zaterdag 27 juli 2013

India's glory.foto

Op de foto klikken dan wordt die groter en kamn u de tekst lezen.

Paardenbloemen een heerlijk onderwerp, maar DIY molsla?

Bhakta's idee! Paardebloemen kweken, in een bak een bij een vierkante meter in een lage bak. Kom nou dat groeit toch al overal!Eh ja, maar wie staar er bij stil dat het goede en gezonde voeding is? Maar, waarom in een bak bhakta Pieter? Was de vraag, de uitleg of parvachan, het valt onder Dhanvantari de kruiden leer. Als ik het in een bak zaait, het heet eigenlijk inzaaien, als ik mij hierin niet vergist dan kan ik dit in een droog hoekje van de tuin of balkon doen, waar weinig gecultiveerd wilt groeien. En belangrijker ik kan de planten afdekken met doek als ze opkomen en dan heb je molsla een delicatesse, en dit kost 3 a 4 euro een bakje, in de B.D. winkel. Molsla, is het blad van paardenbloemen die door zand of aarde bedekt is geweest, en daardoor geen bladgroen heeft. Het voordeel hiervan de bladeren zijn zachter van smaak. En dit zelfde effect bereik ik op deze manier (denk hierbij even aan witlof of prei, daar scheppen of harken ze aarde tegen aan). Plus ik kan ze in de gaten houden zodat ik de bloemen er van af kan knippen voordat de paardenbloemen zich gaan uitzaaien. En als laatste Kan ik de wortels ervan er ook goed uithalen, om hiervan thee te maken.DIY do it your self, is een afkorting op het internet vaak gebruikt om aan te geven, dat kennis of informatie gedeeld wordt om dingen zelf te doen of maken. Ik vind dit uitstekend aansluiten bij bhakti, zelf brood bakken, voedsel bereiden, en veel zelfvoorziening. In onze omgeving staat het vaak vol met eetbare en gezonde planten die men onkruid noemt. En flink worden bestreden met gif, een nog betere goede methode hiervoor is om ze op te eten.. Bhakta Pieter. Zie ook mijn andere paardebloem artikelen, de geneeskrachtige werking, en lekkere recepten om te offeren. http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2013/07/taraxacum-officinale-paardebloem-of.html Recept met paardesla

Taraxacum officinale. Paardenbloem of paardesla, gezonder dan spinazie,

Paardebloem heeft een hoog  calcium gehalte, twee keer zoveel als spinazie. Het is ook hoog in vele andere vitaminen en mineralen, een hoog vitamine A en magnesium gehalte, hoger dan ander groen. Taraxacum, de Latijnse naam van de paardenbloem,. . De thee van de bladeren gemaakt gemaakt is een zeer goed en veilige diureticum die niet leidt een verlies van kalium tot. De paardesla op zijn Nederlands is een goed  hulpmiddel om gewicht te verliezen en bekend als een tonicum lente, die helpt bij het zuiveren van de winter toxines uit het bloed. De wortels zijn een goed middel om de lever te helpen ontgiften, door de wortel of thee wordt de gal beter gereguleerd lever kruid, die bijdragen tot de verhoging van de stroom van gal van de lever. Dit heeft goede  gevolgen voor de gezondheid, zoals betere spijsvertering, lagere cholesterol niveaus en eigenlijk door ontgifting die op zichzelf kan helpen pijn en stijfheid te verminderen , geestelijke duidelijkheid en verbeteren de algemene goed wordt. Het maakt ook een lekker kopje koffie vervangen.Tip: Bladeren zijn jong het beste en  in het voorjaar en vooral wanneer zij jong zijn en voor de  bloei. Door de bladeren te plukken krijgt u ook regelmatig jong (zacht) blad. De wortels  worden het beste verzameld in de herfst. Zowel de wortels en de bladeren kunnen worden gedroogd!  Om in de winter ook nog de paardenslabladeren te kunnen gebruiken voor thee, ook kunt u beiden invriezen. Oma had toch gelijk en de velen die dit inzamelden langs de bermen en sloten, minder waterachtig dan sla en goed vochtafdrijvend zoals ik las in een boek van Deepak Chopra, geneeskrachtige kruiden groeien overal, waar men ze  nodig heeft,. Deepak Chopra is een reguliere westerse arts en ayurvedisch arts, Ayurveda komt van Sri Dhanvantari de god van de geneeskunst. Dit is altijd op een natuurlijke basis, lees ook paardenbloemen sla lekker en gezond.

ook op deze blog

Recept: Bulghur salade, snel en gemakkelijk, door bhakta Pieter.

Ingriedenten Tijd 20 minuten. 4 personen 2 bekers bulghur, 2 bekers kokend water, 1 paprika, 1 theelepel Biber, 2 handen peterselie fijngesneden, 1 kleine komkommerpeper en zout naar smaak, 2 a 3 lepels olie wat zongedroogde tomaten, Bereiding Water aan de kook brengen , olie in de koekenpan, de paprika fijnsnijden, en met de peterselie even kort bakken ook de biber, (gedroogde rode milde pepervlokken bij de Turkse winkel). Voor de zongedroogde tomaten in olie, kan u ook verse harde tomaten voor nemen, wel rode, doe er dan wat oregano, of rozemarijn bij! Dit plus de komkommer mengt u er op het laats doorheen. In een gezellig ogende schaal op tafel.Doe er geroosterd brood bij, neem oud brood dat laat zich beter roosteren, en dat maakt de broodtrommel ook weer eens goed leeg. In het Srimad Bhagavatam staat, Dat degene die op de Hemelse planeten verblijven door hun offeringen, als hun spiritueel tegoed op is vallen zij van hun verheven staat terug naar de lagere planeten, en gaan dan op in het graan en worden dan als brood door de mensen gegeten, het laatste is waarschijnlijk uit het commentaar. Onderzoek, research en het proeven. Door Bhakta Pieter.

Paardebloemen sla. Dhanvantari Ayurvidya op zijn Nederlands, Gezond en medicijn uit het EHBO kistje van de schepping.

Paardebloemen extra gezond, wist u dat paardenbloemblad of paardensla- gezonder is dan spinazie dat het prima is tegen leverkwalen, omdat de lever sneller gezuiverd wordt van gifstoffen! Meer vitamine A, en het groeit bijna overal. Men kan de wortels invriezen, en zo de hele winter door de extra last van uw winterse kost van uw lever halen, thee van zetten (drogen kan ook). Recept: Pluk wat verse blaadjes een paar handen vol. Wat citroen sap en olie, peper en zout naar smaak, mengen en klaar, neem wel jong blad hiervoor. U kan het ook als ingriedenten bij andere salades gebruiken. Met bijvoorbeeld ijsberg sla en wat fijngesneden paprika. Nog een recept op deze basis! Een kom bulghur en daar een kop kokend water op. afdekken en zo ongeveer 10 minuten laten staan, dan kan u wat kruideger maken door de paprika kort te bakken in de olie met peper en zout, en een handvol fijn gesneden peterselie erbij, alleen even fruiten dit door de bulghur heen, met de paardensla mengen en een half komkommertje dit is voor ongeveer twee personen. voor vier personen twee koppen bulghur nemen, en ook twee koppen kokend water! Dit recept als salade opdienen. Tip met gegrild brood erbij ingewreven met wat olie waar u een pepertje en of tomaten in heeft gebakken.
Foto by Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen (List of Koehler Images) [Public domain], via bhaktamagazijn

dinsdag 23 juli 2013

Realisatie van een mede ziel.Column

Een ontmoeting met een reiziger, het leven is als een brug, die men moet oversteken, geen huizen erop bouwen. schreef Osho in zijn boek naar teksten uit het nieuwe testament. Ik kwam een mede reiziger tegen, die niet in magie meer geloofde, hier zijn realisaties.

Net als veel anderen schreef hij wilde ik altijd al geloven in magie. Ik heb genoten van boeken waarin helden met zwaarden en magie, een grote rol speelden. Ik heb echter gemerkt dat, hoewel ze soms verbazingwekkende dingen deden, het ook weer vaak ongeloofwaardig was. Zodat ik nooit echt geloofd hebt dat magie een plaats had in mijn leven. Nu niet meer. Ik heb het niet over het soort magie die bergen of lichten, kaarsen ontsteekt maar een soort van magie die nog krachtiger is.
Ik heb ontdekt door meditatie en stilte :Ervaren dat ik niet een creatie ben van materie, maar een creatie van puur licht. Gedachten worden zeer licht, stabiel en gelukkig, en de wereld krijgt een geheel andere dimensie - een van licht - dat het leven zoveel rijker maakt.
Ik kan dingen laten gebeuren gewoon door te denken - geen fysieke dingen zoals het buigen lepels - maar eerder dingen die toevallig op het juiste moment bij de gedachte opkomt.
Soms kan ik gedachten van volkeren 'lezen, of misschien beter gezegd, de gevoelens vanuit hun hart. Dit helpt me accuraat inspelen op de behoeften van het hart, in plaats van alleen naar de woorden.
Het leven is zo veel gelukkiger als men geeft aan anderen en vrij is van de gebruikelijke wens van iets terug te krijgen van hen. Zelfs iets eenvoudigs als een glimlach kan geluk te geven. Als een geestelijk wezen, als het licht, kan iedereen  deze magie toepassen

maandag 22 juli 2013

Vragen en nog meer vragen, zijn gedachten de reden?

nindfulness bhaktamagazijn blogspot-com comic bhakta pieter

India, Kedarnatha tempel heeft gered tijdens Sjunami

NEW DELHI, INDIA, 14 juli 2013 (Nieuw Kerala): De doordachte bouwstijl van de Kedarnath tempel in Uttarakhand redde het tempel gebouw uit de 11e eeuw van enige ernstige schade tijdens de verwoestende overstromingen van vorige maand, vertelde een pers voorlichter van de Archaeological Survey of India (ASI)om er aan toe te voegen dat een waterkering zou worden gebouwd om het heiligdom te beschermen tegen eventuele toekomstige calamiteiten. "De veiligheid van de constructie ondanks deze ramp is vanwege de oriëntatie en de stijl van de bouw De koepels van de tempel zijn vergrendeld met elkaar met behulp van ijzeren klemmen;. Dat is waarom deze nog intact zijn Alleen losse en gebarsten stenen zijn van de tempel gevallen. "Een ander aspect van deze tempel is de noord-zuid oriëntatie. Meestal zijn tempels op het oosten of het westen gericht. Maar deze tempel ligt op het zuiden, dat is een zeldzaam verschijnsel. Het kan mogelijk zijn dat in de 11e eeuw de mensen hadden gedacht van de rollende stenen komen neer van het noorden of dergelijke calamiteit, vandaar een constructie zoals deze "voegde hij eraan toe.Ik kon er niet wijs uit worden, van de tekst rollende stenen wel dat de tempel stevig gebouwd is is, en dat ingang op het zuiden ligt, of gericht. Meestal staan de deiti's naar de kant van de opkomende zon met hun gezicht. Ter aanvulling in de wand vanwaar de zon opkomt is dan een steen weggehaald zodat de eerste zonnestralen op het gezicht van de deiti valt. En dan ging de eerste puja beginnen. research bhakta Pieter. bronnen Archaeological Survey of India (ASI. Hindu news. De Veda en een archeologisch boek wat betreft de de tempelsteen en tientallen sampradaya's (allemaal Vishnu) Kedarnath temple

Recept. Lassi niet de de hond maar een Indiase yoghurt drank .En ook een smoothie recept

Zoiets als Flisti anders maak ik reclame maakt u alla minuut zelf. Een restje yoghurt, een lepel aardbeien jam , een deel twee delen water, ik doe het meestal in het pak ter verduidelijking, als het pak yoghurt leeg lijkt  als u de bekers of borden gevuld heeft zit er vaak nog flink wat in, doe een beker water in het pak, de lepel aarbeien of andere jam erbij, pak dichtknijpen en dichthouden en schudden maar. Als het erg dik nog is, nog wat water erbij. En dan heeft u zelf gemaakte flisti of die Lassi weer.
U kan er ook een soort smoothie van maken per 200ml yoghurt een perzik zonder pit, en 300ml water, dan shaken of de blender tot het er van boven romig uit gaat zien. Hier kunt u ook verse aarbeien, banaan of zelfs een mango voor nemen. Citrus vruchten gaat het ook mee, maar dat gaat dan vaak schiften, maar voor de smaak maakt dit niet uit. Als u een mix maakt met als extra banaan erbij heeft u geen zoet niddelen nodig, en gebruik vooral geen witte suiker of ahornstroop erbij! Dat laatste voor de bhakta yogi mag naar de Indiase geschriften  niet geofferd worden. (Vedische kennis)t

woensdag 17 juli 2013

Yoghurt verschilt niet van de bron melk

clipped from www.dandavats.com

“Milk is transformed into curd by the actions of acids, yet the effect ‘curd’ is neither the same nor different from its cause, viz., milk. I adore the primeval Lord Govinda, of whom the state of Shambu is a similar transformation for the performance of the work of destruction.” (Bs. 5.45)


ksiram yatha dadhi vikara-visesa-yogat
sanjayate na hi tatah prthag asti hetoh
yah sambhutam api tatha samupaiti karyad
govindam adi-purusam tam aham bhajami

Manjari

Rupa Manjari, Rati Manjari,  Kamala Manjari, Nayana Manjari, Vilas Manjari, Ananga Manjari, Lavanga Manjari,

woensdag 3 juli 2013

Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben.


Gal.4:18, ‘Het is mooi als men altijd ijvert voor een goede zaak, maar dan ook altijd, en niet alleen als ik bij u ben.

zondag gaat Kortjakje naar de kerk is hier heel toepasselijk bij.Als men in het weekeinde naar de mandir gaat, en daar luisterd, zingt en eet.Teksten uit het heilig geschrift vol vuur naar boven komen. Zijn die vurige of ijverige slogans snel verdwenen bij het woord elke dag. Elke dag een uur lezen, 16 rondes en om vier uur beginnen. Puja, strikt vegetarisch, o ja ook nog denkt 24 uur per dag aan mij, of altijd! Maar de vedische dagen hadden 32 uur naar een pandit! Dus het is denk constand aan Mij. Dat is de reden dat men japa doet, om te herinneren. Maar 64 rondes was te veel, naar de westerse tak, en het werden er zestien. Maar ook hier hebben er velen moeite mee. Men moet werken, en kan niet zo vroeg op. UItzonderingen zijn er altijd, maar wie men volg in deze? Men volgt iemand zijn voorbeeld, maar in welke dingen, drie uur lezen per dag? Drie uur slapen? Dat kan men niet hoort men dan vaak. Ik las over discipelen, geen sannyasi, de een stond of staat elke dag om twee uur op nog in de nacht, om zijn vier en zestig ronden te doen. En zo zijn er meer, maar vaak is men te moe. Maar vraag ik mij af, wat betekend dan het lichaam niet zijn of geest.Ik ben maar een leek, niet geinitieerd in dit gebeuren, dit verteld men mij steeds, bij dit soort vragen of loopt weg.Ook de zegen van Parikshit hij wist dat hij na zeven dagen zou sterven, nou zegen zou u net als mij kunnen denken!En de maharaja, koning Parikshit ging naar de oever van de rivier zitten vasten, zich voorbereiden op zijn dood.En toen kwam Suka deva gosvami en deze vertelde al die dagen lang het Srimad bhagavatam. En na die zeven dagen ging de koning uit het lichaam, hij overleed.Waarom verteld men zoiets? Men is gek op dit soort vertellingen, vroeger ging men dood, en voordat kwam ereen heiligen langs, weg stilte meditatie.

De reden is als ik mij het goed herinner dat men niet weet wanneer men overlijdt. Dus gebruikt u tijd goed! Zoals koning Parikshit maharajo om naar het Srimad bhagavatam te luisteren, of te lezen, mag van mij ook naar het Ramayana zijn, dat geeft hetzelfde effect. Maar al weet men dit, men gaat vrolijk verder met cursussen, opleidingen voor econoom te worden, of vliegtuig Ingenieur.Ik schrijf deze keer niet verder over dat werken voor een pensioen.In het verband met koning Parikshit, of heeft u ook zo een zegen gehad? Ik las van de acarya dat een spiritueel persoon maar voor drie maanden vooruit planning maakt, maar wie volgt hem hierin (schrijven mag).Na die drie kan u er weer drie doen. Misschien begrijpt u nu waarom die tekst uit de bijbel Galaten 4-18 hier boven staat. Misschien herinnert zich men die tekst van de acarya over dat seva, vooruitgang in Krishna bewuste activiteiten niet verloren gaan, zodat men deze kan voortzetten beter dan het andere.