vrijdag 22 april 2011

Appels echt gezond, ayurveda' s trots modern bewezen

Dit artikel is geplaats met toestemming van Pieterfromholland


Men zou snel tot verwerping van het eeuwenoude gezegde van moeders komen tegenwoordig "Een appel per dag houdt de dokter weg," als een loutere poging om kinderen hun fruit en groenten te eten, maar nu blijkt steeds weer wat dat deze eenvoudige fruit en groenten echt kan voorkomen een reis naar de spreekkamer van de dokter. De natuurgeneeskunde of Ayurveda in Sanskrit wordt vaak in opspraak gebracht, fastfood fabrikanten en grote concerns doen er alles aan om deze kennis te verbloemen of zelfs onderuit te halen! Maar nu, gezonde voeding goed in het nieuws legt,lees verkoopt vergeet men de oude reclame van geschild gezonder, voorgesneden en groenten worden vervangen in de reclame door biologische gewassen, minder gif betekend dit, in normale taal dat het van natuurlijke afkomst, uit de grond. De schepping of de Creatie

Appels worden gegeten sinds de oudheid, met name door de Grieken en Romeinen die herkende de genezende voordelen van deze vaak over het hoofd geziene vrucht (vaak als minder gezien dan buitenlandse vruchten). Pas onlangs hebben de Amerikanen begonnen met deze vrucht geven een tweede blik op de schappen van de supermarkt, en nieuw onderzoek suggereert er nooit mee te stoppen, ze moeten!Ik las in de Libelle of Margriet dat appels niet zo gezond waren naar hun ärtikel" Nu de Appel is vol voedingsstoffen, de appel bevat een rijke bron van vitamine C, voedingsvezels, beta-caroteen, flavonoïden, fytosterolen, anti-oxidanten, en een breed scala aan vitaminen, mineralen en aminozuren - alle ingrediënten die het lichaam nodig voor de genezing.

Verrassend genoeg is de appel is uitgebreid onderzocht en is bekend om een ​​breed scala van voordelen voor de gezondheid met inbegrip van de volgende producten:

1. Studies tonen aan dat de oplosbare vezels (pectine) in de appel een gezonde spijsvertering bevordert, 1a bestrijdt de negatieve effecten van bestraling, 1b voorkomt galstenen, en bevrijdt het lichaam van de verschillende toxines waaronder aluminium. 1c Bovendien, pectine vertraagt ​​de absorptie van voedsel dat is gunstig voor mensen met diabetes, hypoglycemie, en obesitas.

2. In diverse grote epidemiologische studies uitgevoerd in Europa bleek, dat na het consumeren van twee appels per week werd geconstateerd het voorkomen en de genezing van astma, diabetes type 2, en genezing ontstekingen te bevorderen.

3. Onderzoekers aan de universiteit van Californië ontdekten dat appel eters de mogelijkheid om tumoren te voorkomen hebben.

4. Degene die een appel per dag eten, daarvan is gebleken dat het slechte cholesterol lager werd met 8-11%. Het eten van twee appels per dag zou dit kunnen verlagen tot een niveau van maar liefst 16%.

5. Een dieet waarin men appels verwerkt vermindert het risico op hart-en vaatziekten met maar liefst 20%.

6. Zelfs de schil van een appel heeft antioxidanten en voedingsstoffen die rijk genoeg zijn om het lichaam verouderingsproces remmen, het voorkomen van kanker, en lage slechte cholesterol.

In feite blijkt uit het onderzoek dat de schil van een appel zou het risico op darmkanker verminderen met 43% en de kans op leverkanker verminderen met 57%. Daarnaast is het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Wisconsin toonde aan dat de voedingsstoffen in een appelschil kunnen abnormale celgroei, verschillende soorten kanker, en metastase (de verspreiding van kanker in het lichaam) te verbieden.

7. Franse onderzoekers vonden dat de phloridzin (een flavanoid alleen te vinden in appels) kan beschermen tegen osteoporose en verhoogt de botdichtheid.

8. Onderzoek aan de Cornell University ontdekten dat de quercetine in appelen hersencellen kan beschermen tegen de schade door vrije radicalen die verbonden zijn met de ziekte van Alzheimer. Daarnaast heeft een appel per dag werd aangetoond, het risico van borstkanker te verminderen met 17%, en het consumeren van drie appels per dag verminderde het risico met 39%.

