woensdag 22 januari 2014
zondag 19 januari 2014
recept gebakken camember
gebakken kaas |
Dat is pas rijpe camembert, heerlijk en een afwisseling op het menu.
zondag 12 januari 2014
Alles wat we zijn
"Alles wat we zijn, is het gevolg van wat wij verlangen, vormen met onze gedachtes."
uitspraken van Siddharta Gautama Boeddha samengebracht, en gecompileerd door Bhakta Piet(er)
- -
woensdag 8 januari 2014
basis recept peulvruchten
zaterdag 28 december 2013
Zelfgemaakt brood
Recept 460 ,gram bd meel een zakje gist plus wat zout, en een schep suiker. Ik heb een nieuwe of andere oven nodig want deze kan alleen maar op de hoogste stand. Ondanks dat is het toch een goed brood geworden, ik heb het deeg 3 keer gekneed,, rijzen en dan kneden, en voor het de oven inging nog een keer licht doorgekneed en ingesneden wat een leuk effect geeft.
bhakta Piet(er)
EHBO middeltjes tegen keelpijn
Een zere keel, pijnlijk, of dicht, brandend gevoel, leuk is het niet, en hier de huismiddeltjes bij uitstek. Meestal al te vinden in de keuken.
Bij keelpijn. Drink geen warme melk of koud water, dit verergerd meestal de kwaal. Melk laat een laagje achter op je keel, bij een droge keel gebruik je melk.
De eerste en beste gorgel met zout water. Helpt goed bij een opgezwollen keel, lauw water een vierde theelepel zout. Meerdere malen per dag herhalen.
Appelazijn, een eetlepel en een eetlepel honing en een beker goed heet water. Kan zonder de honing ook. Warm drinken.
Salie thee heet water erop gieten, 20 minuten afgedekt laten staan, met wat zout een theelepel. zie link. Salie uit Gods EHBO kist
Gember, mijn favoriet, en niet alleen voor de keel. Vijf centimeter gember schoonmaken en fijn snijden, als u een vijzel heeft dan stampen water opzetten de gember erin, aan de kook dan nog vijf minuten net aan de kook houden, zeven
Kruidnagel, in de mond en op kauwen.Het speeksel in de mond houden.
Knoflook, een teen schoonmaken en op zuigen en kneuzen tegen de tanden aan.
Kaneel, water aan de kook brengen, kaneel de opgerolde versie erin, even laten staan en dan met groene thee erbij. En ongezoet drinken, leer het jezelf aan, soms honing erbij maar verder niets. En vooral de honing niet meekoken, eerst gedeeltelijk laten afkoelen en dan pas de honing erbij. Echt een hele goede mix. Dat gedeelte van ongezoet, is omdat het een verslaving is, suiker! Een psychise, iets van de geest, en als men het zonder niet lekker vind, zoals koffie met melk, dat is ook uw/jouw geest. Dan moet je het gewoon niet nemen, als jij dit niet zonder verdunning of extra smaakstof naar binnen krijgt. Zie ook de nadelen van suiker. bhakta Piet(er) Ananda Malik prabhu