zondag 8 oktober 2017

vegetarische rissotte

de rijst wordt gezeeft
De groenten risotte met creme fraise.
Snijd de courgette, rode en gele paprika, kwart struik bleekselderij en rode peper in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de groenten circa 5-6 minuten aan. Laat de peper naar smaak of geheel achterwege of tot het laats ermee wachten!
150 gram rijst
750 m bouillon

Ik gebruik hier zelf altijd zilvervlies rijst hiervoor, en nooit problemen hiermee gehad! De olie in de pan, heet laten worden dan de risotto rijst in de pan,  en laat dit 1 minuut goed bakken, ondertussen goed blijven omscheppen. Voeg vervolgens beetje voor beetje de groenten bouillon toe. Je voegt pas een scheut bouillon toe als de rijst de groentenbouillon heeft opgenomen!! Ga zo door tot dat bijna alle bouillon op is, en meng ondertussen de groenten erbij. Als de rijst dan nog te hard, voeg dan wat extra bouillon toe. Om het compleet te maken een bekertje creme fraise erbij, (je kan ook eerst een halve beker proberen, het moet er niet te papperig uit gaan zien!). Als alle bouillon is opgenomen, zet je het vuur uit en voeg je nog wat zout en een snufje peper naar smaak toe. Goed mengen. En nogmaals het mag nat zijn maar geen soep, al vind ik dat zelf ook wel lekker maar dit is een rissotte recept. Serveer de risotto met wat salade voor de liefhebber, wat sla en tomaat, met wat olie en citroensap, en wat peper erdoor! 

Geen opmerkingen: