donderdag 7 november 2013

Efeziƫrs 6:12, hemelse planeten of sferen

12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

jongbloed editie staten bijbel

12 Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht.

Waarom deze teksten uit de Bijbel, omdat de Bijbel veel spiritueler en mystieker is dan velen denken. Vaak wordt het door christenen ook ontkend, van meerdere hemelen en geesten bestaan niet! In contradictie met het nieuwe testament en Jezus dreef de geesten uit  Legioen en ze gingen in de zwijnen over.                                                                       De teksten uit de oude vertalingen en gebeden spreken over hemelen

De bijbel is ook zeer geliefd door magiers, wel even benadrukken dat men dan de voorkeur geeft aan de Latijnse versie van de Bijbel, het boek van Salomo als het grote voorbeeld hieruit. Het punt, of de kern van mijn verhaal is dat spiritueliteit geen onderscheidt kent tussen zwart of wit, de “witte” teksten en gebeden werken op beider vlak. Ze worden door heiligen en magiers gereciteerd.Waarschijnlijk is dat de reden dat alleen de priesters van kerk de gebeden en missalen mochten reciteren. Maar vergeet niet na voorgaande, dat de namen, en de heilige teksten altijd zuiveren. En oud verhaal onder velen van ons bekend, is van de stier die onderweg naar de markt bezweek. Zijn eigenaar behandelde het dier slecht en liet het te zware lasten dragen en gaf het dier meer slaag dan te eten  Maar verder met het verhaal.

Een vrouw van losse zeden zag op weg naar de stad, een groep mensen om iets heen staan, Wat gebeurdt daar, dacht zij, en besloot ook te gaan kijken.En daar lag een stier bezweken onder zijn zware last, bezig te sterven. En plots zei een van de omstanders laten wij allemaal een goede daad aan de stier schenken! De vrouw, keek naar de stier die daar in eengestuikt lag, en dacht bij zichzelf, ik heb waarschijnlijk nooit wat goeds gedaan, maar als ik wat goeds gedaan heb schenk ik het aan de stier. En wat gebeurdt…. daar in de hel waar Yamaraja met Citrugupta om het vuur zit. Yamaraja wilt net in het levensboek van de ziel van de stier kijken, en ziet dat de bladzijden ineens blanco worden. En Yamaraja springt op!    En begint van blijdschaap om het vuur heen te dansen. De ziel mocht hierdoor meteen door naar een hoge brahmaanse geboorte. Maar hoe kon dit gebeuren?   Wat bleek, de vrouw van losse zeden had een papagaai, en die papagaai riep en zong de hele dag door een sloka uit het Mahabharath, en dat had haar die goede opbrengst gegeven, die de stier zijn goede hergeboorte gaf.   Sta hier eens bij stil als u de heilige teksten reciteerd. En ook dat Ganesha die heiligen teksten heeft opgeschreven. Bhakta Piet(er)

dinsdag 5 november 2013

Recept, bloemkool stamppot hoofdgerecht

ingrediƫnten
  • 1 bloemkool
  • 1.5 kg kruimig aardappelen
  • 3 EL olie of margarine
  • 1 beker melk
  • 2 EL mosterd
  • stamper
  • peper en zout naar smaak
Recept, bloemkool stamppot hoofdgerecht
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken, en doe dit ook met de bloemkool. Samen in een pan met water en plus minus 20 minuten laten koken (niet te gaar), afgieten en de melk er bij , ik mix de mosterd voor het gemak van te voren met de melk, en dan stampen. Tegen het eind de peper nog even meestampen. Ik gebruik een mosterd zonder azijn, merk Coleman. Bhakta Piet(er)
Zwinkerndes Smiley
Recept, bloemkool

taartbodem maken zonder oven, basis recept

taartbodem maken zonder oven 200 gram koekjes 80 gram boter, of plantaardige margarine (ongezouten) Basis recept, Je kan allerlei koekjes v...