zaterdag 7 augustus 2010

Meditatie basis technieken

Probeer  de verschillende yoga en andere meditaties, u kan vaak gratis en op proef een les of workshop volgen en kies dan voor  de meditatie die voor u een positief effect of verandering met zich mee brengt.

Over het algemeen wordt "Ohm" Aum als de oorsprong bija mantra betekend zaad van alle mantra's gezien en daarom gebruiken wij in onze  meditatie voorbeeld deze als mantra. 'Ohm is het geluid, de basis en staat voor alle mantra's, trillingen en geluiden bij elkaar. Mantra of gebeds meditaties plus de prana ademhaling behoren tot de categorie van beginnen aan meditatie die je de rest van je leven kan beoefenen en verdiepen.

Over het algemeen zijn mantra of gebed meditatie een fractie moeilijker dan simpele ademhaling meditaties waarbij we enkel ons op de ademhaling concentreren door het tellen en ons te concentreren op de fysieke gewaarwording van in en uit ademen. Ook zijn mantra of begeleide meditaties iets moeilijker uit te voeren tijdens gewone dagelijkse activiteiten als douchen, boodschappen doen, en werk. Dit alles neemt niet weg dat begeleide of mantra meditaties buitengewoon populair en nuttig zijn en we raden een ieder aan in zijn zoektocht naar de ideale meditatie, mantra meditaties te proberen en een kans te geven.
Voorbeelden van gebed of mantra meditatie
Ik ben gezond, ik ben niet het lichaam, ik ben de ziel. Men kan lezen ipv het lichaam ik ben niet het vlees .
Mantras moet men niet zomaar doen, maar onder begeleiding dus eerst de basis van alle meditatie oefeningen de beheerste ademhaling

Geen opmerkingen: