maandag 26 juli 2010

recept boemboe roedjak


1 el sereh
(citroen gras)
garam =zout
3 kemiri even roosteren en fijn stampen
4 el minjak klapah kokos spijsolie  te vervangen door door andere olien
2 lombok rawhit peper
1/2 tl asem tamarinde pasta
1tk goela djawa
11/2 santen
Over de pepers als u niet tegen heet kan haal het zaad plus de zaadlijsten eruit, minder scherp maken kan ook door Spaanse peper te gebruiken ook hierbij het zaad verwijderen
Doe de pepers bij de gemalen kemerie doen, en stamp deze fijn en bak het dan even in de olie. Voeg de asem en de goela djawa (palmsuiker, als u het kan vinden, ruwe rietsuiker gebruiken) erbij, en dan de dunne santen plusminus 10 minuten laten staan pruttelen. In deze boemboe kan u soja marineren en ook als vervanging voor de Indiase chutney een soort sambal
De meeste ingrediĆ«nten  kan u in de supermarkt kopen, goela dwaje soms staat er ook goelab op het pak, is heel rijk aan melasse, de suiker is al stroopachtig en echt heel zoet, met een eigen smaak. Dus als u deze niet kan vinden gebruik dan ruwe rietsuiker, ook in de supermarkt verkrijgbaar.Rietsuiker is gezonder dan witte suiker van de suikerbiet, er zit in rietsuiker nog voeding, de witte is te veel bewerkt hiervoor. Bhakta Piet(er)

Geen opmerkingen: