vrijdag 16 augustus 2013

recept, basis bereiding guacamole.

ingriedenten   tijd 10 minuten

  • 1 advocado
  • 1 tomaat
  • creme fraise
  • koriander
  • limoen of citroensap
  • groene peper of biner

Ontpit de advocado, snijd deze in stukken, in een kom fijnhakken, creme fraise erbij doen een lepel per keer, zodat de saus niet te dun wordt doe het korianderblad geknipt erdoor zeg 4 a 5 takjes, een lepel limoen of citroensap. Dan wat gedroogde peper (biber)of een halve peper van de zaadlijsten en zaad ontdaan. De peper op zijn laats erbij , vooral niet meehakken of prakken. De tomaat in kleine blokjes snijden en erdoor mengen en klaar is de guacamole saus. Zout en peper erbij naar smaak, het recept is origineel met 1 a twee tenen knoflook deze kan u vervangen met een theelepel hing of asutoefida. Ikzelf gebruik gebruik geen hing, ik neem in een recept als dit vier scherpe radijzen gepureerd

tip, doe twee of 3 bladeren sla in de kom of schaal en schep hier de guacamole op dat ziet er leuk uit voor de offering.En het maakt makkelijker schoon.

Bhakta Piet(er)

recept, basis bereiding Bulghur

Bulghur, geplette tarwe gedroogd of geroosterd. bereiding 100 gram op 2 deciliter water met een of twee lepels olie erij aan de kook brengen, 5 minuten doorkoken, dan met de deksel nog op de pan 15 minuten laten staan dan is het gaar.Te koop in Turkse en Arabische winkels en ook de supermarkt. Ik dacht dat het ook gestoomd was dan mag het niet geofferd worden door Vaisnava bhakti’s, graan (rijst) bereid door niet gelovigen mag niet gegeten worden.

donderdag 15 augustus 2013

Filodeeg gevuld met fetah en druiven



filodeeg met fetah en druiven.
Vooraf, 4pers-15 min- 15 min in de oven 500 kcal
150 gram fetah, deze verkopen ze al per 200 gram verpakking.
5 el olijfolie, of zonnebloem
paar takjes tijm (thymus)
paar takjes basilicum
plus mis 200 gram groene druiven (zoete Griekse)
4 el honing
Meng de fetah olie en honing, verwam ondertussen de oven op 200 celcius.
Leg een vel filo op de aanrecht, strooi wat afgeritste thijm blaadjes op de filo plak en slaat deze dubbel. Pak een nieuw vel en herhaal dit tot u acht plakken heb, verdeel hier het mengel over en plak de vellen dicht met wat water. Gebruik wel bakpapier wat er gelijk met de fetah pakketjes ingaat. Even met de achterkant van de lepel het bakpapier instrijken met olie vooraf scheelt de ellende van een uitelkaar gevallen pakketje. 15 minuten erin tot de pakketjes goudbruin zijn. Met de druiven gehalveerd met geknipte basilicum opdienen.
Tip de druiven in de koekenpan, laten sudderen tot het pap wordt, dan van het vuur af, honing erbij, goed doorroeren en een heerlijke saus. Kan er overheen maar dan de honing weghalen uit het voorgaande recept en voor de saus gebruiken

zondag 4 augustus 2013

Vegetarisch recept, gestoofde zoetzure bleekselderij.

Ingriedenten.

Tijd 40 a 45 minuten

  • struik bleekselderij
  • 3 el olie
  • 1 laurierblad
  • 1 citroen (persen)
  • 1 a 2 el rietsuiker
  • zout

De bleelselderij wassen en snijden, de olie in de pan, de gesneden bleelselderij en de laurier erbij en 5 a 10 minuten stevig bakken.Dan het citroen en suiker erbij. Zout naar smaak deksel op de pan en een half uur laten stoven. Na een een half uur indien te nat nog even 5 minuten zonder deksel laten inkoken.

zaterdag 27 juli 2013

India's glory.foto

Op de foto klikken dan wordt die groter en kamn u de tekst lezen.

Paardenbloemen een heerlijk onderwerp, maar DIY molsla?

Bhakta's idee! Paardebloemen kweken, in een bak een bij een vierkante meter in een lage bak. Kom nou dat groeit toch al overal!Eh ja, maar wie staar er bij stil dat het goede en gezonde voeding is? Maar, waarom in een bak bhakta Pieter? Was de vraag, de uitleg of parvachan, het valt onder Dhanvantari de kruiden leer. Als ik het in een bak zaait, het heet eigenlijk inzaaien, als ik mij hierin niet vergist dan kan ik dit in een droog hoekje van de tuin of balkon doen, waar weinig gecultiveerd wilt groeien. En belangrijker ik kan de planten afdekken met doek als ze opkomen en dan heb je molsla een delicatesse, en dit kost 3 a 4 euro een bakje, in de B.D. winkel. Molsla, is het blad van paardenbloemen die door zand of aarde bedekt is geweest, en daardoor geen bladgroen heeft. Het voordeel hiervan de bladeren zijn zachter van smaak. En dit zelfde effect bereik ik op deze manier (denk hierbij even aan witlof of prei, daar scheppen of harken ze aarde tegen aan). Plus ik kan ze in de gaten houden zodat ik de bloemen er van af kan knippen voordat de paardenbloemen zich gaan uitzaaien. En als laatste Kan ik de wortels ervan er ook goed uithalen, om hiervan thee te maken.DIY do it your self, is een afkorting op het internet vaak gebruikt om aan te geven, dat kennis of informatie gedeeld wordt om dingen zelf te doen of maken. Ik vind dit uitstekend aansluiten bij bhakti, zelf brood bakken, voedsel bereiden, en veel zelfvoorziening. In onze omgeving staat het vaak vol met eetbare en gezonde planten die men onkruid noemt. En flink worden bestreden met gif, een nog betere goede methode hiervoor is om ze op te eten.. Bhakta Pieter. Zie ook mijn andere paardebloem artikelen, de geneeskrachtige werking, en lekkere recepten om te offeren. http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2013/07/taraxacum-officinale-paardebloem-of.html Recept met paardesla