woensdag 17 november 2010

Recept Feta in bladerdeeg vegetarisch


Dit recept is voor vegetarische feta-bladerdeeghapjes. Het is een zeer eenvoudig en gemakkelijk recept om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ingrediënten:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 - 1 pakje diepvries bladerdeeg                                                                                                                          - 200 gram feta (vegetarisch gestremd, halal)                                                                                                      - Een handvol gehakte peterselie 
 Instructies: 
1. Laat zoveel plakjes bladerdeeg ontdooien als je wilt maken.                                                                     2. Prak de feta met een vork tot kleine kruimels in een kom.                                                                            3. Roer de gehakte peterselie door de feta.                                                                                                     4. Leg een schep van het feta-peterseliemengsel op elk plakje bladerdeeg.                                                      5. Vouw de bladerdeegplakjes dicht en plak de randjes vast met water. 
6. Druk de randen dicht met een vork, zodat er strepen ontstaan. 
7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
8. Bak de hapjes ongeveer 15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. 
 Eet smakelijk! Je kunt de vegetarische gestremde feta vinden bij Turkse of Marokkaanse winkels, vaak in blikken van een kilogram voor minder dan 5 euro. Deze kaas blijft na opening lang goed, omdat het in zout water wordt bewaard.

Vegetarische gestremde kazen en verkoop adressen in Nederland .

In Nederland verkrijgbare vegetarische kazen..Ik vond de vermelding van de adressen en verkooppunten voor vegetarische gestremde kaas belangrijk genoeg voor de blog, als u er meer weet gaarne een berichtje.ps Ook met kruiden knoflook en bieslook, het staat ook aangegeven op de verpakking
AH alle biologische kazen
AH Tophat Cheddar
AH zachte roomkaas
AH Westfriese kruidenkaas
Apetina blokjes in pekelwater
Apetina feta in olie
Apetina feta en olijven in olie
Arla Broodzuivel met tzatziki smaak
Arla Broodzuivel met ananas
Arla Broodzuivel Toscana
Arla Danablu 125 gr
Arla Danablu in plakjes
Arla Finello Pizzakaas
Arla Finello Mozzarella Light
Aurora: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Bastiaansen: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
BioCumulus: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Biofarm Originele Griekse biologische feta
Bleu de Wolvega blauwschimmelkaas
Boursin Light (waarschijnlijk met knoflook etc)
Boursin Naturel
Boursin Poivre (waarschijnlijk met knoflook etc)
Brodowin mozzarella
Buurackers feta naturel
Buurackers feta tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
De 3 Geitjes: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Doolin: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Enzo mozzarella
Euroshopper brie
Euroshopper kruidenkaas, (waarschijnlijk met knoflook etc)
Groene Koe jong
Groene Koe jong belegen
Hanedoorn feta
Hanedoorn Sheep
Hansketien feta
Hansketien feta basilicum
Hansketien feta rozemarijn
Hooidammer: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Jumbo, alle biologische kazen
Klaver Fenegeriek
Klaver Mosterd & Peper
Klaver Rucola
Klaver Nagelkaas
Klaver Westfriese Kruiden
Klaver Gember
Klaver Sambal
Klaver Wasabi
Klaver Contadino
Klaver Contadino di Capra
Klaver Olive Oil
Klaver Pesto (waarschijnlijk met knoflook etc)
Klaver Premium
Klaver Noord-Hollandse 50+
Latois cottage cheese (zie recept)
Leerdammer original
Leerdammer lightlife
Leerdammer caractère
Loverendale Jong
Loverendale Jong-belegen
Loverendale Belegen
Loverendale Brandnetel
Loverendale Komijn
Loverendale Tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
Loverendale Wortel-kruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
Loverendale Fenegriek
Loverendale Jong
Loverendale Brandnetel
Loverendale Komijn
Loverendale Tuinkruiden (waarschijnlijk met knoflook etc)
Loverendale Wortel-kruiden
Loverendale Fenegriek
Loverendale Gouda jong (gepast.)
Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.)
Loverendale Gouda belegen (gepast.)
Loverendale Gouda jong (gepast.)
Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.)
Loverendale Gouda belegen (gepast.)
Mascarpone
Öma cottage cheese
Öma mozzarella (nakijken of dit van buffelmelk is)
Patria: haloumi
Philadelphia Naturel
Philadelphia Naturel Light
Philadelphia Kruiden
Philadelphia 3-Pepers
Philadelphia Paprika & Kruiden Light (waarschijnlijk met knoflook etc)
Port Salut
Ravenswaard: alle kleine kazen (4-5kg) zijn wel vegetarisch en de grote (10-12kg) niet
Saanenhof: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Terschellinger: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Thor Heste feta met groene kruiden (knoflook?)
Trenta
Van Houwelingen: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Viva Natura - naturel 50+
Viva Natura - honing-klaver
Weerribben: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Zuiver Zuivel: alle kazen van dit merk zijn vegetarisch gestremd, behalve de smeerkazen
Voor verkoopadressen:
AH: Albert Heijn
Aurora: Aurora
BioCumulus: Groothandel Udea BV
Biofarm: Groothandel De Nieuwe Band
Bleu de Wolvega: Groothandel De Nieuwe Band
Boursin: Boursin
Brodowin: Groothandel Odin
Buurackers: Zorgboerderij Buurackers
Doolin: [onbekend]
Enzo: Aldi
Euroshopper: Albert Heijn
Frico: Frico
Groene Koe: Campina
Hanedoorn: Aurora
Hansketien: Groothandel De Nieuwe Band
Hooidammer: Kaasmakerij Henri Willig BV
Jumbo: Jumbo supermarkten
Klaver: Klaver Kaas BV
Latois: Groothandel Udea BV
Leerdammer: Bel Group Nederland
Loverendale: Loverendale
Öma: [onbekend]
Philadephia: Kraft Foods
Port Salut: Bel Group Nederland
Terschellinger: Biologische kaasfabriek De Terschellinger
Thor Heste: Groothandel De Nieuwe Band
Viva Natura: Aurora
Trenta: Westland Kaasspecialiteiten B.V. en Zijerveld & Veldhuyzen BV
Zuiver Zuivel: Campina
Jumbo supermarkt jonge kaas voorverpakt 400 gram vegetarisch gestremd

Recept. Cous cous bereiden vegetarisch

Bereiden voor 4 personen

1. Kook 500 ml water. Strooi 300 gram couscous in een schaal en schenk het water erop. Laat 5 min. wellen. Roer de korrels met een vork los. En klaar.

Recept Gevulde kool bladeren met gerst

wat grote koolbladeren                                                                                         2 rode paprika's
75 g gerst
350 ml water
1/2 tl gemalen korianderzaad
1/2 bos gehakte peterselie
1.groene peper

  • Spoel de gerst goed onder stromend water in een zeef, breng het water aan de kook
  • Kook de gerst in ongeveer een klein uur op een klein pitje met deksel op de pan, doe even voor tijd de koolbladeren er boven op. Laat na het koken de gerst even uitstomen, met het gas  uit en een schone theedoek tussen deksel en pan
  • Vet een ovenschaaltje waar minimaal 4 koolrollen inpassen in en verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden
  • Snij de paprika's in de lengte in repen en verwijder de steel en zaadlijsten en zaadjes. 
  • Doe de gekookte gerst in een schaaltje en voeg de peper, peterselie en het gemalen korianderzaad toe. Meng deze goed door elkaar
  • Verdeel het gerstmengsel in 4 leg deze op de kool bladeren rol de paprika mee en rol of vouw ze verder dicht .
  • Leg de gevulde kool bladeren voorzichtig in de ingevette ovenschaal
  • Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 10 tot 15 minuten goed garen Zet dan de oven uit en laat de schaal met de kool rollen nog ze 10 minuten staan.
  • Tip houdt 5 a 6 grote kool bladeren voor dit hoofd gerecht apart,groen of rood maakt niet uit, en haal de dikke nerf er gedeeltelijk uit. ps  Als u rode kool bladeren gebruikt dan groene paprika. Dit recept is creatief eigendom en alleen voor privé en familie gebruik.
  • Recept Chili vegetarisch

    Ingrediënten

    • 300 gram zilvervlies rijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 strui bleekselderij gesnipperd
    • 1 rode paprika  in reepjes
    • 2 potten bruine bonen(biologisch, a 360 g)
    • 1 pak gezeefde tomaten
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 2 tl.orogano                                                                                                      * 1 verse peper zaadlijsten verwijderen
    • 6 eetlepels milde yoghurt naturel (biologisch)
    1. Bereiden

      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een braadpan en bak de bleekselderij lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur mee (schep regelmatig om). Voeg de bruine bonen met de gezeefde tomaten, komijn, oregano, zout en (vers gesneden) peper toe. Stoof de chili 10 minuten met de deksel schuin op de pan op middelhoog vuur, zonder deze te laten koken. Schep de rijst met de chili in vier kommen en schep er de yoghurt op. Serveer direct. tip neem een klein potje yoghurt en meng er een een eetlepel kerrie door en deze over de kommen of borden   tip kijk ook eens op de site  bruine bonen verhalen
    b.d. bonen kosten in de supermarkt 69 cent echt biodynamische onbespoten bonen!

    Recept Griesmeel pudding veganisch


    Image result for griesmeelpudding1 liter melk, mespuntje zout, citroenschilletje, 60 g suiker, 100 g griesmeel, rozijnen, geschaafde amandelen, 1 tl maizena.

    Ingrediënten

    Bereidingswijze

    De sojamelk met zout, suiker, citroenschil aan de kook brengen. Voeg hieraan toe de amandelen en rozijnen. Voeg de griesmeel toe maar blijf roeren. Ongeveer 7 minuten op zacht vuur door koken, maar steeds blijven roeren. De maizena eerst oplossen in wat sojamelk, en geleidelijk toevoegen.
    Verwijder de citroenschil en giet de pudding in een met water omgespoelde puddingvorm.
    Laat de pudding afkoelen en stort de pudding op een groot bord over.
    Traditioneel is serveren met bessensap erover.
    u kan ook gewone melk hiervoor nemen.

    Recept Aubergine ballen vegetarisch.

    Als bijgerecht
    750 gram aubergines
    2 tl  chilivlokken of een verse peper
    1 ons  geraspte belegen kaas
    4 el kikkererwtenmeel, niet afgestreken
    1 half bosje gehakte peterselie
    2 el bloem
    olie om te frituren
    • Schil de aubergines en snij ze in de lengte in repen. Kook het in licht gezouten water in een grote pan in ongeveer 20 minuten goed gaar.
    • Laat de aubergine repen goed uitlekken en knijp al het vocht er uit. Snij de repen heel klein en doe deze in een grote kom.
    • Voeg nu de klein gesneden peper zonder zaad en zaadlijsten toe, de kaas, kikkererwtenmeel en peterselie toe. Kneed het mengsel goed door en zet de schaal afgesloten minimaal een half uur in de koelkast.
    • Haal dan de schaal weer uit de koelkast en verdeel de bloem op een bordje. Neem het aubergine mengsel en raai hier ballen van ongeveer 3 centimeter groot en rol ze door de bloem.
    • Frituur ze in porties in de hete olie. Gaat prima samen  met tomaten pasta saus.bhakta Piet(er)