dinsdag 22 oktober 2013
Waarheid zo groot als een koe
Teks en Foto van Pieter Franciscus, gebruik alleen met vermelding www.bhaktamagazijn.blogspot.com. geen enkel commercieel gebruik toegestaan (ook niet op commerciele site’s,)
zaterdag 19 oktober 2013
Waarom shanti shanti
Volgens de heilige Geschriften van het hindoeïsme zijn de bronnen van belemmeringen en problemen afkomstig uit deze drie rijken.
- Fysieke of Adhi-Bhautika rijk, de bron van problemen/obstakels vanuit externe wereld, zoals van wilde dieren, mensen, natuurrampen enz.
- Goddelijke of Adhi-Daivika rijk kan een bron van problemen/obstakels zijn uit spirituele wereld van geesten, goden, geesten, halfgoden/engelen en meer.
- Intern of Adhyaatmika rijk, bron van problemen afkomstig van /belemmeringen die voortvloeien uit iemands eigen lichaam en geest, zoals pjin, ziekten, luiheid, niet aandachtig zijn enz.
Dit word genoemd "Tapa-Traya" of de drie klassen van problemen. Wanneer Shanti mantra's worden gereciteerd, worden belemmeringen uit deze rijken afkomstig verondersteld te worden gepacificeerd.
Na de aanroepingen of afscheid , afsluiting van de erediensten gericht aan de goden wordt dit meestal gezongen, aarti of bhajan genaamd de laatste kalmeert de geest het meest, en om echt een vredige geest te verkrijgen werkt het als mantra beter, De eerste keer 432 keer herhalen, zonder tussenpozen en pauzes, als de concentratie goed is deze hoeveelheid verdubbelen, verdeelt over dag, in de ochtend en voor het slapen gaan, de volgende dagen dit verhogen door zo een dezelfde hoeveelheid er tussen de middag erbij te gaan doen. De bedoeling is de recitatie driehonderd duizend maal te doen binnen de periode van drie maanden. noot, nooit minder op een dag gaan doen, en ook deze periode alleen vegetarisch eten geeft perfecte resultaten, de tijd is gebaseerd op de cyclus van de maan, aangezien men geen andere kalender had. Pandits geven ook wel eens het advies erbij geen suiker, en of geen graan.. Ilzelf heb zelf soortgelijks gedaan door drie dagen lang alleen thee te nemen, verder niets, en het rijk van de Adyaatmika was hierdoor weer gepacificeerd.
woensdag 16 oktober 2013
Recept, filodeeg rol met panir en abrikozen.
Voor vier personen- eiwit 22 gram, vet 24 gram, koolhydraten 48 gram. 480 kcal, per persoon.
- 2 eetlepel olie
- 300 gram pompoen
- 200 a 250 gram panir
- 50 gram abrikozen ( een dag van te voren in de week zetten)
- 1 pak filodeeg laten ontdooien
- mespunt gedr koriander (beter is verse, dan 2 a 3 eetlepels gehakt)
- mespunt kaneel
- half bosje peterselie
- 3 eetlepels boter
Bereiding, oven 180 celcius voorverwarmen
De pompoen klein snijden, bakken in de olie totdat deze net zacht gaat worden (geen pap er van maken). Eruit halen en dan de panir licht goud bruin bakken met de peterselie en de andere kruiden, meteen de pompoen erbij, en even voorzichtig door elkaar heen scheppen, zoals ik al eerder schreef geen pap er van maken. De filo uitspreiden op bakpapier op het blik , net over elkaar heen zodat u de balplaat bedekt, zorg dat de filo goed vast aanelkaar zit, anders even met een kwastje met water aan elkaar plakken, en bestrijk ze met de boter. Dan de vulling erop en in het midden want wij gaan vanaf de zijkanten het deeg over de vulling heen en dan een rol vormen. Een lange rol. Bestrijk de rol met wat water u kan er nog sesam zaad op strooien en ik vergat de peper en zout naar smaak, bij de vulling. Bak de rol in 20 minuten goudbruin. U kan in plaats van de panir, ook tofoe gebruiken. Een leuk effect is met een stuk papier een zijkant af te dekken en dan wat paprika erop strooien. Geeft wat extra kleur er aan. Vergeet niet te offreren Recept van Bhakta Piet(er) ps. Dit recept is voor alleen prive gebruik. Bij gebruik in verenegings periodieken mijn naam en blog adres vermelden. Zoals bij al mijn recepten en artikelen van mijn hand
zondag 13 oktober 2013
vegetarisch recept, marinade Ambon
- 2 deciliter water
- een vierde blok santen
- 3 el vloeibare tamarinde of ontpitte
- 4el palmsuiker of rietsuiker
- 1 a 2 laurier blaadjes
Dit bij elkaar even aan de kook brengen tot de ingriedenten zijn opgelost. Dan van het gas af. En hier de soja brok of panir in marineren. dit geeft het beste effect als u het 24 uur in de marinade laat, de panir of sojabrok in olie en met een lepel sambal bakken
woensdag 9 oktober 2013
Recept. Gekookte brandnetel met panir.
bhakta Pieter Ananda Malik prabhu
Recept, dressing voor fruitsalade, een gember wortel siroop
50 gram suiker
150 ml water
4 bolletjes gember
1 geraspte wortel
sap van 1 limoen of 1,5 citroenen
Doe de suiker, water en gember in een steelpan en verwarm dit al roerend totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de heel fijn geraspte peen of wortel en het sap van de citroen/limoen toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat het een stroperige consistentie heeft. Laat de dressing afkoelen en bewaar deze in de koelkast.
Deze dressing is heerlijk over fruit of een fruitsalade. Wees er dankbaar voor, er zijn veel mensen die niet genoeg voedsel hebben om te eten!