zondag 1 januari 2017

vegetarisch recept: Spitskool met Mie ovenschotel.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Spitzkohl-2.jpg/300px-Spitzkohl-2.jpg
spitskool foto wikibooks



⦁    IngrediĆ«nten
⦁    1 grote spitskool
⦁    250 gr sojabrok of tofoe
⦁    250 gr mie
⦁    75  gr  geraspte kaas
⦁   2 eetlepels ketjap
  •     1/2 EL afgestreken kerrie,   
  • 1th l asatoefida  (hing) staat gelijk aan 2 tenen knoflook
  • zout en peper naar smaak toevoegen
 Gerecht voor 3 a 4 personen

Bereiding:                                                                                                                                               Snijd de spitskool fijn in dunne repen, dan even wassen. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen de tofu rullen, even los maken en bakken (met een gedeelte van de ketjap en kerrie, zout en peper), haal de tofoe er uit en bak de spitskool. En laat die circa 7 a 10 minuten bakken onder voortdurend omscheppen. Voeg rest van de kerrie, ketjap en de hing toe en laat nog circa 5-7 minuten doorbakken. Zet het vuur uit en verwarm de oven voor op 150 graden.
De soja brok een avond van te voren in de week zetten. (Ik doe dat meestal in groenten bouillon, vindt ik lekkerder) De volgende dag laten uitlekken, En als die goed uitgelekt is om en om bakken, dus net als de Tofoe! De Tofoe kan ook van te voren gemarineerd worden in de ketjap en kerrie. Persoonlijk neem ik masala voor dit soort gerechten, aangezien het waar ik woon het goed te verkrijgen is. En voordeliger 250 gram kost ongeveer  1.50

Vet een ovenschaal in met olie of margarine. En  breng de inhoud  van de  wok naar de ovenschotel over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en laat het nog circa 30 minuten in de oven koken. Doe hier en daar nog wat margarine of olie boven op de schotel. Om aanbranden te voorkomen leg aluminium folie er boven op, dan wordt alleen de kaas vaak niet goudgeel!

Geen opmerkingen: