zaterdag 29 september 2018

Spinazie met room pasta

Nodig een zak spinazie is meestal van af vierhonderd gram verpakt wat meer of minder maakt niet echt uit voor het recept op zich! Het is meer wat jij zelf lekkerder vindt! Een flesje kookroom! En voor vier personen 200 gram geraspte kaas (vegetarisch gestremd). Een verse rode peper gesneden wel het zaad en de zaadlijst er eerst van verwijderen! Je mag ook een halve hier voor nemen! Ikzelf bak deze even licht apart in een of twee eetlepels olijfolie, dat geeft meer pit aan het gerecht! Wat zwarte peper en pizzakruiden een afgestreken eetlepel. De spinazie wassen uitlaten lekken, en droog deppen in een theedoek. Als de pasta gaar is, niet te zacht vooral! Giet je de pasta af met de deksel op de pan! Niet al het kookwater hoeft er uit, dan de room en de spinazie er door heen er door heen scheppen met de kruiden! Zodra de spinazie geslonken is kan er opgediend worden! Even nog een tip, als je de rode peper tegelijk tijd met de room en de spinazie er bij doet wordt die pittiger, dus houdt je niet zo van pittig doe de peper dan op het laatste moment erbij! Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen! 


Er legt nog vol op spinazie in de schappen van de supermarkt, dus vandaar het volgende recept.
Een portie pasta voor vier personen, en dit bereiden naar de instructies op het pak! (op de foto Penne)

Geen opmerkingen: