woensdag 18 juli 2012

Illusie als Totaliteit?

Wat is totaliteit? Het is slechts door het oog, de objecten gezien, De oren met wat gehoord, de neus met wat er geroken wordt, Het lichaam met wat aangeraakt, geraakt wordt. De gedachten opgeroepen door de waargenomen objecten (cognitief). Dat wordt totaliteit genoemd. Samyutta Nikaya - Naar het origineel van Samyutta Nikaya, is het dat de gedachten voortkomend uit de zintuiglijke gewaarwording cognitieve vermogens, hij hiermee de onderstaande processen bedoelt. cognitieve met betrekking tot het kennen, het waarnemen en het overdenken van de buitenwereld Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/cognitief cognitieve vaardigheden (voor alle duidelijkheid als men in het Engels mind leest is dit de eenvoudigste definitie hiervoor) Uitleg: vaardigheden die te maken hebben met de verstandelijke vermogens: het opnemen en verwerken van kennis, waarnemen, denken, taal, bewustzijn, geheugen, aandacht, concentratie en praktische vaardigheden Gevonden op http://www.thesauruszorgenwelzijn.nl/cognitievevaa In het Nederlands en andere talen wordt de dichtvorm die vaak gebruikt wordt volkomen teniet gedaan. cognitief Naar het Hindoeisme; mind geest, manasah buddhi intelligentie zie ook labels, men heeft een naam voor appel dit heeft men afgesproken, hier als voorbeeld sinaasappel, kool, andijvie en erwten. Als men een appel ziet, komt dit door de cognitieve processen naar boven. Maar ook bij een appel van marmer of was. Als u hier die appel ziet, ziet deze  er goed uit. Is dit een verkeerde cognitieve reactie. Dit is een foto slechts een beeld. De appel is al op en vergaan. En toch blijft deze projectie, illusie aantrekkelijk.

Recept:Aardappel chutney vegetarisch.

Aardappel chutney die van de bara's met citroen, voor de niet ingewijden de witte hete massa met rode puntjes erin. Dat is aardappel chutney! Het recept heb ik ook voor u, aardappels citroen sap liefst vers geperst! En Madam Jeanette pepers de rode, geel mag ook! Stamp de peper fijn, 2 a 3 gekookte aardappels een halve citroen uitgeperst erbij en stampen of prakken maar het mag ook andersom, moet op puree gaan lijken. Naar smaak meer citroen, ik begin al met een hele, maar 2 a 3 aardappels is niet al te veel. Houd het anders op een aardappel met de halve uitgeperste citroen! Maar met een halve spaanse peper dun gesneden, zonder zaad (zonder zaad is minder heet), wel stampen. Dit is voor de meesten al scherp genoeg, volgende keer beschrijf ik hoe men de appel chutney maakt ook lekka lekker. groetjes Haribool Pieter Ohm shanti Harih, Sri Raam jai Raam jai jai Raam

Rimpels: yoga helpt. Yoga oefeningen tegen rimpels.

 Rimpels: yoga helpt
 Een bericht over de positieve effecten van yoga op gezondheids.net . Strijd tegen de zwaartekracht
Rimpels vertellen je levensverhaal en zijn dus helemaal niet erg. Een gelukkig en ontspannen leven kunnen helpen om ongewenste rimpels te voorkomen. Met yoga kun je ontspannen en het effect lees meer van het bron artikel
Nu dat yoga gezond is wordt meer en meer bekend, maar wat vaak vergeten wordt dat yoga ook rust geeft, en dit gedeelte wordt vaak wat ondergeschoven, yoga is een manier van leven, het geeft energie, en verandert je denken. Lees deze blog er maar eens op na.Yoga kan je beoefenen gericht op het spirituele, en ook dat het gewoon leuk is om te doen, en het geeft dan ook voldoening op, bij beide manieren van beoefenen. Door yoga kan je rust scheppen en zo onderliggende gedachten, die tot voor of afkeur leiden, beter leren herkennen. En hierdoor kan je je leven verbeteren of andere banen gaan leiden. Zoals met alles hoe meer je het doet hoe beter het jou afgaat.
Door; Bhakta Pieter Ananda Malik prabhu.
Journal, wat is een journal of artjournal, en hoe begin je er een. Deel1

Een journal of journaal in het NL, de betekenis is in deze uitleg is meer een verslaggeving van wat je leest en ziet, en  is anders dan wat men vaak een dagboek noemt. Een journal  dus, en is geschikt voor alle belevenissen en te evolueren door  van wat je leest en beleeft door aantekeningen te maken (ook tekeningen, hier ga ik later op door). Die je een beter inzicht geven van wat het  boek, jou leven bij je losmaakt, associaties genaamd, dat dit vaak in het begin weleens vreemd kan overkomen, om te registreren en te behouden wat jij denkt terwijl jij/u leest, door niet er over na te denken maar spontaan te blijven schrijven. Vooral in het begin. Zoals ik nu gedaan heb over wat een journal voor mij is. Dit te doen geeft jou of u een beter begrip van wat u leest en doet, denkt, echt denkt. Dan kan men pas zijn manier van waarnemen, interpreteren, toetsen in de praktijk (of privĂ©), men wilt geen papegaai worden maar intelligentie ontwikkelen, echt begrijpen wat men leest. Dit valt onder zelfontwikkeling, een eigen smaak ontwikkelen. Het kan een extra fijne dimensie geven aan u en uw omgeving. ps. en de tekstverwerker helpt ook mee, bij het uitwerken van als voorbeeld een scriptie of verslag ervan te maken als je zoals mij veel op internet doet. Hieronder een foto voor deze journal.
naar katja sturen
Ik was op visite bij Katja en Ed en heb bij Katja in de achtertuin deze foto gemaakt, Katja is de tuinier en heeft dit zo gevormd, ik vind het een mooie tuin, ik houd ervan, kleine stillevens.
En deze zelf gemaakte tekening heb ik gebruikt voor mijn artjournal of blogpost over een artikel over yoga op gezondheid.net, over rimpels weg met yoga klik hier voor het artikel!

Vegaurger!

Vegaburgers als vleesvervangers komen steeds meer op het bord, als snack en als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Nu ik vind het nog steed...