vrijdag 23 juni 2017

eenvoudiger leven minimaliseren

Eenvoudig leven: waar te beginnen? Een ander leven beginnen, niet alleen voor jouw levens overtuiging, maar ook jezelf onthechten van al die oude herinneringen, vaak onnodige ballast
Oude herinneringen liggen vaak niet alleen in een doos onderaan in een kast, zoals foto's oude ansichtkaarten en souvenirs die jij eigenlijk nooit meer inkijkt. Hoe vaak heb jij de laatste tijd in die doos of achterin de kast gekeken?
Dat willen  wij vaak gaan veranderen, je leven vereenvoudigen, minder ballast, men noemt het ook wel minimaliseren of versoberen. Kijk eens in jouw kasten, echt doe ze allemaal eens een keer open, wat legt of hangt er eigenlijk in? Kleding, misschien wat dozen die nooit meer opengaan, boeken die je nooit meer leest, dus neem alvast een doos of tas mee! Zie je boeken die je niet meer leest, meteen in die doos of tas doen, breng die naar de kringloop of meteen de papierbak ermee in! Hoef een ander er ook niet meer tegenaan te kijken. Kleding die jij niet meer draagt, kan dan ook in een zak. Kijk als je daar meteen mee begint, ben je al halfweg laat de foto's van familie nog even in die doos, dat zijn vaak de dierbare dingen . Een opgeruimd huis geeft ook een opgeruimde geest. En om die gedachten van je rustig te houden, van gooi ik niet teveel weg of is dat niet zonde, je weet wel, het eierrekje of de eierenkoker ooit nog een keer gehad voor een verjaardag van die oom of tante! Die staat dan vaak al jaren te verstoffen, dus die die je kan verkopen of naar een kringloopwinkel brengen! Dat zijn ook herinneringen, souvenirs eigenlijk, die je bewaart, van misschien vragen ze er nog eens naar! Je kan dat soort spullen ook gewoon in een cadeau papiertje pakken en na een jaar als cadeau aan iemand geven die het wel gebruikt, zo had ik een plastic groen peper en zout stelletje ooit gehad stond ook al jaren onderin de keukenkast. Kijk heel veel mensen hebben van dit soort spullen in huis kijk maar eens op en rommelmarkt of of op koning dag even rond.
Het begin is vaak het moeilijks kijk eerst even alles goed na! Bedenk dan bij jezelf wat heb ik nodig en kan ik het nog gebruiken.
Voor de eenvoud begin in je keukenkastjes, als vegetariër heb je veel dingen niet echt nodig. zoals grote vleesmessen, al heb ik er wel twee in mijn keuken om groenten zoals kool te snijden, maar kijk ook hier eerst eens goed wat jij dagelijks (regelmatig) gebruikt. En doe de rest eerst apart terug in een kast! Ik dacht hierbij aan mijn grote soeppan die ik niet vaak gebruik in de keuken , maar voor panir te maken als voorbeeld is die wel handig, of als plantenbak op het balkon.
Oude en overjarige kruiden en specerijen gewoon weggooien. Zo ook al de andere levensmiddelen die te ver over de houdbaarheid datum heen zijn! Gedroogde bonen en pasta, zo ook rijst blijven meestal lang na die datum nog goed, je moet ze alleen wat langer in de week zetten!
Kleding met gaten of vlekken die er niet meer uitgaan kunnen gewoon naar de textielbank. Zo ook alles wat te klein geworden is.
Schilderijen of posters lijstjes en dergelijks, ik bewaar vaak de lijsten en zet er een andere foto in, wissellijsten dus.
Schilderijen kunnen erfstukken zijn, als jij die weg wilt doen denk dan eerst even aan de familie misschien hebben die wel interesse. En anders op marktplaats of naar een vendu huis een veiling dus!
Tijdschriften en magazines ik heb er zelf dozen vol van, en ook al meer dan een doos er al uitgewerkt. Ik scheur er vaak nog een foto uit die ik leuk vind of dat ene artikel of recept en de rest gaat naar de papierbak.
Nog een tip tel de dingen die er uitgaan, en houdt dat bij dat houdt de moed er in!
Wanhoop niet in het begin je gaat het verschil echt merken vooral bij het schoonmaken van het huis, je hebt er steeds minder werk voor nodig!
Je houdt er ook  meer tijd voor jezelf aan over. En je verlies jaren ballast. En nogmaals laat die familie foto's en eerste schoentjes en zo gerust nog in die doos! Bhakta Piet(er)


