vrijdag 26 september 2014

SWAMI SHRADDHANAND (1856-1926) Arya Samaj

Bijschrift toevoegen
SWAMI SHRADDHANAND (1856-1926) was een van India's grote Hindoe renaissance leiders. Oorspronkelijk bekend als Mahatma Munshiram, Hij was een advocaat, en ook een productieve journalist, een onvermoeibare Arya Samaj missionaris, een onafhankelijkheidsstrijder en een grote kracht voor de hindoe Shuddhi beweging, de reconversie van hindoes terug naar het hindoeïsme.
Sociale hervormingen door middel van Hindoe onderwijs was op de top van zijn agenda. In 1902 richtte hij een Gurukul op in de omgeving van Haridwar die zich heeft ontwikkeld tot de hedendaagse Gurukul Kangri University. In 1912 richtte hij een andere Gurukul op 35 hectare aan de westelijke rand van de oude stad van Kurukshetra. Munishram's vrouw stierf op de vroege leeftijd van vijfendertig, en in 1917 nam hij sannyas en werd Swami Shraddhanand. Laat in zijn leven zette hij al zijn energie in de reconversie van hindoes uit de islam, die uiteindelijk leidde tot zijn door geweld veroorzaakte dood.

Bedevaart Kailash Mansarovar breekt dit jaar alle records.

INDIA, 22 augustus 2014 (Hindustan Times): een reden voor ambtenaren om te glimlachen, meer dan 900 pelgrims hebben de pelgrims tocht te voet gemaakt naar Kailash Mansarovar in de Tibetaanse Autonome Regio (TAR). Dit jaar via de India route, een nieuw record.. De Yatra is een jaarlijkse aangelegenheid die passeert Uttarakhand en gaat tot Kailash Mansarovar in TAR onder China.
De 18e groep van de Yatra verliet Pithoragarh voor zijn bestemming op woensdag. Dit is de laatste groep en met deze groep, is het totale aantal pelgrims op 909 gekomen. Dit breekt alle records sinds 1981.
De bedevaart naar Kailash Mansarovar via deze route wordt beschouwd als een van de moeilijke bedevaarten (u kunt een Land Rover nemen naar de basis van Nepal, of zelfs in een helikopter - voor de VS $ 3199 per ...). Aan de Indiase kant, onder Malti, doen de bedevaartgangers het nog gewoon te voet. Het laatste station aan de Indiase kant is de Liphulekh pas. De Yatra begon op 12 juni op een oude route, maar later besloot het bestuur om de pelgrims  door middel van een alternatieve route te laten gaan. Ondanks de hindernissen, was de Yatra een succes.#bhakta #bhaktapiet(er) #KailashMansarovar #shiva

dinsdag 23 september 2014

romeinen 12-2

2 En wordt dezer wereld niet gelijkvormig; maar wordt veranderd door de vernieuwing uws gemoeds, opdat gij moogt beproeven, welke de goede, en welbehagelijke en volmaakte wil van God zij.

En wordt niet als al die anderen, maar verander van binnen, verander uw gedachten

blijf ook uzelf u hoeft geen ander te worden! Wees eerlijk en open, vernieuwing betekend niet een ander worden maar uzelf zuiveren.

Hoe draag je een sari in meermin, staart

klik hier voor  andere manieren om een sari te draperen