Boodschappenlijst
- 1 blok tempeh
- 1/2 struik bleekselderij
- 1theelepel hing
- 3 paprika's, rode en gele
- 4 flinke tomaten (of 4 a 500 gram cherry tomaatjes)
- 250 gram sperzieboontjes (vers)
- 300 ml. groentebouillon (groentebouillontablet gebruiksaanwijzing zie verpakking)
- 1 theelepel chilipoeder (halve groene Turkse peper zonder zaad)
- 1 theelepel tijm
- 1.5 theelepel pikante paprikapoeder
- snufje zout en peper
- 2 eetlepels olie
- laurierblaadje
- kruidnagel
- Naar keuze macaroni of rijst
Keuken gereedschap
- Flinke pan met deksel (gietijzeren pan met dikke bodem).
Voorbereiding
- paprika;s schoonmaken en in reepjes snijden van zo'n 3 cm
- tomaten schoonmaken in in stukken snijden
- sperziebonen schoonmaken en breken
- bleekselderij snipperen
Bereiding
- De olijfolie in de pan verhitten, en als de olie heet is de tempeh snel bakken
- Dan de gesnipperde bleekselderij toevoegen, en roerbakken tot de bleekselderij glazig is.
- De halve theelepel Hing in de pan; en dan de gesneden groentes (paprika, tomaat, sperziebonen) met cherry tomaatjes deze als eerste bakken goed om en om. Wel heel laten.
- Het geheel een minuut of 5 roerbakken
- De bouillon en de kruiden toevoegen
- Het geheel aan de kook brengen, en vervolgens een uur op laag vuur laten sudderen, elk kwartier even roeren
- bijtijds zorgen dat de aardappels of rijst gekookt worden
Serveren
Serveer de rijst, of de macaroni, met de goulash er over heen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten