vrijdag 28 november 2014

budget koken is pas goedkoop door het zelf te doen, sober is niet hetzelfde als armoe

Vroeger kon men niet anders dan zelf koken.

Aardappels en rijst, bloem  en custard waren gewoon in de keuken. Geen voorgebakken frieten, of aardappel snijders. Geen kant en klaar soep. Nu dat was ook de reden dat men nog kon uitkomen met het huishoudgeld.
En het belangrijkste, geen kleurstoffen, of toevoegingen. Maar dit als tussendoor, echt een pan soep maken is altijd goedkoper dan soep uit blik. Een vegetarisch bouillonblokje, en wat groenten en klaar. En als u toch een vriesvak of vriezer heeft, doet er dan ook wat in.       Veel groentes en kool kunt u gemakkelijk invriezen. En, of bouillon zelf van tevoren klaarmaken. En in her te gebruiken bakjes in de vriezer bewaren (ik laat het afkoelen en doe het in zakjes).  Kook bijvoorbeeld voor 2 dagen en vries een portie in voor de volgend week,dan hoeft u een dag niet te koken.
Dat staat gelijk aan een half uur meer tijd om , een boek  lezen of een half sporten..Of te mediteren (wel 4 ronde’s op de japa mala)
#bhakta #bhaktapiet(er) #invriezen #soep #japamala

donderdag 27 november 2014

Romige kerrie soep met tofu

 

  • ingrediënten
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 750 ml groenten bouillon (blokjes met wat minder water)
  • 1 beker melk
  • 1 1/2 beker blokjes, soja
  • 1/2 beker geraspte kaas
  • seizoen kruiden basilicum of verse Koriander
  • Kerrie poeder                                                                                                               Romige kerrie soep met tofu

bereiding In een grote koekenpan , bak de tofu kort in wat olie met de kerrie en haal deze weer uit de pan! Smelt dan de boter, en de bloem er bij, los in roeren met wat peper. Tot de bloem wat kleurt. Voeg dan dan de bouillon toe en met de melk aan de kook brengen. Maar blijf roeren, een minuut laten doorkoken Voeg de kaas toe, voorzichtig doorroeren, blijven toevoegen en doorroeren tot de soep op de gewenste dikte is, tofu erbij, dan de seizoen kruiden erop..peper en zout naar smaak. Om de soep wat oosters pittig te maken doe er dan wat verse gember of gember poeder bij. zout en peper naar smaak.

dinsdag 25 november 2014

Denk eens na over uw leven.column

Denk eens na over uw leven. Heeft u respect voor uw gevoelens of offert u uw zelf op door u te laten ondersneeuwen door het juk van een verzameling oude gewoontes? Wees bereid om u in van alles in uw gedachten los te maken, te onthechten. Van de kinderen die al jaren zelfstandig wonen, familie die u eenmaal per jaar tijdens de verjaardagen ziet. Al die dingen in huis die vaak niet eens opgemerkt worden. Leven voor u huis. Had ik dat ook nog!?  Wat houdt dit in, met een slaapzak naar het park, met een winkelwagentje met dekens, en andere dingen  in plastic boodschappen tassen, en die oude vertrouwde schemerlamp er bij. Waar u zich niet los van kon maken? Maar, kijk eens waar u wel gebruik van maakt, bent u er dankbaar voor, nee? Of is het alleen zo dat u zich er niet los van kan maken. Geniet van de dingen die u wel gebruikt, begin een nieuwe relatie met uw familie en vrienden. Alles wat wij hier in dit leven verzameld en opgedaan hebben kunnen wij niet met ons meenemen. Hoe meer u gaat beseffen dat dit, al deze dingen u meer binden dan vrijheid geven. Des te meer energie u zult voelen, meer intuïtief gaan leven, en openstaan voor kennis. U als het ware van binnen uit verlichten Dat de goden en engelen u mogen bijstaan. bhakta Pieter
Denk eens na over uw leven.column