donderdag 3 oktober 2013

Brooddeeg over? Appel brood maken.

Ik maak vaak teveel brooddeeg aan, ik ga uit van een brood van 800 gram. En ik vergeet dan vaak dat het water en gist, plus de extra beker havermout voor de extra zemelen plus het gebroken lijnzaad ook meeweegt. Houdt 2 a 3 ons apart en rol het uit snijdt het in repen, neem een lepel of twee suiker plus halve lepel kaneel en 2  appelen, u kunt nu de appelen met suiker kaneel mengsel mengen, of volg het recept verder. Neem een pasteivorm of van boterkoek, en vet deze in. Plak een reep tegen de zijkent en duw hier schijfjes appel tegenaan. en dan weer deeg, en plakjes appel probeer ze in de vorm van een schijfje sinasoppel te houden en zo blijft u afwisselen houdt het creatief de oven al voorverwarmd op 220 graden, de kaneel met de suiker erdoor gemengt erover heen strooien, dan blijft de appel frisser van smaak.. U kan er kleine stukjes boter er bij opleggen, maar dan meer suiker en kaneel gebruiken. En dan 20 minuten in de oven. Schrijf mij gerust hoe u het vond smaken, ik zelf gebruik een lepel rietsuiker ervoor. Om het niet te zoet te maken dan is het meer brood.En met de extra kaneel en rietsuiker is het appel kaneel brood heerlijk maar, we moeten aan de lijn blijven denken, met al die offeringen aan Vishnu

Hari Haribol Ohm shanti Harih vrede en liefde op uw levensweg Bhakta Piet(er)

Recept, Volkoren wraps

  • ingriedenten
  • 75 gram volkorenmeel
  • olijfolie of boter
  • water
  • zout

Bereiding

Meng het meel plus een scheutje olie of een lepel boter, doe er lepel voor lepel water bij! u moet een deeg kneden dat niet meer plakt, doe ook wat meel op het werkblad. En kneed het daar op door, meestal laat het deegmengsel al los van de zijkanten van de kom of bak.En dan nog even dooorkneden op de aanrecht Dan afgedekt een uur laten staan, en hiervan twee balllen maken die u dun gaat uitrollen. Vandaar het meel op het werkoppervlak dan de koekenpan met een beetje olie heet maken en de wraps bakkken tot ze bruine vlekken krijgen.

dinsdag 1 oktober 2013

Geen uien en toch de look smaak en geur, Look zonder Look.

Look zonder look, is een plant die groeit bijna overal in Europa als u de bladeren kneust of wrijft, komt er een knoflook achtige geur vrij.  U kan hem goed in de keuken gebruiken, deze plant viel mij op omdat look zonder look geen familie is van de ui, of knoflook maar een kruisbloemige.
look zonder look
De plant valt onder de Brassicaceae.
Waaronder de kolen, zoals de witte en rode, maar ook radijs meer info over deze plant in het Nederlands op Wikipedia

De plant heeft ook helende stoffen in zich. maar dan moet er een thee van gezet worden, maar dat is een hele klus, ook voor compressen  op wonden

zondag 29 september 2013

Bhagavad Gita 15.6 na tad bhāsayate sūryo na śaśāńko na pāvakaḥ yad gatvā na nivartante tad dhāma paramaḿ mama


na tad bhāsayate sūryo
na śaśāńko na pāvakaḥ
yad gatvā na nivartante
tad dhāma paramaḿ mama

BG 15.6: That supreme abode of Mine is not illumined by the sun or moon, nor by fire or electricity. Those who reach it never return to this material world.
Die Allerhoogste verblijfplaats van mij wordt niet verlicht door de zon, niet door vuur. Degene die het bereiken keren nooit weer naar de materiële wereld