9. Een studie van 10.000 mensen bleek dat degenen die appels op een regelmatige basis eet een 50% lager risico heeft op het ontwikkelen van longkanker.

10. Uit een Braziliaanse dieet studie, vrouwen die drie appels aten per dag verloren significant meer gewicht, tijdens een dieet dan degenen die dat niet deden.

11. Bij astma studies, vrouwen die regelmatig appelen eten tijdens de zwangerschap verlagen de kans dat hun kind astma krijgt.

12. Van appels is aangetoond dat de orale gezondheid en een gezonde huid te bevorderen.


De appel zelf is klein, maar het voordeel van de consumptie van slechts een appel per dag biedt enorme voordelen voor de gezondheid, variërend van een stralende, huid en preventie van kanker. Om dat een reis te voorkomen naar het kantoor van de arts en de voorgeschreven medicijnen die vaak samen gaan met het bezoek, probeer het eten van een appel per dag - een appel of twee per dag houdt u gezond tot het graf (Pieter Franciscus Kok)!

Referenties:

Mateljan, George. "De werelds gezondste voedingsmiddelen."

"Food for Thought en de huid."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ...

"Bioactieve stoffen in voedingsmiddelen: hun rol bij de preventie van hart-en vaatziekten en kanker."
...

"Antiproliferatieve effecten van appel schiluittreksel tegen kankercellen."
...

"Een laag-energie-dense voeding toe te voegen groenten vermindert het gewicht en energie-inname bij vrouwen."
...

"10 Voordelen van Appelen"
...

Balch, Phyllis., CNC, "recept for Nutritional Healing."

Reader's Digest, 'Voedingsmiddelen die pijn genezen genezen. "


Over de auteur
Megan Heimer is een advocaat, natuurlijke gezondheid therapeut, geregistreerd yogaleraar, heeft een bachelor's degree in politieke wetenschappen, en zal binnenkort volledig haar doctoraat in de geneeskunde natuurgeneeskundige. Ze heeft uitgebreide kennis in de holistische voeding, natuurlijke gezondheid, en alternatieve geneeskunde. Megan is momenteel bezig met onderzoek op diverse natuurlijke gezondheid onderwerpen, het schrijven van een boek, en begeleidt cliënten in natuurlijke geneeswijzen over de hele wereld.
Check out haar blog op: www.megansmind-holisticwellness.blog ...
Meer informatie: http://www.naturalnews.com/031794_apples_health.html # ixzz4WouFDuxOe
Bhakta Magazijn: Davantari murti

dinsdag 15 maart 2011

Sari draperen, hoe een sari om te doen!





De sari is een bekendste kledingstuk dat vrouwen dragen in India, Bangladesh, Nepal en Sri Lanka en minder vaak in Pakistan.
Een sari is een lap stof van vijf tot zeven meter lang en één meter breed die de vrouwen na enige oefening om zich heen kunnen draperen. Onder een sari wordt vaak een onderrok  en er boven op een korte bloes (choli) in bijbehorende kleuren gedragen (van dezelfde stof). De sari wordt rond de heupen geslagen en in de onderrok gestopt. Daarna wordt hij nog eenmaal rond het lichaam gedraaid en over één schouder geslagen. Het deel dat over de schouder hangt is vaak apart bewerkt en heet pallu.
De sari is vaak van katoen maar voor op een feest of bruiloft is hij ook wel van het duurdere zijde. De sari’s worden tegenwoordig ook steeds vaker van kunststof gemaakt omdat dat goedkoop te produceren is en qua uitstraling soms veel op zijde lijkt. Men kan bij de aanschaf van een zijden sari de brandproef uitvoeren om de echtheid vast te stellen.


http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2011/03/hoe-een-sari-te-draperen.html
meer over sari's

http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2011/03/how-to-wear-saree-in-mermaid-style.html

hoe een sari te draperen

Korte film over hoe u op een eenvoudige manier een sari om kan doen, zie ook het stripverhaal.

Een instructie in de vorm van een strip verhaal hoe een sari om te doen, een Indiaas kledingstuk
een instructie strip verhaal hoe een sari om te doen, een indiaas kledingstuk

http://bhaktamagazijn.blogspot.nl/2011/03/blog-post.html
author piet(er)

Hoe een sari op traditionele wijze te dragen.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

dinsdag 8 maart 2011

Welke kruiden bij welke Groenten

Welke kruiden bij welke Groenten! Een korte opsomming die je daarbij op weg helpt. Er zijn altijd meer combinaties mogelijk! Maar deze passen in gepaste hoeveelheid er goed bij.
Aardappelen, Basilicum,koriander, nootmuskaat, paprika, rozemarijn, selderij.
Andijvie citroenmelisse, dragon, mosterd, nootmuskaat, peper, selderij.
Asperges; Bonenkruid, dille, kerrie, nootmuskaat.
Aubergines; Basilicum, kervel, salie, rozemarijn.
Bieten; Bonenkruid, dille, dragon,kervel, koriander, kruidnagelen, marjolein, mosterd, peper, salie, selderij, tijm.
Bloemkool; Dragon, foelie, kerrie, koriander, kummel, marjolein, mosterd, nootmuskaat, peterselie, rozemarijn.
Boerenkool; marjolein, mosterd, nootmuskaat.
Bonen; Basilicum, bonekruid, dille, dragon, foelie, kerrie, Basilicum, Oregano, kruidnagelen, maggi, marjolein, nootmuskaat, paprika, peper, rozemarijn, tijm.
Broccoli; Dragon, foelie, koriander, nootmuskaat, kummel. 
Chinese kool; Basilicum, dille, foelie, koriander, kruidnagelen, kruizemunt, marjolein, mosterd, peper, rozemarijn, selderij.
Courgettes; Basilicum, dille, kerrie, kervel, marjolein, paprika, peper, peterselie, rozemarijn, salie, selderij.
Doperwten Basilicum, kervel, kruizemunt, marjolein, peterselie, rozemarijn, bonekruid.
Koriander, dille, munt.
Kapucijners Basilicum, bonenkruid, dille, dragon, mosterd zaad, peper, rozemarijn, tijm.
Komkommer, bonenkruid, borage, citroenmelisse, dragon, kervel, dille, kummel, mosterdzaad, paprika, selderij, venkel, rozemarijn.
Koolrabi, dille, kerrie, kummel, marjolein, mosterdzaad, nootmuskaat, peterselie, rozemarijn, selderij. 
Peulen Basilicum, bonenkruid, dille, foelie, kervel, marjolein, mosterdzaad, peterselie, rozemarijn, salie, selderij, tijm.
Raapstelen Peper, selderij.
Rode kool Basilicum, kaneel, koriander, kruidnagelen, jeneverbessen, laurier, marjolein, munt, tijm.
Savoye kool Dille, kerrie, kruizemunt, marjolein, mosterdzaad, peper, nootmuskaat, kerrie, massala.
Selderij Marjolein, salie, venkel.
Sla Basilicum,citroenkruid, citroenmelisse, kervel, tijm, peterselie, rozemarijn, dille, dragon, selderij.
Slabonen Basilicum, bonenkruid.
Spinazie, kervel, laurier, basilicum, dragon, koriander, marjolein, munt, nootmuskaat, rozemarijn, salie, selderij.
Spruitjes Salie, nootmuskaat, peterselie, citroenmelisse, marjolein, peper, kruizemunt.
Tomaten Basilicum, bonenkruid, borage, dille, dragon, kervel, koriander, maggi (Lavas), marjolein, peper, peterselie, salie, selderij, venkel.
Tuinbonen Basilicum, bonenkruid, kerrie, mosterdzaad.
Uien Koriander, marjolein, salie.
Witlof Basilicum, dragon, marjolein,koriander, peterselie, citroenmelisse, peper, selderij.
Wortelen Peterselie, bonenkruid, kervel, koriander, kummel, maggi, marjolein, selderij, tijm, venkel,salie, munt.

Pieters sate vega schijven op cous cous basis.

Wat gaat erin en doorheen
200 g kleine, ongezouten pinda's (of pindakaas)
100 g cashewnoten
2 tl grof theezout
1 grote stengel bleekselderij
250 g couscous
100 g bloem
verse peterselie, een handvol
100 g belegen kaas of cheddar (Hollandse veeg kaas zeer goedkoop bij Arabische winkels 500 gram  a 3,65 a 3.95)
olie of boter
10 grote zachte broodjes of één Turks brood
halve krop sla
2 tomaten
ketchup, mosterd (zonder azijn), soyamayonaise
Bereiding
Voor 8 tot 10 burger van ongeveer 8 cm doorsnede. 30 minuten. Leg de pinda's en de cashewnoten op een bakplaat en laat ze gedurende 10 minuten warm worden in de oven. Schep ze samen met het zout in een keukenmachine en laat die net zolang mengen totdat een smeuïge pasta ontstaat. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook gewoon stampen of malen. Snijd de grote bleekselderij in tweeën. Maak van de ene helft ringen: die kun je straks op de burgers doen. De andere helft snijd je in stukjes - niet te klein, want het geeft de burger wat structuur. Bak deze bleekselderijringen in wat boter of olie op een laag vuur, zodat ze lekker zacht worden. Maak de couscous in een grote, platte schaal. Tien minuten laten staan. Meng de verse noten pasta, de selderij, de bloem, en de fijngehakte peterselie voorzichtig door de couscous in de schaal. Als je voor een grote groep mensen burgers gaat maken en je wilt dat snel doen, dan kun je er ook iets meer bloem en eventueel wat yoghurt er doorheen roeren om ze wat steviger te maken. Snijd de kaas in plakjes met een kaasschaaf. Maak de burgers ongeveer 8 cm groot. Als je er 8 maakt, zijn het redelijke Vega burgers (maar dan geen kaas). Druk de schijven met je volle hand stevig aan. Bak de burgers enkele minuten goudbruin op een matig vuur. Draai ze om en leg op de al gebakken zijde wat kaas. Serveer de burgers op de broodjes met een flink blad sla, dun gesneden tomaat en de bleekselderijringen. En je kunt ze natuurlijk op smaak brengen met ketchup-mosterd-en-mayonaise.       
Tip. Doe hier wat bladspinazie op als vervanging van de kaas op de al gebakken zijde bij het omdraaien, eventueel nog even onder gril. Ikzelf prefereer alleen wat zout door of in dit geval op de spinazie. Maar wat gehaktkruiden zonder smaakversterkers geeft ook een aparte smaak, misschien door het tikje nootmuskaat. Een wetenswaardigheid nootmuskaat valt onder de kruiden van de Goden, het is een drug of narcoticum. (Heel zwak beïnvloedt het de hersens zoals chocolade.)
Zie ook de andere Vega en vegetarische schijven en ballen

woensdag 9 februari 2011

Nieuws, gadhimai mela een kort artikel door Pieter Franciscus

De gadhimai mela die verboden is uit te voeren in India is in Bariyapur Nepal een bedevaart oord hiervoor geworden. Vanuit heel India en het buitenland gaat men om de vijf jaar naar deze dagen. Er is zelfs een groot vriescel complex gebouwd voor het vlees van de puja, offeringen op te slaan. De ceremonie op zich is niet echt heel oud. Een man die ziek was deed een offerande van runderen aan kali en werd beter heden ten dagen doet men dit om dat feit nog.Een Nepalese versie van deze geschiedenis staat ook op deze blog.
Links naar meer artikelen over dit onderwerp.
Een goed commentaar over dit festival door een Nepalees
Wij hebben een vreemde traditie dieren doden in de naam van God. Mijn gedachte hierover is meer dat dit een excuus is om vlees te eten dan voor het vereren.
 Link naar het originele artikel
Uit de Guardian
Chandan Dev Chaudhary, een Hindoe priester, vertelde dat hij geplezierd was met de hoge opkomst voor het festival, en stond erop dat het festival (religieuze offer ceremonie) moest blijven voortbestaan. "De godin heeft bloed nodig" vertelde hij, en de wensen van de offeraar worden vervuld.
Link naar het originele artikel

woensdag 26 januari 2011

Bhagavad Gita de Bhisma parva adi inzake vegetarisme.

Bhagavad Gita, een van de meest invloedrijke geschriften die zijn oorsprong heeft als hoofdstuk, de Bhisma parvi adi genaamd  in de Mahabharatha,    Deze teksten hieruit voegen veel toe aan het argument voor vegetarische voeding, met haar praktische richtlijnen voor de voeding. Hiermee wordt aangegeven  dat sattvic voedsel in goedheid (melk, boter, fruit, groenten en granen) "bevorderen de vitaliteit, gezondheid, plezier, sterkte en lange levens duur." Bitter, zout en zure voedingsmiddelen rajasic betekend passie, woede (met inbegrip van vlees, vis en alcohol) "veroorzaken pijn, ziekte en ongemak." Helemaal afgeraden is voedsel voor de domme , ontwetend tamasic categorie: "muf, te lang gekookt, verontreinigde" en anders rottende en onzuivere voeding middelen modern e nummers die bijverschijnselen hebben zoals allergie en buikloop veroorzaken of op de lange duur onvruchtbaarheid veroorzaken zo zijn er al veel voedingstoevoegingen uit de handel genomen door deze negatieve effecten voor de volksgezondheid veroorzaakt hadden.

maandag 24 januari 2011

Mela betekenis van.

Mela is een  Sanskriet woord wat betekend ontmoeten of verzamelen. Mela wordt gebruikt op het Indiase subcontinent voor alle soorten van bijeenkomsten, en deze kunnen religieus, commercieel en ook cultureel of voor sport. In de plattelands traditie hielden de dorpen markten, en deze vorm van Mela was van groot belang voor de economie. Dit leidde ertoe dat in velen landen een mela gehouden wordt hier gebracht door de Indiase gemeenschap, in Den Haag is er jaren geleden ook nog een Ganga Mela gehouden op het Paul Kruger plein jaren.De bekende Kumbha mela wordt elke twaalf jaar gehouden, er zijn meerdere Ganga of kleine Kumbha Mela heilige bijeenkomsten binnen de twaalf jaren. Een opvallende Kumbha mela was in 2001 daar verzamelde zich over de 60 miljoen bedevaartgangers voor het bad in de heilige rivier de Ganga. Bekende bedevaart plaatsen hiervoor zijn Allahabad, Haridwar, Nashik and Ujjain

Srila Gopala Bhatta Gosvami, Catainya caritamrta Adi lila 10.105

Srila Gopala Bhatta Gosvami, een van de zes gosvamis van Vrindavan. Ontving op jonge leeftijd de genade van Sri Caitanya mahaprabhu. Tijdens een pelgrims tocht door Zuid India verbleef Sri  Caitanya mahaprabhu vier maanden in Gopala bhatta's huis. Gopala Bhatta Gosvami nam later deel aan de lord Caitanya sankirtana beweging. Hi bewees een expert te zijn in Vaisnava regulatie's naar de geschriften. Schreef boeken en instaleerde een tempel van Sri Sri Radha Ramana in Vrindavana. (zie Catainya caritamrta Adi lila 10.105) voor meer informatie, verder lezen plus vers in Sanskrit

Ramacandra Kaviraja. Caitanya caritamrta, Adi lila 11.51

Ramacandra Kaviraja was een discipel van Srinivasa acarya een ntieme vriend van Srila Narrottamadasa Thakura.hij verspreide de glorie van de heiligen naam en initierde veel discipelen

zaterdag 22 januari 2011

20000 buffels geofferd in nepal 2009

De gadhimai mela die verboden is uit te voeren in India is in Bariyapur Nepal een bedevaarts oord hiervoor geworden. Vanuit heel India en het buitenland gaat men om de vijf jaar naar deze dagen. Er is zelfs een grote vriescel complex gebouwt voor het vlees van de offeringen op te slaan. Voor een meer uitgebreid artikel zie www.bhaktamagazijn.blogspot.com

verwijst naar: http://nepalvillages.blogspot.com/2009/12/3-markable-events-of-gadhimai-mela-at.html (bekijken via Google Sidewiki)

Bhagavad gita

Een leuke pagina die in meerdere delen over de gita uitlegt voor kinderen.
verwijst naar: Bhagavad Gita uitleggen aan kinderen | SanatanDharm.Net | (bekijken via Google Sidewiki)

bhagavad gita

Een leuke pagina die in meerdere delen over de gita verteld.

verwijst naar: Bhagavad Gita uitleggen aan kinderen | SanatanDharm.Net | (bekijken via Google Sidewiki)

woensdag 19 januari 2011

nr Simha deva schets


NrSimha deva schets lijntekening drawing http://www.bhaktamagazijn.blogspot.com/ beautiful sketch black and white pencil drawing. Opmerkelijk voormij was hoe de tekenaar de armen had gedaan,ik zelf kwam daar eerst niet uit, onderelkaar vond ikzelf niet zo goed eruit zien dan krijg je het idee van een duizendpoot. Zoals bij een kreeft het werkt goed maar toch. Het gaat wel allemaal, maar het moet dan toch een groot lichaam zijn. In verbande de schouderbreedte  vanaf de zijkant gezien.


zaterdag 15 januari 2011

Stichting De Noordzee beoordeelt duurzaamheid van vis en schelpdieren

Stichting De Noordzee beoordeelt duurzaamheid van vis en schelpdieren

De mossel scoort goed op de meetlat van duurzaamheid. Dat meldt de Stichting De Noordzee. De milieuorganisatie beoordeelt jaarlijks van bijna 90 vissen en schelpdieren hoe de soort er voor staat en de effecten op het milieu. De mossel blijkt op deze aspecten goed tot vrij goed te scoren en is een prima keuze voor de consument!
commentaar
Ik las in de resultaten van een Belgisch onderzoek dat deze wateren waar ook de NL mossel leeft het water van slechte kwaliteit is. Plus de mossel staat onderaan de keten en heeft het meest te lijden van de verslechterende water kwaliteit.Er werd behalve zware metalen ook nog DDt in het water gevonden Blijf verder van vis af, deze is niet geschikt voor de consumptie meer, het evenwicht is nog steeds verstoord in de zeeën en oceanen. De tonijn is bijna op, alhoewel gezond las ik, niet meer eten, deze tracht men nog steeds uit te roeien door over bevissing. Wat is duurzaam verder ieder geval niet de visserij branche. Duurzaam is een huwelijk voor het leven geen consumenten product. En voor de duidelijkheid God bezielde ook de mosselen zoals ook de planten een ziel hebben naar de Nederlandse Bijbel vertaling. De supermarkten verkopen nog vis?

Ganga Sagara mela

Een festival wat gehouden wordt om zich te herinneren dat koning Bhagirathi door zijn inspanningen de Gange naar de Aarde of ook Bhurloka genaamd liet komen . Het vind plaats aan de kust van Bengalen, waar de Gange en de Baai van Bengal samen komen. Hier was de ashram van Kapila deva gevestigd, de avatar.

vrijdag 14 januari 2011

De tuin emotie voor de ziel.

De tuin de tuin van het leven.
Ervaringen, het is belangrijk om te weten dat uw ervaringen de inrichting van uw geestelijke tuin bepalen, als ankers, samskaar of anartha's genaamd, in spiritueel taal gebruik. Deze ervaringen moeten. De ziel het goede of schone in ons dat door het onkruid, de slechte ervaringen in de tuin van het leven,  belemmerd wordt om zich te ontplooien, en hiervan bewust moet men zich van deze negatieve emoties bevrijden zodat u ware zelf boven komt en blijft. De tuin, het zelf of ziel te verzorgen, die in ieder zijn hart als de zon zijn eigen licht heeft, als het voorjaar, en ook de volheid van de zomer. De ziel kent geen winter! Voor velen was de winter in de geschiedenis, en ook wat wij natuur volkeren noemen de winter gelijk aan de dood. En dan de vreugde na deze koude en donkere dagen. Als de bladeren in het vroege voorjaar zich weer lieten zien, vormen van de takken die verdwenen onder hun groene kleed.  De vogels tot schuil en verblijfplaats dienend, vruchtdragend, wonderschoon is dan de schepping. Zoals ook de ziel. Wie de tuin van het leven onderhoudt die door snel ontkiemend onkruid en slingerplanten als lust, hebzucht en woede steeds bedreigd wordt, om omwikkeld en verduisterd te worden. En hier door als door touwen aan de grond wordt vast gehecht, de materie. Die vaak bedekt is door gevallen vruchten, en een wonderschoon bloemenkleed vragend om geplukt geproefd en van genoten te worden. Elke vrucht en bloem. Moet onderzocht worden door ervaring, of het een mogelijke oorzaak van nieuw goed of kwaad, of opnieuw gehecht aan te raken bevat.  Zodat uw tuin in evenwicht blijft, zich geen onkruid meer  kan ontwikkelen in uw tuin of gedachten  wees zacht voor uw speciale tuin. En herinnert u dat voor de heilige lotus ook water en zon nodig is om deze te laten groeien Pieter Franciscus. ik heb hier een uitgebreide of eigenlijk het origineel van de tuin van het leven oorzaak van emoties toch geplaats, ik kwam er niet goed bij los en heb de ingekorte versie gepubliceerd. Dat vond ik eigenlijk het belangrijks pieter Franciscus  (Ananta malik prabhu)






































De tuin

De tuin van het leven.
Ervaringen, het is belangrijk om te weten dat uw ervaringen de inrichting van uw geestelijke tuin bepalen, als ankers, sanskaar genaamd, in spiritueel taal gebruik deze ervaringen moeten. De ziel, het goede of schone in ons dat door het onkruid, negatieve ervaringen in de tuin van het leven  belemmerd word zich te ontplooien, en hiervan bewust geworden. Moet men zich van deze negatieve sanskaars bevrijden, zodat uw zelf boven komt en blijft. De tuin te verzorgen, die in zijn eigen hart de zon, zijn eigen licht heeft voorjaar, en ook de volheid van de zomer. De ziel kent geen winter, voor velen was de winter in de geschiedenis en ook wat wij natuur volkeren noemen, is de winter gelijk de dood. En dan de vreugde na deze koude en donkere dagen. Als de bladeren in het vroege voorjaar, zich weer lieten zien. Vormen van de takken die verdwenen onder hun nieuwe groene kleed. De vogels tot schuil en verblijfplaats dienend, vruchtdragend. Wonderschoon is dan de schepping, zoals ook de ziel. Wie de tuin van het leven onderhoudt, die door snel ontkiemende onkruid en slingerplanten als lust, hebzucht en woede steeds bedreigd wordt, om omwikkeld en verduisterd te worden en hier door als touwen aan de grond wordt vast gehecht, de materie. Die vaak bedekt is door gevallen vruchten, en een bloemenkleed vragend om geplukt en van genoten te worden.

ik werd geïnspireerd door de sanskaar bindi (of andersom, ik las een gedeelte van de 1e bladzijde.. en de rest kwam gewoon bij mij op, resultaat zie hierboven.

woensdag 12 januari 2011

Houdbaarheidsdatum

salmonella, gekke koeien ziekte, bijbel Ik walg

Houdbaarheidsdatum

Op de verpakking van producten staat vaak een houdbaarheidsdatum. Deze datum geldt alleen zolang de verpakking nog niet geopend is. Je kunt 2 verschillende soorten houdbaarheidsdata tegenkomen:

  • THT ‘ten minste houdbaar tot’

De fabrikant garandeert dat het product tot en met deze datum van goede kwaliteit is.

Op bederfelijke producten, zoals vlees, zuivel en eieren kan een THT-datum staan. Gebruik na deze datum de zintuigen om de kwaliteit van het product te beoordelen: kijk, ruik, voel en proef. Wil je geen enkel risico lopen, gooi het dan weg.

Ook op houdbare producten kan een THT-datum voorkomen. Vaak is het product na deze datum nog prima te gebruiken. Het kan minder lekker smaken, maar je zult er normaal gesproken niet ziek van worden.

  • TGT ‘te gebruiken tot’

Dit geeft aan tot en met welke datum het product eetbaar is.

Om niet ziek te worden, is het belangrijk om je aan de TGT-datum te houden. TGT staat op producten die kort houdbaar zijn, zoals dagverse zuivel en vleeswaren.

Ik zie hier een tegenstelling in, vlees is toch altijd aan bederf onderhevig, het wordt of ingevroren of bewerkt met zout als voorbeeld. En verder zeggen de zintuigen dat vlees schadelijk is voor de gezondheid, lees de kranten. SAMONELLA SLECHT TE VERTEREN, JACOB kREUSZFELD DE GEKKE KOEIEN ZIEKTE, NU KIJK MEN DAAR NIET MEER NA, maar lees de kranten maar goed. God zei Ik walg van de geur van de rook van verbrand vlees van jullie offer vuren. nu dat doe ik net niet maar lekker is anders vooral bij de grote hoeveelheden knoflook die erbij gebruik worden. En dan vis gebakken vislucht op het portiek, echt dat ruikt u na 2 dagen nog. Je moet dat maar van duizenden aangeboden krijgen. Ik walg staat er dan ook in de Bijbel.

 http://www.etenisomopteeten.nl/slim-kopen/houdbaarheidsdatum