Voeg de panir toe, smelt apart de boter en meng de bloem tot een papje in plus minus drie minuten voeg wat bouillon toe en meng dit door de4 soep. Garneren met de peterselie.En een scheutje room op elk bord of kop.

maandag 31 mei 2010

recept,meirapen Brassica rapa

Deze knolletjes die vroeger als armelui voedsel werden gezien, zijn nu culinair bekend. Heerlijk, u hoeft ze niet te schillen, kan ze rauw eten, raspen en meer. Men kan ze in repen snijden of blokjes en bakken of stoven, zelfs te roosteren. En ook carameliseren in de suiker, wat een heerlijke knol om aan de Here te offeren .Ze zijn pikant en licht zoet een radijs achtige ze lijken er zelfs op maar zijn even groot als een biet.

recept. Zwarte pesto zonder knoflook ala Pieter

Men neme 100 gram verse Basilicum blaadje. een halve thee lepel asitoefida (hing) en 25 gram zwart sesam zaad op de hoek van de markt in de Pakistaanse winkel en 75 gram Zwitserse gemalen kaas deze is vegetarisch en plus minus 1.5 deciliter olijf olie. die van het goedkopere huismerk van het winkeltje of supermarkt fungeert prima in dit recept. En de toets der perfectie erbij 10 gram pijnboom pitten, en ze even roosteren!
Nu de kunst van het Pesto maken aan u onthuld1 Men nemen een keuken machine of blender en doet alles erin en laten draaien tot het fijn is. Neem een schone pot en voor u uw eerste zwarte pesto er in doet! Controleer ook even dat de sesam zaden goed fijn zijn. Met wat olie er boven op blijft de pesto weken goed in de koeling. recept van Bhakta Pieter ps de hing of asitoefida dient als vervanging voor de knoflook, de halve theelepel staat gelijk aan een of twee tenen knoflook.Als u meer de scherpe smaak van knoflook peferreerd zonder knoflook te willen gebruiken neem wat witte radijs, of scherpe rettich, zeg twee radijzen pureren en die erbij doen, maakt het wat pittiger. Ook geschikt als u niet goed tegen peper kan.

Vlees tax

Duurder vlees zou door de nieuwe belasting mensen verhinderen vlees te eten. ronduit belachelijk. Kijk naar de tabak! Hoe duur maakt men deze niet door accyns verhoging, en scheelt het? Nee, wie er niet meer rookt heeft dit gedaan uit bewust wording dat roken ongezond en vervuilend werkt (en ook enorm duur). Ik herinner mij dat ik uit rekende dat 3 pakjes per week duurder is dan een motor onderhouden. Plus minus 84 euro per maand, nu daar rijden velen in een auto voor.ps Het voorstel kwam van natuur en milieu

Ratha yatra. Een unieke blik op de origine.Een heel oude foto van de zuidkant van de tempel 1887
Hieronder foto's van de boom waar de murtie of deiti uitgehakt wordt dit wordt traditioneel maar door een familie gedaan.dit is eens als zegen aan deze familie dayitapati toegestaan.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen