vrijdag 30 november 2012

Er vroeg bij!

Alstublieft mijn kerstkaart, deze keer ben ik erop tijd mee, ik zal mijn familie de link hierheen toesturen ;). Maar dit gaat over een tekening die ik éven snel maakte in een kringloop winkel in 's-Gravenhage. Ik keek een kunstboek in met oude Vlaamse meesters, schilders dus, van hieruit de Lage landen, en tekende deze even snel na. Het geeft de sfeer weer, en deze is nog geen 10% van de grote van het origineel. Maar het is leuk om te doen, voor mij is het een oefening, maar wel leuk. Op deze manier heb ik er een beeld van . Ik kon er geen foto van maken! Dat mag niet, maar het mag wel vaak van het origineel, of anders een ansichtkaart er van kopen, en op deze manier kan ik naar de schets in het groot het op een doek schilderen, of in mixed media art stijl er verder aan werken.

dinsdag 27 november 2012

download link naar Mahabharatha

Veel studie materiaal, complete boeken in het Engels en duits, op deze site kan u echt veel origineel werk vinden van voor 1900.Hier de link. Voor degene die meteen complete hoofdstukken, boeken willen lezen op holy books de link staat hieronder vind u 12 files ter download. ps Ik heb deze zelf niet gelezen van holybook wel een gedeelte van de pdf file van het Ramayana ook op deze blog en dit is een hele oude vertaling uit 1892 naar het Engels Deze link leidt naar holybooks een site met veel matariaal

Sundara kanda, Ramayana van Valmiki pdf Engels uit1892

de embed code is verwijdert daar deze een pff reader nodig had die als toepassing van de explorer moet werken. Dus ik heb deze voor de veiligheid eraf gehaald u kun de pdf wel veilig download. mvg link naar Ramayana van Valmiki copieren plakken in de adresbalk als de link niet werkt http://ebookdatabase.net/the-ramayana-of-valmiki-sundra-kanda-304951735

Taart versieren, instructie fimpje


Hoe een taart op te maken, met marsepijn of creme. Een instructie filmp, hoe u dat kan doen, het kan ook met een cake, zie de tip van mij onder de instructie film, hoe het snijden bijna altijd recht gaat en goed lukt. Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Een tip om de taart horizontaal eenvoudig en strak te snijden, om de room of een laag creme, of vruchten aan te brengen.Leg de taart tussen 2 plankjes. Als u geen lang mes heeft! Is een stuk ijzergaren gaat het ook. Leg het mes op de plankjes, en gebruik deze als geleiding voor het mes of draad, dan krijgt u even dikke plakken. bhakta Piet(er)

woensdag 21 november 2012

Recept. Zelf kookroom maken! Door bhakta Pieter

Kookroom men ziet het in de supermarkt vaak in kleine plastic flesjes! Maar staat u er wel eens bij stil vooral door de aankomende feestdagen dat u het makkelijk zelf kan maken?
En ook nog goedkoper en milieuvriendelijker, en u spaart Krishna zijn elementen!
Kookroom maken
U neemt 50ml room en doet er iets meer melk bij, u kan er dan nog wat bloem bijdoen, of tapioca indien aanwezig. Deze kookroom is fijn om mee te binden en schift niet.
Gebruik het eens voor een pasta saus, met wat meer melk warm maken en wat geraspte kaas erdoor.En naar gelang de hoeveelheid wat oregano, een theelepel chili vlokken of poeder dan een een halve theelepel. Een zakje pizzakruiden doet ook wonderen voor een pastasaus. Tip maak voldoende pastasaus voor 2 a 3 keer en vries het in porties in.
Uw dienaar in deze Bhakta Pieter

Tofu met yoghurt kaastaart, vegetarisch

 

Ingrediënten:

  • 300 g (Griekse) yoghurt
  • 300 g bosbessen
  • 250 g biscuit bv Maria koekjes.
  • 250 g room kaas
  • 250 g tofu
  • 150 g boter
  • 60 g suiker
  • 1 1/2 eetlepel agar-agar poeder
  • 3 theelepels kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ° Conventionele Verwarm, snijd de tofu in kleine blokjes, dan fijn pureren. Neem de ei vrije biscuit doe deze in een stevige zak van papier of iets dergelijks.Neem een deegroller of lege fles en rol de koekjes tot een grof poeder.  Doe de boter in een kleine pan op het fornuis, vloeibaar laten worden, dit  met de koekjes in een kom en door elkaar heen mengen. Neem dan een springvorm (ø ca. 22-24 cm) dik en stort de massa in de springvorm en gelijkmatig verspreiden en aandrukken, neem de achterkant van een lepel hiervoor want het is heet! En dit gaat  in de hete oven, en ongeveer 10 minuten bakken, laat de bodem afkoelen en doe de bosbessen erop. Voorbereiding van de agar ager volgens aanwijzingen op de verpakking Tofu crème, room kaas, yoghurt en suiker samen tot een romig geheel mengen. Voeg snel de agar agar eraan toe, roer nog even goed en giet het mengsel over de bosbessen op de taart basis. De taart in de vorm laten ten minste 2 uur, of bij voorkeur 's nachts in de koelkast. Net voor het opdienen, de kaneel op de taart strooien, Verwijder de springvorm, en snijd de taart in tien gelijke punten. En dan garneren met de resterende verse bessen en opdienen.

maandag 19 november 2012

Het juiste recept

Gebeden, kant en klaar, ik was een of twee weken geleden in een mandir, en hoorde vanuit de keuken, een aanroep! Oh Krishna laat het lekker wezen,laat het alstublieft smaken! ik kon haar Krishna zijn antwoord op deze kreet wel geven, werk volgens het recept, neem de juiste hoeveelheid ingrediënten en volg de instructies. En houd de aandacht bij het koken (bhakti) en het gaat goed. En vooral weer naar het recept. De Gosvami's uit Vrindavana maakten met Raghunatha dasa Gosvami als voorbeeld. Maakte tegen ieder die bij hem kwam zijn pranama's, ik las ergens dat sommige van hen meer dan 1000 maal hun eerbetuigingen per dag brachten dandevats, pranama mantra's dat zijn dus de voorbeelden, maar vaker wordt verteld dit hoeft vandaag de dag niet meer, die regels zijn van vroeger! Wij zijn moderne gelovigen die vegetariër zijn, en diervriendelijk, en toch dragen er veel lederen schoenen, of deze nu van varkens of runderleer gemaakt zijn weten wij vaak niet, men mag geen dier doden, geen vlees ervan dragen, verkopen of verdelen, of bereiden (vedisch)? Hoe is dit dan mogelijk, de vellen van de mrdanga zijn van leer, maar ahimsa (geweldloos verkregen) van een natuurlijke dood gestorven koe, van een lijk dus, tussen haakjes de lievelingen van Sri Krishna, go = koeien, Govinda. En een truitje van wol, is ook heel prettig dragen, maar schapen vinden scheren ook niet altijd even fijn. Maar heeft u erover nagedacht, hoe kan een Krishna bewuste vegetariër leren schoenen kan dragen? Het meest karma vrije antwoord is ze stonden naast de asbak, dat staat beschreven in het Srimad Bhagavatam , hij liep over de weg daarlangs lag een doek, wikkelde deze om zich heen en liep verder, Dit staat ook in de Bijbel God legt wat je nodig hebt op de weg, men ziet wat kleding het past trekt het aan zo ook met voedsel, voedsel weggooien is verspilling, of het moet bedorven zijn,. Goed  weggegooid voedsel is karma vrij, iemand gooit zijn deel weg! je koopt het niet, het is niet voor u verbouwt, of geoogst, of gedood of zelfs maar bereidt. Maar wel weggegooid of verspild! AC Bhaktivedanta svami heeft er ook aandacht aan besteed, nu naar die conversatie verspilt u maar niets, en eet vooral uw bord leeg.

Asvamedha herdacht.


De ashvamedha,een offer van koningen,hierboven een munt ontworpen door Samudragupta, om de Ashvamedha offering te herinneren, een soort gedenkpenning. De afbeelding aan de linkerzijde met het paard en aan de andere kant de koninging met de rituele benodigheden. Hieronder een afbeelding die een gebeurtenis beschreven in het Ramayana weergeeft, een Ashvamedha offering. Al aanvulling om te te onderstrepen dat dit een heel oude rituele gewoonte is door koningen uitgevoerd en hun echtgenote's. De echtgenote's de koninging en twee bijvrouwen, voerdenden een groot deel van het zuiverings ritueel van de Ashvamedha offering uit.

Daadkracht, wat u zegt kan ook waar zijn.


Daadkracht is de oplossing, men kan afwachten wat er gaat gebeuren omdat men denkt, meer verondersteld dat het onvermijdelijk is, en toch wel gebeurt. Op zijn Nederlands bij de pakken neer blijven zitten, niets uit je handen laten komen, en waarom? Diep in ons zit de criticus, de roddelaar van dat kan niet, bijna onhoorbaar maar toch. Deze analyticus in ons dagelijks leven, laat het dan afweten. Dit noemt men in sanskrit of Hindi manasah, de geest vertaald, alles wat wij doen wordt door deze analyticus afgewogen, zoals vluchten of vechten! Vechten kan ook inhouden, u verbaal weren. Dus op welke wijze manier te reageren, hoe het goed te doen, dat zit ook in uw levenservaring, opvoeding,programma. Maar, u moet dit wel naar boven blijven halen, oefenen, iets voor bereiden, betekend er van te voren aan denken, opschrijven, van hoe of wat ga ik het doen, net zoals beleefd zijn. Na een maand goedemorgen, en gaat u voor als voorbeeld, komt u beleefder over, en daardoor daadkrachtige manier. Men moet naar u luisteren, want u laat de ander al geen kans u op uw taalgebruik uit te sluiten,te discrimineren.
Laat u niet inpakken door slogans, een slogan is bijvoorbeeld, melk moet! Nu dit is achterhaald, er zijn duizenden, miljoenen veganisten, die na de moedermelk, nooit meer zuivelproducten, hebben gegeten of laat staan gedronken. Dit komt vanuit die analyticus die het weer laat afweten, door de meningen van anderen! A, men weet dat er veganisten zijn, die onderzocht zijn op botdichtheid op hogere leeftijd, wat bleek. Deze vrouwen hadden een zeer goede dus hogere botdicht, dan leeftijdgenoten in het algemeen. En medisch bewezen, vegetariërs 45% tot 60% minder kans hebben op kanker, 65% werd ook al neergezet, maar ondanks deze rapporten van gerenommeerde instellingen, blijft dat stemmetje van ik ben het zo gewend, mijn vader deed het, zijn vader deed het. Maar waar reed er toen een autobus? Hoeveel auto's stonden erin de straat? En met nadruk deze aten niet elke dag vlees! Geen geld voor tabak of alcohol,en vooral geen witte suiker. Echt u hoeft niet alles te kopen,of aan te nemen omdat een ander dit verteld, maar dat deed u toch al niet? ANP nieuws! Teksten als 'Roken is dodelijk' of foto's van zwartgeblakerde longen kunnen zelfs het tegenovergestelde effect hebben, waarschuwt onderzoeker Gjalt-Jorn Peters: 'Mensen die er niet van overtuigd zijn dat ze kunnen stoppen met roken, kunnen wanneer ze bang gemaakt worden in de defensie schieten en daardoor meer gaan roken. Dat kan niet de bedoeling zijn.' (anp) De eis van de Europese Unie dat er per 18 november alleen nog zelfdovende sigaretten mogen worden verkocht, stuit op kritiek. “Er is sprake van schijnveiligheid.” Patatverbod Amsterdam gaat niet door

donderdag 8 november 2012

Gedicht


regret= old pain, what have I done, or wrong carry this on your shoulders, keeping strong say only why have I? , It done, wrong why not never, never done, carry on carry on Vertaling spijt, oude pijn wat heb ik gedaan of fout gedragen op jou schouders, blijf sterkzeg alleeen waarom heb het gedaan het is gebeurt fout waarom nooit gedaan nooit gedaan draag het met je mee draag het met je mee spijt en berouw laten je in de kou, alleen gedaan gedaan fout gegaan draag en blijft gaan sterk waarom heb ik het gedaan blijft je dragen in je verdere bestaan, herhalen niet moe? Het brengt je nergens naar toe!Excuses en wat zeurt daarmee is het beurt

Als korrels zand in de wind.


het is allemaal verleden tijd, velen zijn mij ontvallen,waar zijn zij heen gegaan, als korrels zand op het strand, wordt mijn gemoed overmand door de vele gevallenen De wind blaast herinneringen in mijn geest, wat was er niet allemaal geweest. Maar net als de korrels zand, op het strand door de wind verdwijnen deze van hun plaats gezwind.

Gouden bladeren


lopend, door het woud zag ik wonderen nooit aanschouwd bomen van eeuwen,, eeuwen oud, met bladeren als van goud hopend op meer zintuigelijk genot, maakte ik daar de stroom van een kleine beek weer vlot, de blokkade in de herfst onstaan spoelde snel daar vandaan, steeds maar verdergaand. gedicht van Bhakta Pieter Ananda Malik, inspiratie kadamba kanani: woud van gouden bomen