dinsdag 22 januari 2013

Festival in Afrika

Door Parasuram das, vertaald door bhakta Piet(er) De video is opgenomen in Nairobi in de jaren 90s. Tribhuvanath prabhu en zijn team organiseerde dozijnen festivals in Oost Afrika. Afrika is geen eenvoudig land zelfs op een festival kan nog van alles mis gaan, na de kirtan. Wij waren aan het inpakken en er werd prasadam verdeelt kichori in plastic zakken, de toegewijden vandaar wilde de melk in kleine kartonnen pakjes niet uitdelen, en de mensen werden boos en wij werden bekogeld met een regen van stenen verdreven

De Pag/ Distar/ Tulband

De Sikh tulband, beeft u zich wel eens afgevraagd hoe men deze omdoet? Nu klik op deze link en u ziet een foto reportage in PDF formaat in het Nederlands En ook het hoe en waarom van deze tulband,hier een intro De Pag/ Distar/ Tulband We dragen de pag gedeeltelijk om ons lange haar te bedekken en ook uit respect voor God's schepping. Het is een symbool dat heilig is aan ons geloof en onze Goeroes hebben ons opgedragen het te dragen.

vrijdag 11 januari 2013

Srimad Bhagavatam 5 10.7

Bhaktivedanta VedaBase: Śrīmad Bhāgavatam 5.10.7

atha punaḥ sva-śibikāyāḿ viṣama-gatāyāḿ prakupita uvāca rahūgaṇaḥ kim idam are tvaḿ jīvan-mṛto māḿ kadarthī-kṛtya bhartṛ-śāsanam aticarasi pramattasya ca te karomi cikitsāḿ daṇḍa-pāṇir iva janatāyā yathā prakṛtiḿ svāḿ bhajiṣyasa iti

SYNONYMS

atha — thereafter; punaḥ — again; sva-śibikāyām — in his own palanquin; viṣama-gatāyām — being unevenly carried because of Jaḍa Bharata's not walking properly; prakupitaḥ — becoming very angry; uvāca — said; rahūgaṇaḥ — King Rahūgaṇa; kim idam — what is this nonsense; are — O fool; tvam — you; jīvat — living; mṛtaḥ — dead; mām — me; kat-arthī-kṛtya — neglecting; bhartṛ-śāsanam — chastisement by the master; aticarasi — you are overstepping; pramattasya — who are almost crazy; ca — also; te — your; karomi — I shall do; cikitsām — proper treatment; daṇḍa-pāṇiḥ iva — like Yamarāja; janatāyāḥ — of the people in general; yathā — so that; prakṛtim — natural position; svām — your own; bhajiṣyase — you will take to; iti — thus.

TRANSLATION

There after, when the King saw that his palanquin was still being shaken by the carriers, he became very angry and said: You rascal (fool is the woord voor woord vertaling), what are you doing? Are you dead despite the life within your body? Do you not know that I am your master? You are disregarding me and are not carrying out my order. For this disobedience I shall now punish you just as Yamarājam staat dat hij met een stok hem zal slaan, the superintendent of death, punishes sinful people. I shall give you proper treatment so that you will come to your senses and do the correct thing.
Deze tekst heeft men verkeerd geïnterpreteerd tijdens het overzetten het editor werk zoals de guru al vermeld men moet zijn woorden letterlijk overnemen.En dit niet naar een lezing aanvullen goed Nederlands vertaald zegt Rahuna ik zal met een stok in de hand tuchtigen Dit laatste is degelijk Nederlands taalgebruik daṇḍa-pāṇiḥ iva danda stok panih inde hand houden naar de vedabase en pramattasya staat niet in de Monier Williams dictionairy daṇḍa-pāṇiḥ iva Kijk dat het naar een Indiaas gezegde is des duivels wezen, maar dat is geen taalgebruik voor een westerse gelovige, naar de westerse religieuze leer opgevoed spreekt men die namen niet uit, om de zwarte heer niet op te roepen.

E nummers, voedseladditieven

<cite>Food-Info.net> E-nummers of additieven : door de EU goedgekeurde hulpstoffen.</cite>: "
De definitie zegt het is veilig voor de gebruikte toepassing. Niet alle stoffen zijn even veilig, sommige zijn ook omstreden. Helaas is het soms echter noodzakelijk om die stoffen te gebruiken. Sommige conserveermiddelen (zoals benzoëzuur), E210 zijn omstreden. Benzoëzuur, E210 is weliswaar een natuurlijke stof. Cranberry's of beter Veenbessen bevatten van nature meer benzoëzuur dan volgens de norm toegestaan zou zijn !), maar is niet volledig veilig. Het is echter een noodzakelijk conserveermiddel voor stoffen die zeer gevoelig zijn voor schimmel bederf, zoals pindakaas. Van nature kunnen in pinda's schimmels voorkomen, die veel gevaarlijker stoffen aanmaken dan benzoëzuur, aflatoxines genaamd, een zeer kankerverwekkende groep stoffen). Benzoëzuur blijkt het meest effectief om deze schimmels te voorkomen en mag daarom dus gebruikt worden
"Ikzelf ben in de pindakaas die ik koop nooit zo een additief of e nummer tegen gekomen (op het etiket moeten de ingriedenten als E nmr's vermeld worden). Maar hieruit blijkt dat wat in de geschriften staat dat men prasaad niet langer dan 2 dagen moet bewaren en dan weggooien serieus moet worden gnomen. Meestal komen deze tips modern gezegd van ervaringen uit het dagelijks leven. En zijn deze eerder van Srimati Sacci devi afkomstig dan van de zoon. Wat ook vaak over het hoofd gezien wordt dat moeder ook een guru is!


















Vedisch nieuws,Haree,Krishna,Rama geen official Iskcon niews, bhakti nieuws

Recept, vegetarische Risotto met zilvervlies rijst

Recept, vegetarische Risotto met zilvervlies rijst 2 ltr groentebouillon 100 gram sperziebonen, in stukjes 2 groene paprika 50 g verse doperwten, of diepvries 1 winterpeen in kleine blokjes 6 tot 8 stengels bleekselderij, in kleine blokjes 100 g olijfolie 400 gram Zilvervliesrijst, zout en peper Parmezaanse kaas
Recept, vegetarische Risotto met zilvervlies rijst.Echt met zilvervlies rijst maakt u de beste risotto, en veel gezonder, zilvervlies rijst wordt ook bruine rijst genoemd het is het verschil tussen een witte boterham en een snee volkorenbrood, dus offer de witte rijst aan de vogels en koop zilvervlies rijst een wetenswaardigheid in China ging men op de witte rijst over na de oorlog dacht ik, toen kregen veel kinderen een oogkwaal. En dit bleek te komen van de overstap van zilvervlies naar witte, of beter geslepen rijst, de vitamine was ervan af door het slijpen.. Groenten bouillon aan de kook brengen, de sperziebonen schoonmaken, peen snijden en de peen eerst even aanbakken. Wat later de sperziebonen erbij, en dan de bleekselderij en de paprika, hoe langer het moet opstaan hoe grover u de bleekselderij snijdt. De rijst in een bakpan met olie glazig bakken, dan een soep lepel groenten bouillon erbij, als deze in de rijst is getrokken of gezogen, weer een scheut of lepel bouillon erbij, bijna droog? Dan dit herhalen doe nu de groenten erbij en een deksel erop. Dit blijven herhalen tot de rijst gaar is. Even offeren, of bidden en dan opdienen. Bedenk dit, in Italië is dit een godenmaaltijd,en een teken dat men het goed heeft. Eerst wat vocht erbij dan de groenten, de doperwten kan u op het laatste moment erbij doen.