dinsdag 7 juni 2011

Religieuze ceremonie, Sittrai Cavadee

Torre a Mare, Italië, 17 april 2011 (Torre a Mare blog): Elk jaar wordt de hindoeïstische religieuze ceremonie, Sittrai Cavadee, wordt waargenomen door de Mauritiaanse Gemeenschap in Torre a Mare. Het festival wordt gevierd temidden van felle kleuren, bloemen, vruchten en folk songs (bhajan, en mantra's) en ​​de gastvrijheid van de lokale Mauritiaanse gemeenschap.


De hindoe immigranten uit Mauritius, nu gevestigd in de regio Puglia in Italië, vieren Sittrai Cavadee ter ere van Lord Murugan elk jaar aan de kust ten zuiden van Bari.

Maha kumbabhishekam, pooja


Een groot aantal volgelingen wijdde of offerde gebeden aan Sri Thadikonda Iyyanar, een bekende tempel in de buurt van Perankulam, in de stad ter gelegenheid van 'Maha kumbabhishekam' op maandag ( Kumba abhiseek is een pooja met water of melk en meer).

Temidden van religieus gebeuren: de heilige 'kudams' aarden potten met het water, het water was afkomstig uit de 'yagasalai' en word gegoten op de 'kalasams'van de vimanams van Sri Iyyanar, Sri Vinayagar, Sri Purna Pushkalai Amman schrijnen en andere heiligdommen.

Het spelen van de 'Janda melam' door artiesten uit Kerala voegde veel waarde toe aan de religieuze toewijding.

De beheerder (beheer van de tempel gebeurt door een familie, dus de positie is erfelijk) van de tempel R. Panjali zei dat speciale puja werd uitgevoerd voor de vier 'kalams' aan het eind waarvan de Sivachariars (Siva acharya’s) de heilige wateren brachten naar de vimanams. C. Selvaraj, coördinator voor de kumbabhishekam, zei dat het idool de familie god van de koningen van de dynastie Pudukottai was in het verleden.

De 'mandalabhishekam' zou worden gehouden gedurende 48 dagen vanaf dinsdag. Gratis distributie van levensmiddelen (prasadam, heilig voedsel) is een oud religieus gebruik, en een authentiek deel van de vieringen.Dit zijn kalasams, deze worden gemaakt op tempels, naar de Indiase traditie is het geen tempel als er geen kalasams op staan. Deze heeft men in goud en koper, steen deze vangen energie op.De stenen uitvoeringen op de tempel zijn origineel. Deze worden ook wel eens verguld

zondag 5 juni 2011

Recept, tofu met pasta, of pasta met tofu in tomatensaus.

Pasta met tofu en tomaten
Ingrediënten:
200 g tofu
1 blikje gepelde tomaten (400 g)
2 el sojasaus
1 thl oregano
1 thl gedroogd basilicum
1 struik bleekselderij
1punt hing asitoefida
2 el olijfolie
100 g pasta

Bereidingstijd:
20 tot 30 minuten
Aantal personen:
4
Keuken:
Wereldkeuken
Bereidingswijze:
Snijd de tofu in blokjes en meng het met de sojasaus en oregano. Laat de tofu 30 min marineren. en snijd de bleekselderij bak deze na de tofu in de olie. Voeg daarna de tomaten en basilicum toe en breng het geheel aan de kook.
Meng de warme saus met pasta en bestrooi met wat vegetarische kaas

De vier principes

De 4 Principe's
De yogi ziet de verschillende geboden en voorschriften niet als een beperking, maar eerder als ‘regulerende principes van vrijheid’, zoals ze in de Bhagavad-gita worden genoemd. Of normaal humaan gedrag om geen vlees te eten, zoals vele vegetariers en veganisten.

Bezoekers die voor het eerst hier van reageren vaak van: ‘Maar jullie mogen dit niet en dat niet en…’ Ja, het is waar, wij volgen vier principes die niet zo gangbaar zijn :

Geen vlees, vis of eieren eten (lacto vegetarisme)
Deze soorten voedsel zijn in de hoedanigheden hartstocht en onwetendheid en mogen daarom niet aan de Heer geofferd worden.
Geen gebruik van bedwelmende of opwekkende middelen
Drugs, alcohol, tabak en ook alle dranken en eetwaren die cafeïne bevatten, vertroebelen de geest, stimuleren de zintuigen overmatig Geen Ongeoorloofde seks
Dit betekent geen seks buiten het huwelijk met een ander doel dan voortplanting. De geschriften vertellen dat seksuele aantrekking de sterkste kracht is die ons aan de illusies van het materiële leven bindt. Iedereen die serieus vooruitgang wil maken in de yoga, moet zich reguleren, of onthouden van seksuele activiteiten. In de Bhagavad-gita verteld Krishna dat seksuele gemeenschap met als doel het verwekken van een kind dat vervolgens godsbewust wordt opgevoed, een daad is van toewijding aan Hem.
Niet Gokken
Gokken leidt onvermijdelijk tot onrust en bezorgdheid en het voedt hebzucht, afgunst en woede.
Dit zijn de basisregels waaraan iedere geinitieerde zich aan dient te houden. Daarnaast volgen de geinitieerden net als inwoners van een tempel een strict programma bestaande uit mantra meditatie, een uitgebreid ochtend en avond programma van lezen van de boeken,lezingen en puja’s (verering), en andere activiteiten gericht op het ontwikkelen van hun relatie met Krishna. Van ‘s morgensvroeg 4:30h tot in de avond word er zogenaamde toegewijde dienst uitgevoerd samen met de andere tempel bewoners. Deze 4 principes zijn als beginner misschien niet meteen direct te volgen, maar verdienen wel een serieuze plek in ons spiritueel leven en zijn iets om naar te streven.

Aanvullende manieren om het Gods bewustzijn of de yoga te verbeteren. Heilige dagen en feesten, Ekadasi of andere vastendagen of ochtenden. Terwijl u dit doet, u herinneren waarvoor u het doet.
3,549

.

Vegaurger!

Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...