Brandnetel soep, het is er weer de tijd voor, verse brandnetels. De jonge topjes zijn een echte delicatesse, vol vitamine en mineralen. Je hebt er een half emmertje voor nodig. Of zo een kinderemmertje, ik weeg het nooit af vandaar. en wat meer maakt niet echt uit. Je neemt voor 4 personen een a twee vegetarische groentebouillon tabletten voor anderhalf liter. Dit vermeld ik even omdat dit de hoofd bestanddelen zijn, eigenlijk voor elke soep.
Ingrediënten
Veg bouillonblokjes voor anderhalf liter water
Een halve emmer brandnetel topjes
40 a 50 gram boter, of vega margerine
1 potje crème fraise of soja melk.
3 aardappels (bloemige in blokjes)
zout en peper naar smaak.
1 a 2 stengels bleekselderij ook naar smaak.
Bereiding
De bouillon blokjes voor anderhalf liter in een liter aan de kook brengen zet het alvast op half hoog vuur op. Was de brandnetel topjes, en snijd ze bij voorkeur met keuken handschoenen aan heel klein. Smelt de boter of margarine in de pan, de al in blokjes gesneden aardappelen erin rondom bakken plus de bleekselderij, alleen naar smaak erbij. Dan de bouillon met de brandnetels erbij. En de peper, deksel er op plus minus 8 a 10 minuten op half vuur door laten pruttelen, dus net aan de kook. Tot de aardappelen uiteen vallen. En als de groenten gaar zijn even pureren. En de crème fraise erbij, of de sojamelk. In het originele recept zoals ik het leerde kennen werd de knoflook pers niet gespaard. Maar in de yogi keuken wordt het niet gebruik maar asatoefida of hing genaamd hiervan een halve theelepel als jij dit normaal ook gebruikt. Ikzelf laat het helemaal weg, of je moet last van winderigheid hebben want daar werkt het goed tegen. bhakta Piet(er)n #bhakta
Ingrediënten
Veg bouillonblokjes voor anderhalf liter water
Een halve emmer brandnetel topjes
40 a 50 gram boter, of vega margerine
1 potje crème fraise of soja melk.
3 aardappels (bloemige in blokjes)
zout en peper naar smaak.
1 a 2 stengels bleekselderij ook naar smaak.
Bereiding
De bouillon blokjes voor anderhalf liter in een liter aan de kook brengen zet het alvast op half hoog vuur op. Was de brandnetel topjes, en snijd ze bij voorkeur met keuken handschoenen aan heel klein. Smelt de boter of margarine in de pan, de al in blokjes gesneden aardappelen erin rondom bakken plus de bleekselderij, alleen naar smaak erbij. Dan de bouillon met de brandnetels erbij. En de peper, deksel er op plus minus 8 a 10 minuten op half vuur door laten pruttelen, dus net aan de kook. Tot de aardappelen uiteen vallen. En als de groenten gaar zijn even pureren. En de crème fraise erbij, of de sojamelk. In het originele recept zoals ik het leerde kennen werd de knoflook pers niet gespaard. Maar in de yogi keuken wordt het niet gebruik maar asatoefida of hing genaamd hiervan een halve theelepel als jij dit normaal ook gebruikt. Ikzelf laat het helemaal weg, of je moet last van winderigheid hebben want daar werkt het goed tegen. bhakta Piet(er)n #bhakta
Geen opmerkingen:
Een reactie posten