vrijdag 23 augustus 2013

Meer Nrsimha deva verering, more NrSimha. Photo

8D4EAC47-C4D2-4750-9323-40B10030C73C

Onder staat in het Sanskrit overal is NrSimha om u heen onder en boven en in het hart.

parato nṛsiḿho
yato yato yāmi tato nṛsiḿhaḥ
bahir nṛsiḿho hṛdaye nṛsiḿho
nṛsiḿham ādiḿ śaraṇaḿ prapadye

Ik las u kan God overal zien, dat was nog bescheiden uitgedrukt.

765FDEFF-D139-4C3B-87C8-52DF1F10FA2D

namas te narasiḿhāya
prahlādāhlāda-dāyine
hiraṇyakaśipor vakṣaḥ-
śilā-ṭańka-nakhālaye

ito nṛsiḿhaḥ parato nṛsiḿho
yato yato yāmi tato nṛsiḿhaḥ
bahir nṛsiḿho hṛdaye nṛsiḿho
nṛsiḿham ādiḿ śaraṇaḿ prapadye

Meer Damodar, more Damodar photo’s

A9F250D5-0BC1-46B3-A8D0-D93253EE6809

Damodare week, please more photo’s bhakta Pieter!

A7D23105-E29A-4DF6-94A3-6CD4BBABC05F

En wie is de jarige? Birthday cake

Damodar Ik ben de tijd.

2DDAE70A-DF77-482F-9752-9304892E77FC

Je kan God overal in zien, maar zo is het eenvoudiger het zelf ook te zien, de sloka Ik ben de tijd hier in te herkennen in een horloge.

donderdag 22 augustus 2013

Ouderwets recept van perziken op zware siroop.Door Bhakta Pieter

Perzikenpieterpasfoto op zware siroop 

    Neem een a 2 kg perziken breng water aan de kook en doet de perziken erin plus minus 10 minuten dan laat het vel makkelijk los. In koud water dompelen, alsof u tomaten blancheert. Dan pas de vruchten halveren en de pitten eruit halen ondertussen, als u dit al had gezien heeft u de siroop klaargemaakt. Voor een dikke siroop 2 koppen suiker op een kom water laten koken tot de suiker is opgelost en nog wat laten indikken. In de gesteriliseerde weckpot een laag halve perziken en u mag er dan 3/4 kop siroop bijdoen, als de pot vol is met kokend water aanvullen, weet u dit ook. De deksels en rubber er los op en dan in een laag water zetten op een rooster en aan de kook houden. Ik dacht 15 a 20 minuten, het is vaak 15 minuten maar een minuut os wat meer kan bij hard fruit geen kwaad, dan de deksel vastzetten met die ijzeren klemring. In de donkere kast en laten staan tot de kerst. De suiker hoeft niet echt voor het conserveren, het kan zonder, het smaakt al goed genoeg. Maar dit is een ouderwets recept van perziken met zware siroop in blik, en die verkopen ze niet meer.

Beelden uit mijn kinderjaren zweven aan het geestesoog voorbij, kom ik er ook nog op door die perziken, dat ik een heerlijk perziken ijs recept hebt Dat moet toch een keer geofferd worden niet? Voor wie geen vanille lust zoals ik eigenlijk, een pure carobe ijs sorbet met perziken en room, met een zelfgemaakte aardbeien saus. (geen nootjes want die worden gauw zacht, en als u niet erop kan wachten schrijf gerust Bhakta Pieter!

Graffity in Mayapur Mahaprabhu on the wall