vrijdag 12 juli 2024

Eenvoudige pudding

 50 gram maismeel maizena


Drie koppen melk a 0.5 liter, 25  of 50 gram suiker of een ander zoetmiddel. Vanille suiker of echte vanille Melk in de pan op een gematigde temperatuur tegen de kook aan, en van de 50 gram maismeel of custard poeder een papje maken en dit er door de kokende melk heen. Dan kloppen, blijven kloppen tot het steviger wordt! Dit overgieten in een vorm of hittebestendige glazen! En dan laten afkoelen! Op deze manier is de pudding wat bleker of minder geel dan men gewend is. Opletten, blijf het door elkaar kloppen, zodat er geen klonten in komen! Het kan bij het overgieten gebeuren dat alleen het bovenste gedeeltevan de pudding stevig wordt!          Dus zet bijvoorbeeld de vorm met het mengsel een tijdje in de ijskast, zodat de pudding door en door stijf wordt.

Variatie, doe er een paar lepels cacau of carobe bij tijdens het koken! Voordeel van carobe is dat je er geen extra suiker bij hoeft te doen! Deze pudding is overgoten met zelf gemaakte caramel saus.

Echte vanille peulen



Geen opmerkingen: