maandag 30 januari 2017

Vasten bleek al van invloed te zijn op

http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_18/nummer_9/nieuwsbericht_1140/helpt-vasten-tegen-ms.html
Vasten bleek al van invloed te zijn op een aantal chronische ziekten, zelfs op kanker. Nu kan MS (multiple sclerose) waarschijnlijk ook aan die lijst worden toegevoegd.
Zeven dagen vasten en daarna een halfjaar een mediterraan dieet volgen, zorgen voor een vermindering van de auto-immuniteit (als het lichaam eigen weefsels aanvalt) en herstel van de myeline schede (die de zenuwcel uitlopers omhult). Bij MS-patiënten vallen de T-cellen de myelineschede aan, die daardoor de beschadigingen vertoont die kenmerkend zijn voor deze ziekte.
Verder lezen. 
#vasten, Ook suikerziekte is in het nieuws gekomen in het verband met vasten, het werd aangeraden te vasten en te sporten! Dat dit vreemd genoeg weerstand oproept, terwijl de berichten in de media hier nogal positief over waren. Het schijnt echt zo te werken dat het suiker gehalte zich normaliseert!

vrijdag 6 januari 2017

Oud hollandse kost blijkt superfood!!

bron: consumehealthyfood
bieten-beets
Rode biet (of bieten) is een groente met een diep donkere rode kleur en zoete en je proeft bijna het ijzer er in. Bieten worden gekookt en als groenten er bij. En ook in de vorm van salades en power drank. En als kleurstof in allerlei

Opmerkelijk is dat men wel weet dat bietjes gezond zouden zijn , maar niet dat ze net als peentjes goed voor de ogen zijn. Meestal wel de grap van heb jij ooit een konijn met een bril op gezien? Dat kom omdat ze worteltjes eten! Nog meer voordelen van regelmatig bieten eten zijn, tegen vet opstapeling in de lever. En het werkt mee aan een goede darmfunctie, maar in alles is het zo dat gezond eten op zich, minder vet en vlees. Geen tot matig alcoholgebruik. En ook niet roken.

Door wekelijks meer bieten te eten, dat is voor mij al een keer, ik ben er niet zo op, dus ik neem gewoon een gekookte biet. En die eet ik zo op. Een gevarieerde voeding, met voldoende veels zorgt al voor een goed darmfunctie.

De plant bevat vitamine B, calcium, magnesium ijzer, kalium en koper, en andere essentiële voedingsstoffen

    Verbeter uw bloedcirculatie, effectief voorkomen van hart- en vaatziekten;
    Zorg voor je lichaam met veel energie;
    Angst voorkomen dankzij de aanwezigheid van betaïne en tryptofaan;
    Bestrijdt vrije radicalen in het lichaam vanwege de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen

Deel met ons uw gedachten en reacties hieronder. Dank je wel voor het lezen en delen door het lezen van deze blog post.

Voor meer berichten over gezonde voeding, recepten, en artikelen over aandacht training, meditatie en yoga . Bezoek dan op regelmatige basis www.bhaktamagazijn.blogspot.nl of mijn facebook pagina helendwandelen @wiccabewustzijn. En deel deze informatie gerust met vrienden, kennissen en collega's. En vergeet ze vooral niet te verwijzen naar deze site!. Admin  

zondag 1 januari 2017

vegetarisch recept: Spitskool met Mie ovenschotel.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Spitzkohl-2.jpg/300px-Spitzkohl-2.jpg
spitskool foto wikibooks



⦁    Ingrediënten
⦁    1 grote spitskool
⦁    250 gr sojabrok of tofoe
⦁    250 gr mie
⦁    75  gr  geraspte kaas
⦁   2 eetlepels ketjap
  •     1/2 EL afgestreken kerrie,   
  • 1th l asatoefida  (hing) staat gelijk aan 2 tenen knoflook
  • zout en peper naar smaak toevoegen
 Gerecht voor 3 a 4 personen

Bereiding:                                                                                                                                               Snijd de spitskool fijn in dunne repen, dan even wassen. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen de tofu rullen, even los maken en bakken (met een gedeelte van de ketjap en kerrie, zout en peper), haal de tofoe er uit en bak de spitskool. En laat die circa 7 a 10 minuten bakken onder voortdurend omscheppen. Voeg rest van de kerrie, ketjap en de hing toe en laat nog circa 5-7 minuten doorbakken. Zet het vuur uit en verwarm de oven voor op 150 graden.
De soja brok een avond van te voren in de week zetten. (Ik doe dat meestal in groenten bouillon, vindt ik lekkerder) De volgende dag laten uitlekken, En als die goed uitgelekt is om en om bakken, dus net als de Tofoe! De Tofoe kan ook van te voren gemarineerd worden in de ketjap en kerrie. Persoonlijk neem ik masala voor dit soort gerechten, aangezien het waar ik woon het goed te verkrijgen is. En voordeliger 250 gram kost ongeveer  1.50

Vet een ovenschaal in met olie of margarine. En  breng de inhoud  van de  wok naar de ovenschotel over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en laat het nog circa 30 minuten in de oven koken. Doe hier en daar nog wat margarine of olie boven op de schotel. Om aanbranden te voorkomen leg aluminium folie er boven op, dan wordt alleen de kaas vaak niet goudgeel!