Karnemelk gebruiken geeft ten eerste geen zure smaak aan uw gerecht, men kan het voor saucen gebruiken. Zelf een mayoneyse vervanger op basis van karnemelk maken, dit gaat ongeveer als hangop, de karnemelk als yogurt in een doek en ophangen. Wat u over houdt nahet uitlekken mixen met mosterdpoeder, geelwortelpoeder (curcuma) U kan hier zelfs yoghurt voor gebruiken dan houdt u een flinke hoeveelheid cremig residu over als kwark. Exellent, heel goed voor sauzen, en creme's mixen met poedersuiker dit in plaats van die vette boter creme op gebak. voor hartig mengen met kruiden, en uw vegetarische barbequi is een succes.
Maar naar de cake, als u geen cake achtig gebak maakt waar normaal 6 of 8 eieren ingaan dan kunt u karnemelk gebruiken IPV een ei. Maar nog een ding men bedoelt eigenlijk de originele botermelk, en botermelk komt vrij bij het bereiden van boter. Tegenwoordig gaat het machinaal, en de karnemelk wordt als yoghurt gemaakt, men voegt bacterien toe aan melk, uit melkzuur.
Terug naar het bakken karnemelk maakt het baksel beter houdbaar, ziet er goed uit.
Tip doe karnemelk nooit bij een gerecht wat staat te koken op het vuur laag zetten of eraf halen, anders gaat het schiften. En gebruik witte bloem. Nou wat is het verschil met melk dan, bij het koken is de reactie dus hetzelfde maar doe er gewoon extrawat boter bij en dan houdt het vet van de boter dit nare effect tegen. En verder gewoon uitproberen, doe ik ook! Bhakta Piet(er) productions