woensdag 17 november 2010

Zelf gemaakte aardbeien saus.

 
Een saus die vooAardbei_plantral koud wordt gegeven bij allerlei puddingen en ijs.
Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:                                                                            veggie keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Eenvoudig
Soort gerecht:
Sauzen/dressings

Ingrediënten voor 4 personen                                             Aardbei
                                                                                              (Fragaria)                                                                                 is een geslacht van bloeiende planten
                                                                   uit de rozenfamilie (Rosaceae),  



  • 2 el citroensap
  • 2 el appelsap
  • 50 gram suiker
  • Hulpmiddelen Staafmixer

    Bereidingswijze

    Maak aardbeien schoon, was ze en maak ze droog. Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze met de suiker citroensap en het appelsap in een pan. Breng alles aan de kook en laat de aardbeien op vrij laag vuur tot moes koken. Pureer de aardbeien in een blender of druk ze door een zeef. Laat de saus afkoelen.Tip de steeltjes met blad pas na het wassen verwijderen, dit komt de smaak ten goede.
  • Kruimel taart Nederlands

    Ingrediënten voor 6 personen09-appel-28-keuleman-kl[1]-767056

    Voor het deeg
    200 gram zelfrijzend bakmeel
    125 g rietsuiker
    120 g boter in kleine klontjes
    Voor de vulling
    500 g appels, geschild en in stukjes
    80 g suiker
    1 zakje vanille suiker                                  2 theelepels kaneel

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden
    2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en vanille suiker. Roer de klontjes boter erdoor en en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft
    3. Meng de appels met de suiker en de kaneel en leg dit in een ingevette lage ovenschaal
    4. Strooi de deeg kruimels erover en druk het iets aan
    5. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de kruimel taart tot het deeg lichtbruin en krokant is.

    Vergeet niet te gedenken, dat elke appel een wonder van de schepping is.Van een zaadje tot boom, van bloem tot een appel.

    water uit de kraangezond en milieu vriendelijk,

    Voor gemiddeld € 1,50 krijg je in Nederland maar liefst 1.000 liter kraanwater, dat zijn zo’n 5.000 glazen. Kraanwater is dus helemaal niet duur in Nederland wordt er geen chloor of fluor in het water toegevoegd fluor werd in 1973 voor het laats gebruik. De plastic pet flessen de kleine 1/2 liters vooral zijn milieu onvriendelijk en onnodig om dat ons kraan water net zo nat is, en excellent van kwaliteit.

    Recept Feta in bladerdeeg vegetarisch


    Dit recept is voor vegetarische feta-bladerdeeghapjes. Het is een zeer eenvoudig en gemakkelijk recept om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ingrediënten:


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     - 1 pakje diepvries bladerdeeg                                                                                                                          - 200 gram feta (vegetarisch gestremd, halal)                                                                                                      - Een handvol gehakte peterselie 
     Instructies: 
    1. Laat zoveel plakjes bladerdeeg ontdooien als je wilt maken.                                                                     2. Prak de feta met een vork tot kleine kruimels in een kom.                                                                            3. Roer de gehakte peterselie door de feta.                                                                                                     4. Leg een schep van het feta-peterseliemengsel op elk plakje bladerdeeg.                                                      5. Vouw de bladerdeegplakjes dicht en plak de randjes vast met water. 
    6. Druk de randen dicht met een vork, zodat er strepen ontstaan. 
    7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
    8. Bak de hapjes ongeveer 15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. 
     Eet smakelijk! Je kunt de vegetarische gestremde feta vinden bij Turkse of Marokkaanse winkels, vaak in blikken van een kilogram voor minder dan 5 euro. Deze kaas blijft na opening lang goed, omdat het in zout water wordt bewaard.