 Dit is de oude uitleg of vertaling
Allen door Mijn persoonlijke uitstraling (energie) tejas =schittering

havermout koekjes met zuidvruchten

Ingrediënten
  • 150 gram havermout
  • 100 gram dadels ( ontpit gewicht)
  • 110 gram hazelnoten
  • 50 gram rietsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • paar eetlepels boter
  • 100 gram krenten
  • 1oo ml water
Bereiding.
Rooster de havermout vlokken, met de hazelnoten deze eerst even hakken.
Als de havermout geroosterd is de pan van het vuur en de boter met suiker  laten smelten, tot de suiker goed is opgelost, niet te heet want het mag niet donker bruin worden als een lichte siroop. De zelfrijzend bakmeel met het water door elkaar heen kneden gebruik minder of meer water want de havermout gaat er ook nog doorheen (. plus de andere ingrediënten de dadels hakken met de krenten samen en deze bij de deegmassa toevoegen, de warme suiker stroop erdoor, en afgedekt een uur laten staan. De oven voor verwarmen op 180 Celsius.  De massa  als hoopjes op de ingevette bakplaat storten en plus minus 20 minuten in de oven als u dunne koekjes maakt dan zijn ze sneller gaar, goudbruin ze meteen eruit halen . Als u oven heter is wordt bij stand 3 of 4. Ovens hebben vaak standen van een tot acht, maar ook tot tien daarom verschillen de temperaturen. Bij de diverse standen. Voor koek eens 160 graden proberen dan blijft de koek zachter. . Want gaar is gaar. Bhakta Piet)er’

Salvia officinalis, huis tuin keuken EHBO


Salvia officinalis. Salie
spoelen. Dus heen en weer bewegen in de mond, inslikken, en weer een slok, het is niet lekker maar je voelt je weer snel gezond. Ook tijdens de overgang is het heel heilzaam. Ook voor rituele reiniging wordt de salie gebruikt, dit is het bekend van de Indianen.
Salie kan u eenvoudig zelf kweken neem hier voor de gewone die is sterker dan de paarsachtige variateitenSalie, een plant die veel helende krachten bezit. Bekend van de thee en siropen. Antiseptisch daarom wordt het vaak voor keelklachten gebruikt het is ook antibacterieel. dat laatste weet ik niet uit eigen ervaring maar wel dat het als drankje prima helpt bij keelpijn, het eenvoudigste is er een thee van zetten. Maar niet teveel Salie, want het is zeer sterk van smaak, bij keelpijn flink gorgelen, voor mondklachten


kruidenleer, wicca, natuurgeneeskunde, sjamanisme

vrijdag 27 september 2013

Recept voor Kruidnoten

Hier volgt een recept voor 
kruidnoten:
1 3/4 kopjes zelfrijzend bakmeel ( 200 g )
1/2 kopje pure rietsuiker  ( 100 g )
7 el boter ( 100 g )
2-3 el melk (sojamelk veganistisch)
4 theelepel speculaaskruiden
1/2 theelepel bakpoeder

bereiding:
Meng alle ingrediënten in een grote kom en kneden net zo lang tot het niet meer aan uw handen blijft zitten, tot een bal. In een kom afdekken met een iets vochtige theedoek.En een uur laten rusten. U moet in staat zijn om het deeg te vormen tot een bal zonder het vasthouden aan je handen . Bedek het deeg bal met plasticfolie en zet ze opzij voor een uur . Dan trekken de kruiden er pas goed in, wat de smaak verhoogt.
Dit laat de kruiden toe hun magie te laten werken .
Verwarm de oven voor op  160 a 170 graden Celsius ) dat is stand 2 of 3 gasoven, dit verschilt bij gasovens. Ikzelf houdt het tussen die 2 standen in. . Vet een bakplaat in of bakpapier (ook invetten) .
Maak je handen nat en rol kleine deegballen van plus minus een a anderhalve centimeter . Leg de balletjes op de bakplaat. En met uw duim  zachtjes aandrukken op elk balletje om ze iets af te vlakken . Bestrijk ze met wat melk. Bak ze ongeveer 20 minuten, of tot de koekjes blazen en deze een iets donkerdere tinten  bruin krijgen . Laat afkoelen  en offreren..