- 350 gram tempeh
- 1 paksoi
- 3 el kokos (even roosteren)
- 1 tl sambal of biber (pepervlokken)
- 300gram mie zonder ei
- 2a3 el Soja saus manis
- 1steranijs
- 2 a 3kruidnagelen
- 1tl koriander poeder
- gedr of verse basilicum
- 1 tl komijn gemalen of stampen en roosteren
- 1eetlepel maizena
- 2.5 cm gember stampen
- 1 el rietsuiker
De steranijs met de soja en kruidnagelen met het beetje water opzetten in een wok of braadpan (voor de dikke bodem) wel de soja saus erbij en de koriander, ondertussen de maizena tot een papje en even apart houden. De komijn die gestampt is en geroosterd heel licht tot deze net begint te ruiken. Of dan altijd van het gas af voordat de komijn verbrandt, of blussen of meteen de andere kruiden, natte specerijen erbij doen een scheut olie kan ook!. Na de komijn begint te ruiken, Wij gaan weer verder met ons recept, er komt tijdens het roosteren ook een lichte rook vanaf, meteen de gember bij de komijn, alles bij elkaar de kruidnagelen kunnen ervoor de meeste er al uit! Dan nog de rietsuiker. Het moet papperig worden. Dan de tempeh erbij en even meebakken in de marinade (boemboe), dan pas de sambal of biber erbij doen, flink blijven omscheppen . Van de paksoi de bladeren losmaken ,of in grove stukken snijdenen en alleen blanceren en met de maizena even in de niet gewassen wok, (keukenpapier erdoor of doek) en roerbakken, echt alleen tot het heet is! Dus een a 2 minuten de nestjes mie uitgelekt op het bord en de paksoi ernaast en dan de tempeh. Let op als de tempeh te droog wordt kunt u er een of twee eetlepels water bijdoen. U kan de kokos rasp over de paksoi strooien. En offreren een eigen recept met wat truuken uit de Chinese keuken Bhakta Pieter