zaterdag 22 januari 2011

20000 buffels geofferd in nepal 2009

De gadhimai mela die verboden is uit te voeren in India is in Bariyapur Nepal een bedevaarts oord hiervoor geworden. Vanuit heel India en het buitenland gaat men om de vijf jaar naar deze dagen. Er is zelfs een grote vriescel complex gebouwt voor het vlees van de offeringen op te slaan. Voor een meer uitgebreid artikel zie www.bhaktamagazijn.blogspot.com

verwijst naar: http://nepalvillages.blogspot.com/2009/12/3-markable-events-of-gadhimai-mela-at.html (bekijken via Google Sidewiki)

Bhagavad gita

Een leuke pagina die in meerdere delen over de gita uitlegt voor kinderen.
verwijst naar: Bhagavad Gita uitleggen aan kinderen | SanatanDharm.Net | (bekijken via Google Sidewiki)

bhagavad gita

Een leuke pagina die in meerdere delen over de gita verteld.

verwijst naar: Bhagavad Gita uitleggen aan kinderen | SanatanDharm.Net | (bekijken via Google Sidewiki)

NamaHatta Gent

Ondekt op het www nama hatta gentdeze hebben al een artikel geplaats en hier een klein stukje om hun wat te promoten, Zij wilden ook op een andere wijze wat meer aandacht aan de nama hatta geven nu Nama Hatta gent het is al gebeurt  meer bekendheid. http://www.namahatta.blogspot.com/  Nama Hatta Gent is een vzw die zich vooral wil bezighouden met het verspreiden van de boeken en kennis van Srila Prabhupada. We organiseren erediensten, geven Vedisch culturele programma's en nog veel meer.
Ons adres: coupure links, 451, 9000 Gent. info: namahatta@hotmail.com

woensdag 19 januari 2011

nr Simha deva schets


NrSimha deva schets lijntekening drawing http://www.bhaktamagazijn.blogspot.com/ beautiful sketch black and white pencil drawing. Opmerkelijk voormij was hoe de tekenaar de armen had gedaan,ik zelf kwam daar eerst niet uit, onderelkaar vond ikzelf niet zo goed eruit zien dan krijg je het idee van een duizendpoot. Zoals bij een kreeft het werkt goed maar toch. Het gaat wel allemaal, maar het moet dan toch een groot lichaam zijn. In verbande de schouderbreedte  vanaf de zijkant gezien.


Vegaurger!

Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...