Aardappel chutney die van de bara's met citroen, voor de niet ingewijden de witte hete massa met rode puntjes erin. Dat is aardappel chutney! Het recept heb ik ook voor u, aardappels citroen sap liefst vers geperst! En Madam Jeanette pepers de rode, geel mag ook! Stamp de peper fijn, 2 a 3 gekookte aardappels een halve citroen uitgeperst erbij (begin met een eetlepel!) dit is een hoeveelheid chutney voor thuisgebruik! En stampen of prakken maar het mag ook andersom, moet op puree gaan lijken. Naar smaak meer of minder citroen, ik begin al met een hele, maar 2 a 3 aardappels is niet al te veel. Houd het anders op een aardappel met de halve uitgeperste citroen! Maar met een halve Spaanse peper dun gesneden, zonder zaad (zonder zaad is minder heet), wel stampen. Dit is voor de meesten al scherp genoeg, volgende keer beschrijf ik hoe men de appel chutney maakt ook lekker. groetjes Pieter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten