donderdag 31 december 2015

Gado Gado recept, vegetarisch en veganisch te maken

Gado Gado  vegetarisch en veganisch te maken
Voor 4 personen



 Marcela Lopez - freeimages.com/
1 kleine spitskool, in reepjes
250 g taugé,
1 winterwortel, in reepjes
400 g tofu
Pindakaas, kerrie of massala, en sojasaus, peper

maandag 28 december 2015

Kaarsen magie, rode kaarsen en de liefde

Kleuren, kaarsen zoals ook rode rozen voor de liefde staan, zo worden ook rode kaarsen gebruikt voor de liefdes magie. Zet eens kleine rode hartvormige kaarsen op je altaar! Of eigenlijk ervoor, vlak ervoor, was ze met een druppel rozenwater. En zalf ze, of olie ze met een druppel rozen essence. Dat is de etherische olie die in parfums verwerkt wordt. Steek ze aan. En denk aan je geliefde, kras er zijn of haar naam in, leg er rozenblaadjes omheen.Schijf de naam op een rozenblaadje of een stukje handgeschept papier en draai als jij het oprolt er meteen een rode draad omheen, die je steeds met aandacht vastknoopt , stel je daarbij voor dat je geliefde al bij je is dat samen hand en hand wandelt, weer een knoop en zie jezelf met je geliefde samen leggen in het gras wat hoog opgeschoten is, elkaar kussend.  Doe als de kaarsen zijn opgebrand de rozenblaadjes in een zakje met het opgerolde dicht geknoopte papier in een rolletje., En draag het op je hart. #bhakta #bhaktapiet(er
Probeer het eens uit op je altaar voor je geliefde godheid, deva of devi. En je kan ook "gewone" rode kaarsen gebruiken, ik gebruikte de hartvormige als voorbeeld bij Janmastami
foto credit Adi Judas (www.freeimages.com)

maandag 30 november 2015

Penen pompoen soep vegetarisch

Dit recept is de eenvoud zelve. winterpeen wassen en raspen, in de pan met de vegetarische bouillon blokjes, bij het merk dat ik gebruik is het een blokje voor een halve liter. Ik maak anderhalf liter, dus reken maar uit. Een halve pompoen 3 A 4 ons in stukjes bij de bouillon in de maak. Een halve struik bleekselderij wassen in stukjes even fruiten in de kerrie. En afblussen met wat bouillon en bij de soep. U kan het pureren maar als u de pompoen klein genoeg heeft gesneden is het al redelijk gebonden. Toch pureren? Doe dan de bleekselderie er na het pureren aan toe. Niet gewaagd genoeg? Bloemkool kleine roosjes losmaken en als eerste fruiten, dan die bij de al gepureerde soep nog even op het vuur laten, tot de bloemkool beetgaar is, dus niet te zacht.erbij en in de 2e ronde de bleekselderij.




zondag 15 november 2015

Ik houd van elk seizoen maar de herfst!


Ik houd van elk seizoen maar het licht in de herfst en de prachtige kleuren van de bladeren van de bomen en struiken, die prachtige herfstkleuren daar geniet ik echt van.
ik houd van de herfst, vooral van de appelen en peren in overvloed. De lamp gaat wat eerder aan. En dan genieten, genieten van stoofpeertjes en noten pellen
Elke ochtend de bladeren weer opzij, tussen de struiken vegen. En als de kachel weer voor eerst op een koude avond aangaat heerlijk.