Aloe gobi aardappels met bloemkool.
450g / 1 pond aardappelen, snijd ze in stukjes medium.
• Aalu gobi aardappels gestoofde groenten
Recept door Pieter
De ingriedenten.
Olie 3 eetlepels
1 theelepel komijnzaadjes
1 groene chili fijngesneden (zonder zaad of zaadlijst)
450g/a 500gram bloemkool, uitgesplitst in roosjes
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel Jeera (komijn) poeder
1 / 4 theelepel chilipoeder
1/2 eetlepel gemalen kurkuma
1/2eetlepel zout.
Fijngehakte verse koriander (1 / 2 kop) voor de garnering
Gember reepjes 1 eetlepel (vervangen door vers gehakte gember en meebakken)
Indiase kookkunst verklaard door Pieter
1. Neem wat olie in een zware bodem pan en warmte.
2. Voeg de aardappelen blokjes en bak deze net gaar
3. Nu Verhit de olie in dezelfde pan .
4. Voeg de komijn (komijn) zaden en bak tot ze beginnen te geuren.
5. Voeg de rode chilipoeder toe en roer deze gedurende een minuut.
6. Voeg de kurkuma poeder en roer gedurende een minuut.
7. Voeg de bloemkool (Gobi )stukken, bloemkoolroosjes toe en bak deze.
8. Roer lichtjes.
9.Voeg de de garam masala kruiden toe.
10. Voeg de verse koriander toe
11. Voeg de komijn toe (Jeera) poeder
12. Roer een paar minuten, licht, snel roeren zal de bloemkool roosjes breken.
13. Voeg de reeds gebakken aardappelen blokjes toe.
14. Voeg het zout toe.
15. voeg de verse gember toe even meebakken
Kook nog 5 minuten met minimal roeren.
16. Garneer met vers gehakte koriander.
Serveer het met Naan of Turks brood, rijst of Roti
goedkoop en toch vegataries: Excuus omstandigheden: "Excuus omstandigheden"
450g / 1 pond aardappelen, snijd ze in stukjes medium.
• Aalu gobi aardappels gestoofde groenten
Recept door Pieter
De ingriedenten.
Olie 3 eetlepels
1 theelepel komijnzaadjes
1 groene chili fijngesneden (zonder zaad of zaadlijst)
450g/a 500gram bloemkool, uitgesplitst in roosjes
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel Jeera (komijn) poeder
1 / 4 theelepel chilipoeder
1/2 eetlepel gemalen kurkuma
1/2eetlepel zout.
Fijngehakte verse koriander (1 / 2 kop) voor de garnering
Gember reepjes 1 eetlepel (vervangen door vers gehakte gember en meebakken)
Indiase kookkunst verklaard door Pieter
1. Neem wat olie in een zware bodem pan en warmte.
2. Voeg de aardappelen blokjes en bak deze net gaar
3. Nu Verhit de olie in dezelfde pan .
4. Voeg de komijn (komijn) zaden en bak tot ze beginnen te geuren.
5. Voeg de rode chilipoeder toe en roer deze gedurende een minuut.
6. Voeg de kurkuma poeder en roer gedurende een minuut.
7. Voeg de bloemkool (Gobi )stukken, bloemkoolroosjes toe en bak deze.
8. Roer lichtjes.
9.Voeg de de garam masala kruiden toe.
10. Voeg de verse koriander toe
11. Voeg de komijn toe (Jeera) poeder
12. Roer een paar minuten, licht, snel roeren zal de bloemkool roosjes breken.
13. Voeg de reeds gebakken aardappelen blokjes toe.
14. Voeg het zout toe.
15. voeg de verse gember toe even meebakken
Kook nog 5 minuten met minimal roeren.
16. Garneer met vers gehakte koriander.
Serveer het met Naan of Turks brood, rijst of Roti
goedkoop en toch vegataries: Excuus omstandigheden: "Excuus omstandigheden"