woensdag 12 januari 2011

Houdbaarheidsdatum

salmonella, gekke koeien ziekte, bijbel Ik walg

Houdbaarheidsdatum

Op de verpakking van producten staat vaak een houdbaarheidsdatum. Deze datum geldt alleen zolang de verpakking nog niet geopend is. Je kunt 2 verschillende soorten houdbaarheidsdata tegenkomen:

  • THT ‘ten minste houdbaar tot’

De fabrikant garandeert dat het product tot en met deze datum van goede kwaliteit is.

Op bederfelijke producten, zoals vlees, zuivel en eieren kan een THT-datum staan. Gebruik na deze datum de zintuigen om de kwaliteit van het product te beoordelen: kijk, ruik, voel en proef. Wil je geen enkel risico lopen, gooi het dan weg.

Ook op houdbare producten kan een THT-datum voorkomen. Vaak is het product na deze datum nog prima te gebruiken. Het kan minder lekker smaken, maar je zult er normaal gesproken niet ziek van worden.

  • TGT ‘te gebruiken tot’

Dit geeft aan tot en met welke datum het product eetbaar is.

Om niet ziek te worden, is het belangrijk om je aan de TGT-datum te houden. TGT staat op producten die kort houdbaar zijn, zoals dagverse zuivel en vleeswaren.

Ik zie hier een tegenstelling in, vlees is toch altijd aan bederf onderhevig, het wordt of ingevroren of bewerkt met zout als voorbeeld. En verder zeggen de zintuigen dat vlees schadelijk is voor de gezondheid, lees de kranten. SAMONELLA SLECHT TE VERTEREN, JACOB kREUSZFELD DE GEKKE KOEIEN ZIEKTE, NU KIJK MEN DAAR NIET MEER NA, maar lees de kranten maar goed. God zei Ik walg van de geur van de rook van verbrand vlees van jullie offer vuren. nu dat doe ik net niet maar lekker is anders vooral bij de grote hoeveelheden knoflook die erbij gebruik worden. En dan vis gebakken vislucht op het portiek, echt dat ruikt u na 2 dagen nog. Je moet dat maar van duizenden aangeboden krijgen. Ik walg staat er dan ook in de Bijbel.

 http://www.etenisomopteeten.nl/slim-kopen/houdbaarheidsdatum

Geen opmerkingen: