woensdag 17 november 2010

Zelf gemaakte aardbeien saus.

 
Een saus die vooAardbei_plantral koud wordt gegeven bij allerlei puddingen en ijs.
Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:                                                                            veggie keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Eenvoudig
Soort gerecht:
Sauzen/dressings

Ingrediënten voor 4 personen                                             Aardbei
                                                                                              (Fragaria)                                                                                 is een geslacht van bloeiende planten
                                                                   uit de rozenfamilie (Rosaceae),  



  • 2 el citroensap
  • 2 el appelsap
  • 50 gram suiker
  • Hulpmiddelen Staafmixer

    Bereidingswijze

    Maak aardbeien schoon, was ze en maak ze droog. Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze met de suiker citroensap en het appelsap in een pan. Breng alles aan de kook en laat de aardbeien op vrij laag vuur tot moes koken. Pureer de aardbeien in een blender of druk ze door een zeef. Laat de saus afkoelen.Tip de steeltjes met blad pas na het wassen verwijderen, dit komt de smaak ten goede.
  • Kruimel taart Nederlands

    Ingrediënten voor 6 personen09-appel-28-keuleman-kl[1]-767056

    Voor het deeg
    200 gram zelfrijzend bakmeel
    125 g rietsuiker
    120 g boter in kleine klontjes
    Voor de vulling
    500 g appels, geschild en in stukjes
    80 g suiker
    1 zakje vanille suiker                                  2 theelepels kaneel

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden
    2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en vanille suiker. Roer de klontjes boter erdoor en en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft
    3. Meng de appels met de suiker en de kaneel en leg dit in een ingevette lage ovenschaal
    4. Strooi de deeg kruimels erover en druk het iets aan
    5. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de kruimel taart tot het deeg lichtbruin en krokant is.

    Vergeet niet te gedenken, dat elke appel een wonder van de schepping is.Van een zaadje tot boom, van bloem tot een appel.

    water uit de kraangezond en milieu vriendelijk,

    Voor gemiddeld € 1,50 krijg je in Nederland maar liefst 1.000 liter kraanwater, dat zijn zo’n 5.000 glazen. Kraanwater is dus helemaal niet duur in Nederland wordt er geen chloor of fluor in het water toegevoegd fluor werd in 1973 voor het laats gebruik. De plastic pet flessen de kleine 1/2 liters vooral zijn milieu onvriendelijk en onnodig om dat ons kraan water net zo nat is, en excellent van kwaliteit.

    Recept Feta in bladerdeeg vegetarisch


    Dit recept is voor vegetarische feta-bladerdeeghapjes. Het is een zeer eenvoudig en gemakkelijk recept om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ingrediënten:


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     - 1 pakje diepvries bladerdeeg                                                                                                                          - 200 gram feta (vegetarisch gestremd, halal)                                                                                                      - Een handvol gehakte peterselie 
     Instructies: 
    1. Laat zoveel plakjes bladerdeeg ontdooien als je wilt maken.                                                                     2. Prak de feta met een vork tot kleine kruimels in een kom.                                                                            3. Roer de gehakte peterselie door de feta.                                                                                                     4. Leg een schep van het feta-peterseliemengsel op elk plakje bladerdeeg.                                                      5. Vouw de bladerdeegplakjes dicht en plak de randjes vast met water. 
    6. Druk de randen dicht met een vork, zodat er strepen ontstaan. 
    7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
    8. Bak de hapjes ongeveer 15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. 
     Eet smakelijk! Je kunt de vegetarische gestremde feta vinden bij Turkse of Marokkaanse winkels, vaak in blikken van een kilogram voor minder dan 5 euro. Deze kaas blijft na opening lang goed, omdat het in zout water wordt bewaard.

    Vegetarische gestremde kazen en verkoop adressen in Nederland .

    In Nederland verkrijgbare vegetarische kazen..Ik vond de vermelding van de adressen en verkooppunten voor vegetarische gestremde kaas belangrijk genoeg voor de blog, als u er meer weet gaarne een berichtje.ps Ook met kruiden knoflook en bieslook, het staat ook aangegeven op de verpakking
    AH alle biologische kazen
    AH Tophat Cheddar
    AH zachte roomkaas
    AH Westfriese kruidenkaas
    Apetina blokjes in pekelwater
    Apetina feta in olie
    Apetina feta en olijven in olie
    Arla Broodzuivel met tzatziki smaak
    Arla Broodzuivel met ananas
    Arla Broodzuivel Toscana
    Arla Danablu 125 gr
    Arla Danablu in plakjes
    Arla Finello Pizzakaas
    Arla Finello Mozzarella Light
    Aurora: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Bastiaansen: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    BioCumulus: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Biofarm Originele Griekse biologische feta
    Bleu de Wolvega blauwschimmelkaas
    Boursin Light (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Boursin Naturel
    Boursin Poivre (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Brodowin mozzarella
    Buurackers feta naturel
    Buurackers feta tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    De 3 Geitjes: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Doolin: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Enzo mozzarella
    Euroshopper brie
    Euroshopper kruidenkaas, (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Groene Koe jong
    Groene Koe jong belegen
    Hanedoorn feta
    Hanedoorn Sheep
    Hansketien feta
    Hansketien feta basilicum
    Hansketien feta rozemarijn
    Hooidammer: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Jumbo, alle biologische kazen
    Klaver Fenegeriek
    Klaver Mosterd & Peper
    Klaver Rucola
    Klaver Nagelkaas
    Klaver Westfriese Kruiden
    Klaver Gember
    Klaver Sambal
    Klaver Wasabi
    Klaver Contadino
    Klaver Contadino di Capra
    Klaver Olive Oil
    Klaver Pesto (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Klaver Premium
    Klaver Noord-Hollandse 50+
    Latois cottage cheese (zie recept)
    Leerdammer original
    Leerdammer lightlife
    Leerdammer caractère
    Loverendale Jong
    Loverendale Jong-belegen
    Loverendale Belegen
    Loverendale Brandnetel
    Loverendale Komijn
    Loverendale Tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Loverendale Wortel-kruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Loverendale Fenegriek
    Loverendale Jong
    Loverendale Brandnetel
    Loverendale Komijn
    Loverendale Tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Loverendale Wortel-kruiden
    Loverendale Fenegriek
    Loverendale Gouda jong (gepast.)
    Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.)
    Loverendale Gouda belegen (gepast.)
    Loverendale Gouda jong (gepast.)
    Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.)
    Loverendale Gouda belegen (gepast.)
    Mascarpone
    Öma cottage cheese
    Öma mozzarella (nakijken of dit van buffelmelk is)
    Patria: haloumi
    Philadelphia Naturel
    Philadelphia Naturel Light
    Philadelphia Kruiden
    Philadelphia 3-Pepers
    Philadelphia Paprika & Kruiden Light (waarschijnlijk met knoflook etc)
    Port Salut
    Ravenswaard: alle kleine kazen (4-5kg) zijn wel vegetarisch en de grote (10-12kg) niet
    Saanenhof: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Terschellinger: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Thor Heste feta met groene kruiden (knoflook?)
    Trenta
    Van Houwelingen: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Viva Natura - naturel 50+
    Viva Natura - honing-klaver
    Weerribben: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Zuiver Zuivel: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
    Voor verkoopadressen:
    AH: Albert Heijn
    Aurora: Aurora
    BioCumulus: Groothandel Udea BV
    Biofarm: Groothandel De Nieuwe Band
    Bleu de Wolvega: Groothandel De Nieuwe Band
    Boursin: Boursin
    Brodowin: Groothandel Odin
    Buurackers: Zorgboerderij Buurackers
    Doolin: [onbekend]
    Enzo: Aldi
    Euroshopper: Albert Heijn
    Frico: Frico
    Groene Koe: Campina
    Hanedoorn: Aurora
    Hansketien: Groothandel De Nieuwe Band
    Hooidammer: Kaasmakerij Henri Willig BV
    Jumbo: Jumbo supermarkten
    Klaver: Klaver Kaas BV
    Latois: Groothandel Udea BV
    Leerdammer: Bel Group Nederland
    Loverendale: Loverendale
    Öma: [onbekend]
    Philadephia: Kraft Foods
    Port Salut: Bel Group Nederland
    Terschellinger: Biologische kaasfabriek De Terschellinger
    Thor Heste: Groothandel De Nieuwe Band
    Viva Natura: Aurora
    Trenta: Westland Kaasspecialiteiten B.V. en Zijerveld & Veldhuyzen BV
    Zuiver Zuivel: Campina
    Jumbo supermarkt jonge kaas voorverpakt 400 gram vegetarisch gestremd

    Recept. Cous cous bereiden vegetarisch

    Bereiden voor 4 personen

    1. Kook 500 ml water. Strooi 300 gram couscous in een schaal en schenk het water erop. Laat 5 min. wellen. Roer de korrels met een vork los. En klaar.

    Recept Gevulde kool bladeren met gerst

    wat grote koolbladeren                                                                                         2 rode paprika's
    75 g gerst
    350 ml water
    1/2 tl gemalen korianderzaad
    1/2 bos gehakte peterselie
    1.groene peper

  • Spoel de gerst goed onder stromend water in een zeef, breng het water aan de kook
  • Kook de gerst in ongeveer een klein uur op een klein pitje met deksel op de pan, doe even voor tijd de koolbladeren er boven op. Laat na het koken de gerst even uitstomen, met het gas  uit en een schone theedoek tussen deksel en pan
  • Vet een ovenschaaltje waar minimaal 4 koolrollen inpassen in en verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden
  • Snij de paprika's in de lengte in repen en verwijder de steel en zaadlijsten en zaadjes. 
  • Doe de gekookte gerst in een schaaltje en voeg de peper, peterselie en het gemalen korianderzaad toe. Meng deze goed door elkaar
  • Verdeel het gerstmengsel in 4 leg deze op de kool bladeren rol de paprika mee en rol of vouw ze verder dicht .
  • Leg de gevulde kool bladeren voorzichtig in de ingevette ovenschaal
  • Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 10 tot 15 minuten goed garen Zet dan de oven uit en laat de schaal met de kool rollen nog ze 10 minuten staan.
  • Tip houdt 5 a 6 grote kool bladeren voor dit hoofd gerecht apart,groen of rood maakt niet uit, en haal de dikke nerf er gedeeltelijk uit. ps  Als u rode kool bladeren gebruikt dan groene paprika. Dit recept is creatief eigendom en alleen voor privé en familie gebruik.