woensdag 20 september 2017

Minimaliseren of eenvoudiger leven?

eenvoudiger leven
Minimaliseren of eenvoudiger leven?
Hoeveel mensen verlangen er niet na om het wat eenvoudiger aan te gaan doen! Er kwam een herinnering ineens bij mij op toen ik begon met dit artikel te schrijven over een echtpaar die op vakantie waren in de Ardennen en in een klein zomerhuisje samen de vakantie doorbrachten. Ik was indertijd ook in de Ardennen op vakantie en wij raakten in gesprek over een eenvoudig leven, dit op het terras van een klooster, wat misschien die gedachten de aanleiding gaf om ze uit te spreken, te delen.

 Minimaliseren of eenvoudiger leven?

Zij waren daar zonder televisie en radio en hadden gemerkt dat het eigenlijk niet onprettig was, ze deden samen de afwas, de koffie werd met de hand gezet. Wat ze samen een kans had gegeven om met elkaar te praten, meer op een andere manier met elkaar om te gaan. Niet dat de een naar een televisie programma zit te kijken, terwijl de ander de afwas doet. Of wil jij koffie dan zet ik de Senseo even aan? Dat gaf niet alleen de rust weer maar ook een huiselijke sfeer. wie hoort de fluitketel nog, zich melden in de keuken om het vuur uit te zetten? En dan even een scheut heet water in de theepot te gieten en het weer eruit te schenken voordat het zakje er in gaat en de pot volgeschonken wordt. En dan de geur van de vers gezette thee!  Eenvoud geeft dus rust. En hoe vaak heb jij eigenlijk geen er in om televisie te kijken. En dan eigenlijk alleen uit gewoontevorming de televisie aanzet!
foto Cassandra pixabay.

dinsdag 19 september 2017

Grootse Durga Puja in Bangladesh de Mahalaya puja

By Joydeep - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Source

BANGLADESH, September 17, 2017 (The Daily Star): In Bagerhat and Brahmanbaria  zijn ze druk bezig de beelden van Durga mata de laatste streken verf te geven. Deze beelden van Durga mata worden altijd wel mooi geschilderd vaak levensecht. Dit is het grootste festival daar en wordt in meer dan 606 tempels gevierd in Baggarhat. Deputy Deputy Commissioner Tapan Kumar Biswas vertelde dat de Durga puja begint op de 19e met de Mahalaya  puja, maar formeel begint het de 25e september. De vijf dagen durend Sharodiya Utsab en eindigt op 30 september door middel van de bijoya dashami
Honderden standbeelden worden er gemaakt voor deze plechtigheden ik heb er al eerder foto's van gepubliceerd al meer dan 15 jaar terug! Op elke hoek van de straat leek er wel een beeldhouwer te zitten de rijken laten die voor de spirituele vooruitgang die men hier mee kan opdoen maken! Van groot tot klein! In Bengalen is dit nog steeds een van de grootste rituele festivals!
Honderden beelden worden er gemaakt in tempels, een paar ervan zijn , Hakimpur Shikderbari tempel, Chulkathi Bonikpara tempel, Fakirhat tempel  Karapara Sarbajanin tempel zijn ervoor bekend, Durga Puja wordt ook gehouden in 524 tempels in Brahmanbaria.


Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen