woensdag 24 november 2010

Gespot, religieuze en volkskunst


scan0012gevonden op de speurtoct naar benodigdheden voor mijn boekje
Ik was aan het surfen en zocht naar E boeken. Digitale documenten (pdf) die ik of lees of de download link hiervan op deze of een andere blog publiceer. Kan er niet meer mee doen dan deze boeken over religie en yoga in digitale vorm op deze manier wat meer bekendheid te geven. En dan kom ik leuke dingen tegen.Zoals deze kaart
Ook voor de E Book reader,epub en meer Bhakta Piet(er)

zaterdag 20 november 2010

Vegetarisch eten met vleesvervangers de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden per dag.

Tabel 1 - Aanbevolen hoeveelheden per dag voor kinderen
1 tot 4 jaar
4 tot 12 jaar
12 tot 20 jaar
Melk (producten)
200 à 300 ml
300 à 450 ml
300 à 450 ml
Kaas
10 gram
10 à 20 gram
20 à 40 gram
Vleesvervangers
of 70 gr tempé / tofu / vleesvervanger
of 50 à 75 gr seitan/ peulvruchten (gaar)
of 25 à 40 gr noten
of 70 gr tempé / tofu / vleesvervanger
of 50 à 75 gr seitan / peulvruchten (gaar)
of 25 à 40 gr noten 

of 70 gr tempé / tofu / vleesvervanger
of 50 à 75 gr seitan / peulvruchten (gaar)
of 25 à 40 gr noten
Boter/margarine
20 gr
20 gr
20 gr
Wat hebben volwassenen nodig?
De onderstaande hoeveelheden worden genoemd door het
Voedingscentrum; dit heeft een volwassene dagelijks nodig om gezond te kunnen leven. Bij de vleesvervangers wordt ervan uit gegaan dat deze de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 100 gram vlees vervangen.
Aan bevolen hoeveelheden per dag voor volwassenen
Melk
300 à 450 ml
Kaas
20-40 gram
Vleesvervangers
of 100 gr tempé / tofu / vleesvervanger
of 75-100 gr seitan / peulvruchten (gaar)
of 40 gr noten
Boter/margarine
20 gr

woensdag 17 november 2010

Verse kokosmelk voor saus

Neem een kokosnoot en slaat er een gat, laat het sap in een bak lopen in Verse kokosmelk wordt snel
bhakta Piet(er) vegetarische recepten
ranzig, daarom wordt een beetje zout toegevoegd om het een paar uur lang goed te houden. Een alternatief  de kokosmelk met een theelepel mais meel (opgelost in een beetje water, anders gaat het klonteren) te koken. Langzaam verwarmen en blijf tijdens een paar minuten constant roeren. Deze kokossaus is ook nog de volgende dag eetbaar.

Bubuh injin (zwarte rijstpudding)

Recept
Zwarte rijstpudding
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
Indonesische keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Koken
Soort gerecht: Dessert                                                                              Ingrediënten
110 gr. zwarte kleefrijst
75 gr. witte kleefrijst
2 pandanbladeren
1 liter water
1 ons bruine basterd suiker
1 blok Santen

Voorbereiding

Spoel beide rijstsoorten goed in ca 2 minuten, onder de lopende, koude kraan.
Laat het uitlekken.
Doe 1 liter water met beide soorten rijst en de pandan bladen + het blok Santen en de suiker in een pan met dikke bodem
Laat op matig vuur ca 40 minuten sudderen.

Bereidingswijze

Kruid met een snufje zout.
Haal van het vuur af en laat het afkoelen. Is er een toko in uw buurt dan kan u er goela djawa palmsuiker doorheen doen ipv de basterd suiker.De authentieke wijze is deze zoetigheid te offeren. Denk aan uw Godheid en bied het aan, dan smaakt het beter en is ook meer afgekoeld.

Kruimel appel taart






Techniek:
Appeltaart
Soort gerecht: zie boven

Ingrediënten
Appel : 3 zoetzure appels in blokjes gesneden, 4 eetl. suiker, 1 tl kaneel.
Deeg: 150 gram bloem, 125 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, mespunje zout

Bereidingswijze

De ingrediënten voor appelmengsel door elkaar mengen.De boter met twee messen in stukjes snijden door de bloem.  
Met de hand met de bloem mengen het een kruimig mengsel is. Dit op de appelmengsel doen.
Bak dit in een voorverwarmde oven een half uur bij 200 graden,

Blacka carob rice pudding

Blacka rijstpudding
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Pieter Franciscus keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Koken
Soort gerecht:
Nagerecht


Ingrediënten voor 6 personen
* 1 liter volle melk.
* 100 gram suiker.
* 500 gram (arborio) rijst.
* 100 gram carobe poeder.
*..snufje.kaneel.    *1 blik zoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de suiker in een pan met zware bodem op een laag vuurtje. En driekwart van de in de melk opgeloste carobe
voeg zodra de melk kookt de rijst toe en kook deze 20 minuten tot hij goed gaar is en alle melk heeft opgenomen.
afhankelijk van de gebruikte rijstsoort zult u er tussendoor wat extra melk moeten toevoegen,of aan het einde van de kooktijd een teveel aan melk afgieten.
voeg de kaneel  toe en schep deze zorgvuldig door de rijstpudding.
haal de pan van het vuur en doe de pudding over in een diepe kom.
strooi de rest van de gecondenseerde melk met de opgeloste carobe erin  erover en serveer warm. Tip neem wat hete melk om de gecondenseerde melk uit het blik te krijgen en los meteen het kwart carobe toe.

Serveertips

Een echt eigen nagerecht.
lekker met geklopte slagroom.

Zelf gemaakte aardbeien saus.

 
Een saus die vooAardbei_plantral koud wordt gegeven bij allerlei puddingen en ijs.
Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:                                                                            veggie keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Eenvoudig
Soort gerecht:
Sauzen/dressings

Ingrediënten voor 4 personen                                             Aardbei
                                                                                              (Fragaria)                                                                                 is een geslacht van bloeiende planten
                                                                   uit de rozenfamilie (Rosaceae),  



  • 2 el citroensap
  • 2 el appelsap
  • 50 gram suiker
  • Hulpmiddelen Staafmixer

    Bereidingswijze

    Maak aardbeien schoon, was ze en maak ze droog. Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze met de suiker citroensap en het appelsap in een pan. Breng alles aan de kook en laat de aardbeien op vrij laag vuur tot moes koken. Pureer de aardbeien in een blender of druk ze door een zeef. Laat de saus afkoelen.Tip de steeltjes met blad pas na het wassen verwijderen, dit komt de smaak ten goede.