donderdag 28 januari 2016

vegetarisch recept; goulash a la bhakta Piet(er)


Boodschappenlijst

  • 1 blok tempeh
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1theelepel hing  
  • 3 paprika's, rode en gele
  • 4 flinke tomaten (of 4 a 500 gram cherry tomaatjes)
  • 250 gram sperzieboontjes (vers)
  • 300 ml. groentebouillon (groentebouillontablet gebruiksaanwijzing zie verpakking)
  • 1 theelepel chilipoeder (halve groene Turkse peper zonder zaad)
  • 1 theelepel tijm
  • 1.5 theelepel pikante paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olie
  • laurierblaadje
  • kruidnagel
  • Naar keuze macaroni of rijst

Keuken gereedschap

  • Flinke pan met deksel (gietijzeren pan met dikke bodem).

Voorbereiding

  1. paprika;s schoonmaken en in reepjes snijden van zo'n 3 cm
  2. tomaten schoonmaken in in stukken snijden
  3. sperziebonen schoonmaken en breken
  4. bleekselderij snipperen

Bereiding

  1. De olijfolie in de pan verhitten, en als de olie heet is de tempeh snel bakken
  2. Dan de gesnipperde bleekselderij toevoegen, en roerbakken tot de bleekselderij glazig is.
  3. De halve theelepel Hing in de pan; en dan de gesneden groentes (paprika, tomaat, sperziebonen) met cherry tomaatjes deze als eerste bakken goed om en om. Wel heel laten.
  4. Het geheel een minuut of 5 roerbakken
  5. De bouillon en de kruiden toevoegen
  6. Het geheel aan de kook brengen, en vervolgens een uur op laag vuur laten sudderen, elk kwartier even roeren
  7. bijtijds zorgen dat de aardappels of rijst gekookt worden

Serveren

Serveer de rijst, of de macaroni, met de goulash er over heen.

Geen opmerkingen: