woensdag 5 juni 2013

Recepten. Hartige muffins, yogi stijl vegetarisch, geen knoflook of ui.

oven 180 graden 25 a 30  minuten
Ingriedienten

  • 4  koppen   zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 kop  water
  • 1 kop melk
  • ¾ kop  olie
  • klein blikje mais 150gram
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 groene pepers gehakt, wel de zaden en zaadlijsten verwijderen
  • 1 el gember vers gestampt het sap alleen.
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 halve afgestreken lepel zout.
  • Handvol gesneden verse koriander
  • ½ kop peen in blokjes
  • ½ kop erwten

 

1 kop gehakte spinazie (diepvries wel goed uit laten lekken) of een andere bladgroente, kop Chinese kool of sla.
Bereiding
Meng het water melk en de olie samen. Voeg door een zeef de bloem en andere ingriedenten toe, behalve het bakpoeder en de citroen. Wanneer alles goed door elkaar gemengd is! Srtrooi het bakpoeder erover en dan de het citroensap. Lepel de mix in de muffin vormen en strooi wat sesamzaad en kokosrasp er  boven op door                                                                                                                                   Door Citra Devi

IPV de koriander kan u  ook dhania poeder gebruiken een kleine eetlepel, dit kan u zelf bereiden, u neemt koriander zaad het moet nog ruiken anders is het te oud. Even uitspreiden op een bord of theeblad en de zaden nakijken (lezen) of er geen steentjes tussen zitten, dan als ze erg vers zijn op een wit vel papier 2 dagen laten drogen en dan licht roosteren en malen! Er blijkt in de voorverpakte poeders, zelfs paardemest tussen te zitten en zelfs koeien mest en stof.En dit is geen oud bericht.

Geen opmerkingen: