vrijdag 20 mei 2011

Video. Ratha Yatra Australia Sanatan dharma, Ghanesa leidt de tocht.

Baladeva Subhadra Jagannatha3,386

ratha yatra on bhaktamagazijn.blogspot.com worldwide

Hij komt.

Gelukkig Nama hatta gaat door.

Goed nieuws! Nama-Hatta hervat

Vanaf zaterdag 9 april worden de maandelijkse ‘Nama-Hatta’-programma's in Eindhoven hervat! Iedereen is weer welkom vanaf half vijf 's middags aan de Zeelsterstraat 186 in Eindhoven. Vanaf april is er elke maand zo'n bijzondere bijeenkomst, iedere tweede zaterdag van de maand.

Nieuwsgierig naar ons? Kom zaterdag 9 april langs! Val gerust 'met de deur in huis', maar als je dat prettiger vind kan je vantevoren bellen om je komst aan te kondigen.

Sundari Priya
tel. 040-2132523 of 06-24985066
sonnykhusial@hotmail.com

Eerste lustrum Ratha Yatra Eindhoven


In Eindhoven is de datum van de Ratha Yatra al bekend. De multicultirele optocht gaat weer door de straten (zie de poster). Multi mundial zou meer gepast zijn. Daar dit een typisch eeuwen oude Indiase religieuze processie is. Het is puur religieus. De originele processie wordt in Orissa gehouden In Jagannatha puri om precies te zijn. Daar is ook alle religieuse lectuur op gebaseerd. Tijdens de originele religieuse processie gaan de Goden op drie wagens Ratha genaamd. Deze moeten exact naar de eeuwen oude voorschriften gebouwd worden. Hieronder ook de foto van links naar rechts die met het witte gezicht heet Baladeva, in het midden met het gele gezicht is Srimati Subhadra de zuster, en uiters rechts Heer Jagannatha de Heer van het universa betekend dit. Meer over deze processie zie op deze blog

maandag 16 mei 2011

Nr Simha deva verschijnings dag.

Vandaag naar de maankalender verscheen duizenden jaren geleden Nr Simha deva om zijn toegewijde te redden. Dit feit wordt nog steeds herdacht zo u kan lezen door u en mij.Ik verscheen ook gisternacht jaren geleden al is het geen duizenden jaren geleden deze maal. Maar toch een voorspoedige dag om ter wereld te komen of ook verschenen te zijn naar velen toegewijden van de Heer. Wie op deze dag seva doet voor Heer Nr Simha deva wordt door hem geholpen met alles wat zijn toegewijde pad kan verstoren uit de weg te ruimen.
Ik vond deze opmerkelijke foto van een schildering met Heer Nr Simha en Heer Brahmaji en Heer Siva samen. Nu ik heb daar een keer gebed over gelezen maar verder niet.

Bhisma parva Op pdf gratis toegestuurd per mail


Op pdf gratis toegestuurd per mail.Een filosofische verhandeling over karma de ziel en de invloeden van de guna's of de geest. Wat heeeft uw kennis vergarend lichaam te maken met verdriet en lijden? Wat uw ogen zien, uw oren horen blijft in uw geheugen hangen dit komt vaak onbewust op en veroorzaakt voorkeur en afkeur. Herinner u hoe u verteld werd! Wie met pek (teer) omgaat wordt ermee besmet! Nu van wie komt uw voorkeur of afkeur, discriminatie, wat ook onderscheid betekend vandaan. Van uw naasten, uw buren, de krant en televisie.
Pieter Franciscus spiritueel couch

Verkopen van gekookt voedsel zonde!!!! Naar de shastra

(Gekookt) voedsel zal verkocht worden langs alle belangrijke wegen tegen exorbitant hoge prijzen (volgens shastra's is het verkopen ...