donderdag 25 mei 2017

Engelen, en hoe maak je contact


Al voor er iets over mensen bekend was waren of bestonden er al engelen. Het wordt engel komt dan vreemd genoeg van het woord Angelos af. een Grieks woord wat boodschapper betekend.         
             Dus men kan aannemen dat deze naam van een latere origine is! In bijna alle wereld religiën kot er wel iets voor, zoals verhalen wat er over wat wij als engelen beschouwen verteld wordt! Deze vaak met vleugels afgebeeld op oude prenten en beelden. Engelen worden soms beschreven als wezens die er als compleet gouden wielen uitzien, vurig en ook weer in een zachte blauwe gloed, ook als mensen en zelfs pratende dieren. Het zijn allemaal boodschappers vanuit de spirituele sferen! in de bijbel en andere boeken kan je over de engelen lezen. Engelen worden vaak gedeeltelijk ontkend door het christelijke geloof om de reden dat men alleen god aanbidt of vereerd, vandaar dat de engelen een paar eeuwen wat aandacht betreft verbannen zijn geweest uit de kerken, men moest God vereren niet de engelen. Dus er zijn veel teksten die op engelen wijzen, maar nogmaals naar het hedendaagse christelijke geloof kan jij dat ook meteen aan God vragen omdat Hij/Zij de engelen bestuurt.Er wordt ook vaak gesproken over de engelen orde! Hieronder een korte samenvatting van Wikipedia

In het christendom hebben de theorieën van Pseudo-Dionysius grote invloed op de theologie gehad en hebben ze menig mysticus geïnspireerd. Dionysius deelde de engelen in negen rangen of orden in, waarbij hij zich liet leiden door de neoplatonische filosofie, getuige de triaden structuur van zijn hiërarchische indeling van engelen; deze indeling is algemeen geworden voor het christendom. De hoogste orde bestaat uit resp. Serafijnen, Cherubijnen en Tronen. De middelste orde wordt gevormd door Vorstendommen, Machten en Krachten. De laagste orde bestaat uit Heerschappijen, Aartsengelen en Engelen (beschermengelen).

Zij bevinden zich in steeds engere cirkels rond God. De serafijnen en cherubijnen staan hierin het dichtst bij Gods troon. Sommige theologen wijzen op het arbitraire karakter van Dionysius' indeling. Zo krijgen aartsengelen belangrijke taken toebedeeld, hoewel ze tot de laagste orde behoren, wat niet te rijmen is met hun functies.
Is het dan eigenlijk wel zo eenvoudig? Ja eigenlijk wel wie vraagt zal gegeven worden, of die heeft het al, als het ware! Je hoeft er echt geen engelen cursus voor te gaan volgen, lezen er over is voldoende.
Mediteren helpt om het contact te verbeteren, neem een naam van een engel en vraag gewoon om meer contact, het is net zo eenvoudig als het licht aanzetten. En kijk ook even naar de oudere berichten over engelen op mijn Facebook pagina Helend wandelen daar staan al veel gebeden en informatie over  hoe jij een beter contact kan krijgen met engelen , ook jouw bescherm engel! Met warme groet Pieterfranciscus #spiritueelcoach #levenservaring #engelen #beschermengelen foto Wikipedia


woensdag 24 mei 2017

can become worthy of Ruach HaKodesh, the Holy Spirit,

RABBI: After close examination, full realization of God can be achieved by anyone regardless of his race, religion or nationality. Here is a verse that confirms this point: `Elijah said, "I bring heaven and earth to bear witness that any human being, Jew or Gentile, man or woman, freeman or slave, according to his deeds, can become worthy of Ruach HaKodesh, the Holy Spirit, the transcendental experience." [Tana DeBei Eliahu Rabba 9] [Bahir II: 94]
Het is al een tijd terug dat ik het gelezen hebt, maar vrij vertaald mag naar de Thora iedereen God dienen!
Zelfs zonder bemiddeling!
De holy spirit is naar andere filosofieën dat men gerealiseerd is, waarschijnlijk na een kundaline ervaring! Men kent God meestal wel onder een van zijn vele namen. En dat is net als Bhagavan realisatie!
bron  www.equalsouls.org Rabbi and I

zaterdag 6 mei 2017

De adelaar de totem, of gids in jouw leven een inwijding!

Spirituele gids, de adelaar! Een boodschapper van de goden in de mystiek, Garuda de vogel god uit India waar Vishnu op reist. De adelaar is ook een gedaante van Zeus uit het oude Griekenland.. Maak eens kennis met deze totem, of gids in jouw leven een inwijding!

Ziel, heling,kennis van de spiritualiteit, het vermogen om dingen buiten jouw bereik te zien. Boven jouw materiële denken uit te stijgen om de spirituele waarheid te kunnen overzien of ontdekken. D adelaar komt in veel goden en mythische verhalen vanuit de hele wereld voor.
De adelaar, een boodschapper die jou verteld dat jij jouw materiële beslommeringen even moet los laten, stijg even boven je problemen uit. Kijk er eens naar als een buitenstaander! Zijn al die gedachten die jij hebt wel allemaal waar, zijn ze niet te gekleurd door jouw menselijke emoties, mensen om je heen?
De adelaar is niet alleen spirituele boodschapper maar ook degene die verteld dat ook jij eens moet aarden. Neem even de tijd om even niets te doen"ga eens aan het water zitten of op een bankje op het park, gewoon even niets anders dan naar het gras, bomen, zelfs de weerspiegeling van de bomen en de hemel in het water even te zien.
De adelaar laat zich niet zomaar als het ware uit de lucht vallen op een prooi, de adelaar bestudeert en kijkt zelfs meerdere malen, volgt het onderwerp waar zijn aandacht heengaat. En stelt zelfs terwijl hij zich als het ware laat vallen, nog de richting bij. En als laatste als de adelaar ziet dat het niet goed zit stijgt die op naar zijn positie hoog overal boven in meditatie, in volledig aandacht hangt hij daar terwijl hem toch niets ontgaat!
Als de adelaar opduikt als gids of boodschapper betekend dat de inwijding doorgaat, dat jij jezelf meer hebt leren kennen, maar dat ook jouw krachten, en magie bij elke realisatie groeit. Jij bent in contact met de hemel en de aarde, schaduw en licht, jouw duistere kanten kunnen jou echt de kracht geven om door menig dal te gaan, ontken ze niet! Laat nooit die machten in jezelf verstikken, wees eerlijk erken dat jij ze ook hebt. Dan werken ze allemaal steeds meer voor jou in plaats om jou tegen te werken Ananda Malik svami.#spiritueel #mystiek #adelaar #svami

vrijdag 21 april 2017

Boterhammen spread recept

Een heel eenvoudig vegetarisch recept om zelf te maken,
Alles even op een rij
Klein blik linzen (uit laten lekken)
1 lepel kerrie
korianderblad (naar smaak meer)
Zout naar smaak
3 a 4 lepels appelmoes of 1lepel diksap!
Halve eetlepel citroensap
kokosmelk of santen
De uitgelekte linzen met een takje koriander, naar eigen smaak meer of minder koriander het gaat snel overheersen of gewoon weglaten mag ook, een lepel citroensap erbij! Een lepel kerrie kleurt het meteen mooi geel op, theelepel mosterdzaad gemalen, een lepel diksap, maakt het wat zoetig, dus een halve kan ook als u pittiger prefereert! Naar de oosterse keuken wordt er mango in plaats van appel gebruikt plus verse kokos, dus aanlengen om het wat smeuïger te maken met de kokos melk of wat santen oplossen in heet water! Wat selderij erbij of selderij zout is allemaal naar smaak want in de blikversie zit al zout toegevoegd.Wees voorzichtig met het vocht erbij anders wordt het te dun!

maandag 20 maart 2017

Ratha yatra warming up


Het bouwen van de Ratha in de zuidelijke staten van Amerika

recept gevulde puntpaprika's met olijven





Puntpaprika's vullen! Recept 4 personen
Lijstje
Vier punt paprika's. 
Kwart bosje peterselie of een paar stengels bleekselderij.
1 kom rijst
pot olijven gevuld
1 groene peper
Handje basilicum
2 tomaten
Halve theelepel Hing (gelijk aan 1 a 2 tenen knoflook)
Zout en peper naar smaak
Eventueel kappertjes

Mediterrane recepten

Bak de paprika's, kapje eraf vullen met rijst gemixt met de olijven
De gekookte rijst afgieten en meteen mengen Met de ingedikte tomaten saus
De tomaten bakken in de olie die van de van te voren gebakken paprika's overgebleven is, voeg de peterselie erbij, de groene peper, en laat de tomaten tot puree bakken, de laatste 5 a 10 minuten de bleekselderij erbij, plus de peterselie Ook heel belangrijk de halve theelepel Hing bij voorkeur dan op het laats pas meebakken!                                                                                                                        Dan het gas uit, en de rijst er doorheen. En dan als het rijstmengsel is afgekoeld dan pas de olijven, ik werk ze met de hand in de paprika, het rijstmengsel met een lepel! De reden hiervoor is dat de olijven beter verdeelt worden over de paprika's.
Wat gaat er in? Gevulde olijven met roomkaas, alleen groene want de zwarte olijven zijn geverfd heb ik vernomen. Neem een paar stengels bleekselderij of peterselieblad. En een kom rijst.
De rijst opzetten naar de instructies (zie verpakking)   een kom is genoeg voor drie a 4 paprika's. Een pot gevulde olijven op olie, of zelf bij een oosterse winkel grote olijven los kopen en deze zelf met roomkaas vullen, dit kan ruim van tevoren gebeuren. En ze dan in een kruiden olie naar smaak een week in de koeling bewaren, dragon of basilicum zijn de meest voorkomende kruiden oliën. Een groene peper, zaad er uithalen plus de zaadlijsten. Ik kook de rijst meestal in de bouillon, maar het is niet nodig voor dit recept! Op het bord en offreren als bijgerecht.