dinsdag 8 oktober 2013

Fahrenheit naar Celcius omrekenen voor de keuken.

200 Fahrenheit = 93 Celsius

205 Fahrenheit = 96 Celsius

210 Fahrenheit = 99 Celsius

215 Fahrenheit = 102 Celsius

220 Fahrenheit = 104 Celsius

225 Fahrenheit = 107 Celsius

230 Fahrenheit = 110 Celsius

235 Fahrenheit = 113 Celsius

240 Fahrenheit = 116 Celsius

245 Fahrenheit = 118 Celsius

250 Fahrenheit = 121 Celsius

255 Fahrenheit = 124 Celsius

260 Fahrenheit = 127 Celsius

265 Fahrenheit = 129 Celsius

270 Fahrenheit = 132 Celsius

275 Fahrenheit = 135 Celsius

280 Fahrenheit = 138 Celsius

285 Fahrenheit = 141 Celsius

290 Fahrenheit = 143 Celsius

295 Fahrenheit = 146 Celsius

300 Fahrenheit = 149 Celsius

305 Fahrenheit = 152 Celsius

310 Fahrenheit = 154 Celsius

315 Fahrenheit = 157 Celsius

320 Fahrenheit = 160 Celsius

325 Fahrenheit = 163 Celsius

330 Fahrenheit = 166 Celsius

335 Fahrenheit = 168 Celsius

340 Fahrenheit = 171 Celsius

345 Fahrenheit = 174 Celsius

350 Fahrenheit = 177 Celsius

355 Fahrenheit = 179 Celsius

360 Fahrenheit = 182 Celsius

365 Fahrenheit = 185 Celsius

370 Fahrenheit = 188 Celsius

375 Fahrenheit = 191 Celsius

380 Fahrenheit = 193 Celsius

385 Fahrenheit = 196 Celsius

390 Fahrenheit = 199 Celsius

395 Fahrenheit = 202 Celsius

400 Fahrenheit = 204 Celsius

405 Fahrenheit = 207 Celsius

410 Fahrenheit = 210 Celsius

415 Fahrenheit = 213 Celsius

420 Fahrenheit = 216 Celsius

425 Fahrenheit = 218 Celsius

430 Fahrenheit = 221 Celsius

435 Fahrenheit = 224 Celsius

440 Fahrenheit = 227 Celsius

445 Fahrenheit = 229 Celsius

450 Fahrenheit = 232 Celsius

455 Fahrenheit = 235 Celsius

460 Fahrenheit = 238 Celsius

465 Fahrenheit = 241 Celsius

470 Fahrenheit = 243 Celsius

475 Fahrenheit = 246 Celsius

480 Fahrenheit = 249 Celsius

485 Fahrenheit = 252 Celsius

zaterdag 5 oktober 2013

Recept Thaise pindasaus

  • 100ml  ongezoet appelsap
  • Geroosterd sesam zaad
  • tamari
  • Een halve peper, of Cayene, halve theelepel want deze saus is in origine heel heet)
  • pindakaas
  • Hing (2 tenen knoflook is halve theelepel hing)
  • 2 centimeter gember
  • rietsuiker (kan u weglaten)
  • Kokosnoot melk (blik) of water.
  • Mijn basis saus.   Ikzelf meet de pindakaas niet af, ik neem een paar lepels, doe er een theelepel gemberpoeder bij, vaker vers een a 2 centimeter  de bruine schil eraf en stampen met een vijzel. , een scheut zoete sojasaus, en een a twee eetlepels kerrie, de peper doe ik er op het laats aan toevoegen, dan wordt deze minder scherp maar proeft men wel meer de smaak van het gerecht, met peper in plaats van andersom. Basis bij mij in de keuken is melk gebruiken voor de pindasaus. voor de meer exotische pindasauzen gebruikt ik een blok santen, ook voor voor bovenstaande Thaise, een achtste blok eerst in water oplossen, (koken dus). Het is goedkoper dan blik en heeft meer smaak, om echt de smaak te krijgen hoe men deze Thaise pindasaus maakt moet u verse kokos gebruiken. Plus het vruchtvlees, fijn gehakt. De Tamarinde is wat zurig, en die blijft lang goed. Dus een lepel is genoeg.

donderdag 3 oktober 2013

Brooddeeg over? Appel brood maken.

Ik maak vaak teveel brooddeeg aan, ik ga uit van een brood van 800 gram. En ik vergeet dan vaak dat het water en gist, plus de extra beker havermout voor de extra zemelen plus het gebroken lijnzaad ook meeweegt. Houdt 2 a 3 ons apart en rol het uit snijdt het in repen, neem een lepel of twee suiker plus halve lepel kaneel en 2  appelen, u kunt nu de appelen met suiker kaneel mengsel mengen, of volg het recept verder. Neem een pasteivorm of van boterkoek, en vet deze in. Plak een reep tegen de zijkent en duw hier schijfjes appel tegenaan. en dan weer deeg, en plakjes appel probeer ze in de vorm van een schijfje sinasoppel te houden en zo blijft u afwisselen houdt het creatief de oven al voorverwarmd op 220 graden, de kaneel met de suiker erdoor gemengt erover heen strooien, dan blijft de appel frisser van smaak.. U kan er kleine stukjes boter er bij opleggen, maar dan meer suiker en kaneel gebruiken. En dan 20 minuten in de oven. Schrijf mij gerust hoe u het vond smaken, ik zelf gebruik een lepel rietsuiker ervoor. Om het niet te zoet te maken dan is het meer brood.En met de extra kaneel en rietsuiker is het appel kaneel brood heerlijk maar, we moeten aan de lijn blijven denken, met al die offeringen aan Vishnu

Hari Haribol Ohm shanti Harih vrede en liefde op uw levensweg Bhakta Piet(er)

Recept, Volkoren wraps

  • ingriedenten
  • 75 gram volkorenmeel
  • olijfolie of boter
  • water
  • zout

Bereiding

Meng het meel plus een scheutje olie of een lepel boter, doe er lepel voor lepel water bij! u moet een deeg kneden dat niet meer plakt, doe ook wat meel op het werkblad. En kneed het daar op door, meestal laat het deegmengsel al los van de zijkanten van de kom of bak.En dan nog even dooorkneden op de aanrecht Dan afgedekt een uur laten staan, en hiervan twee balllen maken die u dun gaat uitrollen. Vandaar het meel op het werkoppervlak dan de koekenpan met een beetje olie heet maken en de wraps bakkken tot ze bruine vlekken krijgen.

dinsdag 1 oktober 2013

Geen uien en toch de look smaak en geur, Look zonder Look.

Look zonder look, is een plant die groeit bijna overal in Europa als u de bladeren kneust of wrijft, komt er een knoflook achtige geur vrij.  U kan hem goed in de keuken gebruiken, deze plant viel mij op omdat look zonder look geen familie is van de ui, of knoflook maar een kruisbloemige.
look zonder look
De plant valt onder de Brassicaceae.
Waaronder de kolen, zoals de witte en rode, maar ook radijs meer info over deze plant in het Nederlands op Wikipedia

De plant heeft ook helende stoffen in zich. maar dan moet er een thee van gezet worden, maar dat is een hele klus, ook voor compressen  op wonden

zondag 29 september 2013

Bhagavad Gita 15.6 na tad bhāsayate sūryo na śaśāńko na pāvakaḥ yad gatvā na nivartante tad dhāma paramaḿ mama


na tad bhāsayate sūryo
na śaśāńko na pāvakaḥ
yad gatvā na nivartante
tad dhāma paramaḿ mama

BG 15.6: That supreme abode of Mine is not illumined by the sun or moon, nor by fire or electricity. Those who reach it never return to this material world.
Die Allerhoogste verblijfplaats van mij wordt niet verlicht door de zon, niet door vuur. Degene die het bereiken keren nooit weer naar de materiële wereld

 Dit is de oude uitleg of vertaling
Allen door Mijn persoonlijke uitstraling (energie) tejas =schittering

havermout koekjes met zuidvruchten

Ingrediënten
  • 150 gram havermout
  • 100 gram dadels ( ontpit gewicht)
  • 110 gram hazelnoten
  • 50 gram rietsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • paar eetlepels boter
  • 100 gram krenten
  • 1oo ml water
Bereiding.
Rooster de havermout vlokken, met de hazelnoten deze eerst even hakken.
Als de havermout geroosterd is de pan van het vuur en de boter met suiker  laten smelten, tot de suiker goed is opgelost, niet te heet want het mag niet donker bruin worden als een lichte siroop. De zelfrijzend bakmeel met het water door elkaar heen kneden gebruik minder of meer water want de havermout gaat er ook nog doorheen (. plus de andere ingrediënten de dadels hakken met de krenten samen en deze bij de deegmassa toevoegen, de warme suiker stroop erdoor, en afgedekt een uur laten staan. De oven voor verwarmen op 180 Celsius.  De massa  als hoopjes op de ingevette bakplaat storten en plus minus 20 minuten in de oven als u dunne koekjes maakt dan zijn ze sneller gaar, goudbruin ze meteen eruit halen . Als u oven heter is wordt bij stand 3 of 4. Ovens hebben vaak standen van een tot acht, maar ook tot tien daarom verschillen de temperaturen. Bij de diverse standen. Voor koek eens 160 graden proberen dan blijft de koek zachter. . Want gaar is gaar. Bhakta Piet)er’