vrijdag 30 november 2012

Er vroeg bij!

Alstublieft mijn kerstkaart, deze keer ben ik erop tijd mee, ik zal mijn familie de link hierheen toesturen ;). Maar dit gaat over een tekening die ik éven snel maakte in een kringloop winkel in 's-Gravenhage. Ik keek een kunstboek in met oude Vlaamse meesters, schilders dus, van hieruit de Lage landen, en tekende deze even snel na. Het geeft de sfeer weer, en deze is nog geen 10% van de grote van het origineel. Maar het is leuk om te doen, voor mij is het een oefening, maar wel leuk. Op deze manier heb ik er een beeld van . Ik kon er geen foto van maken! Dat mag niet, maar het mag wel vaak van het origineel, of anders een ansichtkaart er van kopen, en op deze manier kan ik naar de schets in het groot het op een doek schilderen, of in mixed media art stijl er verder aan werken.

Scrapkaart maken Janmastami

 

janmastami scrap grotere foto

scrapkaart janmastami

Ik hoop dat u de tekst net zo goed kan lezen als mij.
Deze kaart heb ik even snel in paint opgezet en hieronder de gebruiksaanwijzing. Als u de kaart meteen van papier wilt maken neem dan een geruit servet, u kunt ook een rode of blauw geruit servet gebruiken. Maar let erdan op dat de achtergrond van de foto bij de kleuren past! En let op bij het gebruik van een servet alleen het bovenste laagje gebruiken. Ik rol als ik deze op een stuk dik papier plak deze na met een lege fles, dan wordt het goed vlak. Maar verder met de voorbeelden met paint gemaakt.

scrapkaart janmastami 2

Nog even de de eerste foto, hier gaat al het bovenstaande op, en dan krijgt u dit resultaat u kan er veel meer mee doen extra’s als linten of strookjes papier of meer tekst erop. Het staat u helemaal vrij. Met groet, namastee en Ohm shanti Hari, Haree Krishna Bhakta Piet(er)

 

janmastami scrap grotere foto

Het resultaat, het ging wat langer duren want door het overbrengen van mijn computer naar de Bhaktamagazijn, ging er wat mis de foto’s of beter afbeeldingen bleken verkeerd geschaald. Deze leken op het scherm groter, dan de weergave op de blog, dit kan men eenvoudig verhelpen, door in paint op formaat wijzigen te klikken en de afbeelding te vergroten met bijvoorbeeld 100%. .

dinsdag 27 november 2012

download link naar Mahabharatha

Veel studie materiaal, complete boeken in het Engels en duits, op deze site kan u echt veel origineel werk vinden van voor 1900.Hier de link. Voor degene die meteen complete hoofdstukken, boeken willen lezen op holy books de link staat hieronder vind u 12 files ter download. ps Ik heb deze zelf niet gelezen van holybook wel een gedeelte van de pdf file van het Ramayana ook op deze blog en dit is een hele oude vertaling uit 1892 naar het Engels Deze link leidt naar holybooks een site met veel matariaal

Sundara kanda, Ramayana van Valmiki pdf Engels uit1892

de embed code is verwijdert daar deze een pff reader nodig had die als toepassing van de explorer moet werken. Dus ik heb deze voor de veiligheid eraf gehaald u kun de pdf wel veilig download. mvg link naar Ramayana van Valmiki copieren plakken in de adresbalk als de link niet werkt http://ebookdatabase.net/the-ramayana-of-valmiki-sundra-kanda-304951735

Taart versieren, instructie fimpje


Hoe een taart op te maken, met marsepijn of creme. Een instructie filmp, hoe u dat kan doen, het kan ook met een cake, zie de tip van mij onder de instructie film, hoe het snijden bijna altijd recht gaat en goed lukt. Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Een tip om de taart horizontaal eenvoudig en strak te snijden, om de room of een laag creme, of vruchten aan te brengen.Leg de taart tussen 2 plankjes. Als u geen lang mes heeft! Is een stuk ijzergaren gaat het ook. Leg het mes op de plankjes, en gebruik deze als geleiding voor het mes of draad, dan krijgt u even dikke plakken. bhakta Piet(er)

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen